reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Próbowała. Jeśli dolewała mleko do zupki to i tak nawet buzi nie otworzyła bo łyżeczką podawane. A jeśli zupkę dodawała do mleka i zrobiła większą dziurkę w smoku od butelki to dwa łyki pociągnie i ryyyyyk. No mówię Wam kosmos.
To ja już wolę mieć dziecko które dużo (i jak na razie wszystko oprócz buraków) jada i lubi. Przykład ile potrafi wciągnąć:
poniedziałek, godz. ok 16 zjadł jajecznicę z 3 jaj przepiórczych z 2 kromkami chleba słonecznikowego (takie z końca bochenka i bez skórki), poprawił 3/4 kubka truskawek z bananem i łyżką jogurtu naturalnego (zjadły cały bo nadal dzioba otwierał, ale się bałam, że haftnie) i po 10 minutach doprawił wszystko 3 herbatnikami i popił 40 ml wody. Gdzie on to mieści?????? Waży 10,600.

no to wiem dlaczego moja do 8 ledwo dobbija... na obiad 40 mieska i ziemniaczek. Na deser 5 truskawek a na kolacje mały kubeczek kaszki.... i wiecej nie wejdzie. Odbija jej sie i buzie zamyka. A siła karmic nie bede przecież.

reklama
wszystkiego najlepszego dla kolejnych roczniaków - NATASZKA - sto lat!!!!

Nispodzianka - ja mam zawsze w zapasie kilka słoiczków, w razie jak dopadnie Kubę głód, a obiad jeszcze nie gotowy, to podaję słoiczek przed spaniem, a jak wstaje, to obiadek mojej produkcji, a co do jedzenia - 250g to żaden problem

Niespodzianka - też słyszała właśnie o opadaniu powiek po depilacji brwi, dlatego zrobiłam to może ze 2 razy i przeprosiłam się z pęsetą, co do reszty owłosienia - to wyłącznie depilatora używam,

mlodak - mój tez waży 10,6 kg i tez wciaga jak odkurzacz - wszystko poza mlekiem i kaszkami - tym to pluje na odległość,

Nie pamietam, która z Was pisała o uczuleniu na słońce - tez mi dekolt zjarało i wyskoczyły na nim taki swędzące krostki - polecam PANTHENOL!!!!

Dzięki! :-)))

Muńka a próbowałaś dawać picie przez słomkę? Bo moja od czasu jak kupiłam jej taki bidon (firmy skip hop) to wciąga wszystko, a wcześniej piła, ale się złościła cały czas o coś.. a teraz mamy luzik.. ;-)

Młodak a próbowała koleżanka mieszać potrawy z mlekiem? Ponoć pomaga, ale ja nie miałam tego problemu więc no ;-)

mam ten sam bidon i swietnie sie sprawdza :tak:

mlodak to co piszesz to brzmi zupelnie jak moj janek.... teraz jest o tyle lepiej ze jak ma kawalki na stoliku to te kawalki zjada, tzn, kosteczki chleba z szynka, marchewke brokula kalafora groszek. tyle metoda prob i bledow sie udalo znalezc... czasem mojej zupy podje ale tez bez szalu. na inne rzeczy nie ma szans, jak czytam co wasze dzieci jedza to przewracam oczami:rofl2: ale juz sie nie przejmuje. lekarka mi powiedziala ze w mleku jest wszystko co trzeba. i wlasnie zeby probowac. a gadalam tez z kolezanka i jej maly nie jadl prawie nic i byl wciaz za chudy, az w koncu jak mial 1,5 roku to nagle zaczal jesc wszystko i za dwoch. wiec ja czekam na ten moment :tak: mysle ze najwazniejsze to nie zmuszac. jak nie chce to nie je i tyle, nie dopuszczam do histerii przy jedzeniu bo to go tylko jeszcze bardziej zniecheca.
janek wazy niecale 9,5 kilo i ciuszki nosi 74-80. lekarka powiedziala ze malo ale w normie i sie nie przejmowac

ogladam top model, ale te laski glupie....

Ostatnia edycja:
katrina a panthenol dla dziecka to ten zwykły czy ten panthenol forte baby - no i krem czy spray?

edit: spytałam o godz. 23.00 sąsiadkę pielęgniarkę (śmieci wyrzucała:p). Mam smarować bepanthen i dwa dni nie na słońcu:/

Ostatnia edycja:
kasiek - tego Ci nie powiem, bo ja tu mam tylko przysłany przez mamę zwykły Panthenol w spray-u (w piance) i ten stosowałam tez u Kuby na rączki i Alince na łydki. Generalnie Panthenol oprócz działania p/oparzeniom działa tez na niektóre dolegliwości skórne, ale musiałabyś zapytać w aptece, który najlepiej kupić albo poczytać na googlach.

kasiek - poczytałam w googlach i chyba ten Panthenol forte spray byłby dobry. Zapytaj jeszcze w aptece jak będziesz kupować.

Ostatnia edycja:
Młodak pocieszyłaś mnie, że nie tylko moja tak wcina.. Chociaż widzę, że zeszczuplała, za to do góry ją wyciąga, więc się nie martwię aż tak :sorry:

josie właśnie wiem, że kiedyś pisałaś o tym bidonie i zauroczył mnie wygląd, bo młoda uwielbia biedronki, a teraz mamy też pszczółkę ;-)

Mamy piękną, górną, prawą czwóreczkę :-)

Kasiekz moze byc od slonca ... maluszki moga reagowac na sl;once bardziej niz nam sie wydaje nawet na niewielka ilosc

Muńka dzisiaj idzie na masaz w piatek ma neurologa (wyblaganego) bo najwczesniejszy termin jaki znalazl to na 8 lipca a w innych miejscach bylo na wrzesien i listopad ... paranoja jakas :| a z tortem mam nadzieje ze jednak sie uda zalatwic ten ktory chcesz :)

Mlodak ja tez sie ttylko ciesze ze mi Nikodem je ... bo to duzo latwiejsze jak dziec nie chce nic jesc ... u nas nie je kleikow chyba ze z czyms ale wszystko inne wciaga ... a kolezance hmmm chyba proby do skutku no bo co innego zrobic ? albo moze niech probuje jesc z nia to samo ... niech robi sobie jedzonko oczywiscie wskazane dla malucha, je i daje jej moze w towarzystwie bedzie lepiej jadla

Josie Aylin Wasze dzieciaczki mieszcza sie w normach ... taka ich natura z jedzeniem :) zmieni sie jak zaczna rosnac szybciej i potrzebowac :) wazne ze zdrowe

Claudette gratuluje zebolka :) a moj tez wcina 11 kg na wadze :D

Papitkaa u nas mleko na kolacje 210 .... a w dzien jak jest w domu to roznie moze jeszcze raz ale tylko 4-5 miarek...

Ostatnia edycja:
Hej hej :-)

Kawa. Tego mi było trzeba po 5 godzinach snu :-p

Papitka mój pije mleko o piątej (około 150-180), potem na śniadanie kaszka mleczna 150, czasem na podwieczorek wypije 150 ml i na kolację mleko zagęszczone kleikiem 180-210.

Claudette bąbel też sporo wody wypija i herbatki, soków raczej nie dajemy. Mam wrażenie, że gdziekolwiek z nim nie wyjdę mogę zapom nieć o chusteczkach, mleku czy pampersach, ale butelka z herbatką zawsze musi być ;-)

Muńka
ja też wyczułam ostatnio u małego takiego "guzka" z tyłu głowy i lekarka rownież uspokoiła, że to węzły i od infekcji :tak:

Młodak jaki ładny avatarek ;-) Jakoś nie mogę się przyzwyczaić, że to Twoje posty :-p

Katrina
dzięki za radę dot. tego panthenolu - ja mam alergię na słońce i niestety jak tylko zaczynają się pierwsze promienie, muszę się smarować kremem. O leżeniu plackiem na plaży mogę zapomnieć, no chyba że filtr 50 ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry