reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

hejka :) pom wczorajszym menu noc jękotliwa. Ale nie wiem czy to wuna menu czy tzw standard. Bo normalnie też jęczy. Ale kupy nie było. Młoda pod opieka sąsiadki dziś wiec najwyzej bede miałą raport jak to młoda opiekunkę kupą pokonała :)

Przyznaje sie bez bicia: buszuje na Ebay'u zamiast spac :-( :sorry2: ale od tej babki kupilabym pol szafy :unsure::ninja2: kerry180984 | eBay tyle, ze wiekszosc na 2-3latka :-(

wiesz ze cię nie lubie?? To jest cudne. I czy tam jest darmowa dostawa?? :p

Aylin - powodzenia na ogrodniczkowych lowach :tak:

Aylin- daj znać czy upolowałaś jakieś ogrodniczki.

Wczoraj miałam "dyskusję" z moim synem- pytam go -

-Dzwonimy do taty?
-TAK,
-A co mu powiemy?
-TATA!

mam na oku kilka aukcji. Fajne z next'a znalazłam. Aukcja konczy sie za tydzień i na razie nikt nie licytuje.

A u nas też z wczoraj. Składam pranie. I skarpety "paruje" Tysia oczywiście mi pomaga. Daje jej skarpetki i mówie zanies tacie. Wzieła i dzielnie zaniosła do drugiego pokoju, wróciła po kolejne i tak 5 razy. Daje 6, wzieła, mówie i te też daj tacie - a mała "NIE" oddała mi i poszła łapać kota :)

Wczoraj Monika była 3 dzień
Pierwszego dnia płakała, nie jadła, nie spała
drugiego Lekko tylko zapłakała raz na jakiś czas, zjadła pół kotleta
Wczoraj już trochę lepiej jadła, nie płakała, ganiała po sali zabaw, śmiała się i spała :)
ciekawe jak dzisiaj :)

A co do ubranek, ja unbranka po Monice oddaję siostrze ciotecznej, ma córeczkę z listopada, no i jest półroczne przesunięcie, ale wiosenne Moniki sa dla niej na jesień, a jesienne na wiosnę - chociaż tyle :p
No i piżamki sa ok, bo to większość roku się długie nosi, poza tym ona drobna, więc az tak nie wyrasta. Teraz też już mam caaały karton po Pampersach dla niej naszykowany, w tym z długim rękawkiem na 80 (ona nosi 74) więc sobie dziewczyna pochodzi :D a raczej poraczkuje :D

Jak to co?? Dziś nie bedzia chciała iść do domu :)

Ja cześć ubranek po Tysi pozyczyłam kolezance (ale jej sie juz ukróci pozyczanie - dziewczyny juz ten sam rozmiar noszą), częśc sprzedaje drugiej (te w stanie bardzo dobrym), uniwersalne odkładam dla siebie - tj a nuż przyda się na drugiego dziecia. A część rozdałąm. Tj jeszcze rozdaje bo pożadki cały czas robie i skonczyc nie mogę :)

reklama
witam

wczoraj jak siadłam wreszcie do lapka to żadnej ni było, a jak tylko czmychnęłam to tu się dyskusje zaczęły odczyniać:-p
moje dziecko odmówiło wczoraj podwieczorka :/ a na spacerze wieczornym odprawiało jakiś straszny horror :/ mam nadzieję, że dziś jak wrócę będzie w lepszym nastroju...

merchewki też niet:no: ale może to mleczko kokosowe mu przypasuje, w sumie nie próbowaliśmy jeszcze, na te pomidory też się czaję, ale nie ma kiedy wprowadzić na razie, bo po ostatnim obsypany po Nifurksazydzie (andzia dobrze teraz? ;-):-p)

janek w ogrodniczkach super mi pasuje, i w tych dresach-kombinezonach. w pasie luz ale i tak nie spadna :tak: a spodnie dresowe z kappahla to fakt, zanim sie zrobia dobre w pasie to juz nogawki 3/4 :-D ale mielismy super takie w rozmiarze 62 i nosil je od urodzenia az do poznej wiosny- wtedy juz wygladaly jak getry i wygladal przeuroczo, teraz sie zastanawiam czy mu 74 nie kupic.
a ja myslałam, że tylko jak tak robię:-D S miał bawełniane spodenki, z H&M które były z takim szerokim pasem i leciały mu z tyłka, a teraz robią za piżamkę na cieplejsze dni, bo sięgają tylko kolan, ale S nie narzeka:-D

myślicie, że mama się obrazi lub będzie jej przykro jeśli spytam czy mogę jej płaszczyk odsprzedać sąsiadce. P wygląda w nim naprawdę tragicznie:/
oj może się obrazić:sorry2: pewnie lepiej jakbys zaproponowała, żeby ten płaszczyk wymieniła na coś innego dla Polki

A jeszcze jeśli chodzi o bajki, to najśmieszniejsze jest to, że Gabi jest przyzwyczajona do oglądania bajek w telefonie albo na kompie i jak jej włączam jakąś na tv, to potrafi pokazywac na telefon i prosić o bajkę :-)
właśnie ponoć tv nie jest najgorsze tylko laptopy, smartfony i tablety
Kolegi synek (3 lata) ma poważną wadę wzroku, jednocześnie ma plusy i minusy i jakieś straszne liczby i okulista powiedział, że to może być własnie od lapotpa, bo on bajki tylko na nim oglądał idodał, że te wszystkie tablety i reszta to zmora dla okulistów

a bez bicia się przyznam, że my tak właśnie mamy, że u nas brzęczy coś cały dzień:zawstydzona/y: moja mama tak robiła, mojego D mama też i oboje teraz mamy takie głupie przyzwyczajenie, staram się chcoiaż rano nie włączać nic, ale zaraz mnie kusi, żeby jakąś muzyczkę puścić i tak sobie gra albo Zetka albo 4FunTV:sorry2:

aronia a jakiego masz psiura? chwal no się tu szybko, bo ja psiara straszna;-) a akcja z Panią nudystką bombowa:-D

Pamka powodzenia na wizycie&&& rozmowa tel super!!! też bym już chciała, żeby mój S chociaż tak mówił:-(

Rysica kciuki za żłobek&&& na pewno będzie coraz lepiej! tym bardziej, że Monisia to bystra dziewczynka :yes:

Wyjątek nie potwierdza reguły. Ja ponoć od urodzenia wychowywałam się przy radiu - grało w moim pokoju non stop, bo sobie do niego gadałam. Zero problemów z logopedą czy ortografią i na dodatek pracuje w press office:) Wręcz uczyniło mnie osobą wygadaną, ale z drugiej strony trochę chaotyczną:p Z kolei mój brat chował się w erze TV i anteny satelitarnej - Cartoon Network potrafił oglądać od rana do wieczora. Teraz jest bardzo spokojną osobą i mega inteligentną. Nie musiał się uczyć a zawsze dostawał najlepsze oceny, motor czy dziadka traktor naprawiał nie mając skończonych 10 lat (rozkładał na części i składał z powrotem). A łeb do interesów ma niesamowity. Patrząc na niego mam odmienną teorię:D

Moja jak widzi, że wyciągam pranie z pralki to leci pierwsze...pomagier wiesza na krzesłach, szafkach, miśkach...wszędzie.

Rysica
odnoście kartonu po pampersach na za małe rzeczy to hit. Nie mam zbędnej makulatury, a też pakuje w nie ciuchy i na strych - bardzo praktyczne:)

Aylin też uwielbia segregować skarpetki, ale nie wiem dlaczego najbardziej uwzięła się na moje gacie:D

Sunshine bosche a ja na allegro siedziałam zamiast spać i teraz łeb mi pęka:/ Ale jest sukces - wylicytowałam zimowy puchowy kombinezon GAP, bluzę polarową GAP, bodziaki z długim rękawem Carter's po 7zł i sukienkę na zimę Old Navy...mąż mnie zabije:D:D

aaaaaaaa dzieć odkrył który guzik otwiera DVD...to pozamiatane!

Ostatnia edycja:
Aylin też się czasem z tego śmieję, ale uwierz że jest cięzko, wy się cieszycie, że wasze dzieci lepiej na impreach jedzą, a ja wszędzie zabieram ze sobą reklamówke jedzenia:-(

Sergiusz ma uczulenie na białko krowie, marchew, rumianek, lipę, konserwanty, banany
ponieważ reakcję są silne, to ma zakaz spożywania produktów potencjalnie alergizujących:
ryb, pomidorów, cytrusów, jaj, selera, orzeszków, wołowiny i cięlęciny, truskawek, poziomek, kiwi

mieliśmy teraz spróbować z kilkoma zabronionymi produkatmi, ale ciągle coś nam przeszkadza, bo musze mieć 100% pewności, że to to a nie coś innego go obsypuje

teraz nawet ten Nifuroksazyd go obsypał:-(

ech mogłabym epopeję na ten temat napisać

dziewczyny polujące na allegro - używacie snajpera???? Snajper Allegro, eBay - Snajper.net

Sunshine bosche a ja na allegro siedziałam zamiast spać i teraz łeb mi pęka:/ Ale jest sukces - wylicytowałam zimowy puchowy kombinezon GAP, bluzę polarową GAP, bodziaki z długim rękawem Carter's po 7zł i sukienkę na zimę Old Navy...mąż mnie zabije:D:D
!

nosz normalnie chwalisz sie a nie pokazujesz.
Dawaj :)
Ja upolowałam 2 bluzeczki jak na razie :) Tak nadprogramowo

Aylin też się czasem z tego śmieję, ale uwierz że jest cięzko, wy się cieszycie, że wasze dzieci lepiej na impreach jedzą, a ja wszędzie zabieram ze sobą reklamówke jedzenia:-(

Sergiusz ma uczulenie na białko krowie, marchew, rumianek, lipę, konserwanty, banany
ponieważ reakcję są silne, to ma zakaz spożywania produktów potencjalnie alergizujących:
ryb, pomidorów, cytrusów, jaj, selera, orzeszków, wołowiny i cięlęciny, truskawek, poziomek, kiwi

mieliśmy teraz spróbować z kilkoma zabronionymi produkatmi, ale ciągle coś nam przeszkadza, bo musze mieć 100% pewności, że to to a nie coś innego go obsypuje

dziewczyny polujące na allegro - używacie snajpera???? Snajper Allegro, eBay - Snajper.net

osz matko..... ale nie jest az tak żle. Spróbuj ta zupę ok Kasi - z naszych przepisów. Zobaczysz czy mleczko kokosowe też go uczula. Ja ja modyfikowałam bo marchewkę miałam az jedną. Za to miałam dynię i groszek. I dodałam. Zupa wychodzi pyszna a bez pomidorów bedzie miała co najwyzej nudniejszy kolor.

Uzywam czasem snajpera. Jezeli aukcje koncza się o głupiej porze np. Tak to wole sama :) Ta andrenalina zakupoholiczki :p

Sunshine ale masz oko, no cuda po prostu!!! :)

Ja bym nie mogła wyrtrzymać jakby mie coś tam grało w tle, znaczy TV lub bajki, ale radio może grać :)

Jakas taka nieoprzytomja w pracy dzisiaj jestem, w dodatku pracy mało, chwilowo ;)
Mówiłam już tu, że Monika się dostała do żłobka państwowego (podanie do prezydenta Pruszkowa przyniosło oczekiwany skutek!!!)
Wczoraj Monika była 3 dzień
Pierwszego dnia płakała, nie jadła, nie spała
drugiego Lekko tylko zapłakała raz na jakiś czas, zjadła pół kotleta
Wczoraj już trochę lepiej jadła, nie płakała, ganiała po sali zabaw, śmiała się i spała :)
ciekawe jak dzisiaj :)

dziś będzie jeszcze lepiej!! ;-)

właśnie ponoć tv nie jest najgorsze tylko laptopy, smartfony i tablety
Kolegi synek (3 lata) ma poważną wadę wzroku, jednocześnie ma plusy i minusy i jakieś straszne liczby i okulista powiedział, że to może być własnie od lapotpa, bo on bajki tylko na nim oglądał idodał, że te wszystkie tablety i reszta to zmora dla okulistów

domyślam się, dlatego staram się puszczać jej jak najmniej i przyzwyczajać do tv, tylko problem w tym, że w tv nie mam żadnego fajnego programu z bajkami :sorry2: a z laptopa nie mam wyjścia do tv. Niedługo pewnie kupię nowy, to bajki będą w tv.

Ja też bardzo lubię jak w tle sączy się jakaś muzyczka, ale zapodział się gdzieś pilot do stolika audio i nie mam jak wyregulować radia.

Dziś wstałam jakaś zła...zbliża się @ i jestem zmęczona, do tego ta pogoda!!! :baffled: nie cierpię!!! i mógłby ktoś za mnie gotować obiady, bo nie przepadam za tym obowiązkiem. Ja mogę piec!!:-)

Witam przy kawusi

Ale jestem przymulona:no: czuję się jakby mnie walec przejechał. Może po kawie przejdzie

Oliwia poszła sama do szkoły ale żeby mieć pewność, że dotarła dzwoniłam do wychowawczyni

Katrina kucharz Ci rośnie;-) a powszechnie wiadomo, że faceci kucharzują najlepiej
Muńka młody przy Jaka to melodia tańcuje

asik
- a nie myslalas o jakiejs formie dogoterapii dla Oliwki? Nie kazdy musi psy kochac ale latwiej jej bedzie zyc, jak sie nie bedzie ich bala :tak:
Mamy owczarka niemieckiego i zwykłego kundelka i je uwielbia i robi z nimi co chce. Ale jak była u mojej mamy to zaatakował ją kilka razy sąsiadki pies i od tamtej pory boi się, ze np. wyleci z jakiegoś podwórka i ją zaatakuje. Myślę, że problem nie jest na tyle duży by potrzebna była dogoterapia ale dzięki

Aylin to niezłą mieszankę młoda wciągnęła

myślicie, że mama się obrazi lub będzie jej przykro jeśli spytam czy mogę jej płaszczyk odsprzedać sąsiadce. P wygląda w nim naprawdę tragicznie:/
Ja bym szczerze porozmawiała z mamą, powinna zrozumieć:tak:

Pamka
daj znać jak u dentysty
Rysica widać, że Monika coraz lepiej się czuje w żłobku, super:-) a dziś nie będzie chciała wyjść
Kasiek młody jak wywieszam pranie to też wszędzie rozwiesz
Zaza sporo macie tych zakazanych rzeczy:no:

hej

jakoś nie mogę się po tej mojej małej przerwie wbić do Was :-:)-:)-:)-(, nie jestem w stanie Was nadrobić i czytać na bieżąco :-:)-:)-(

chciałam Wam tylko powiedzieć że i ja zaczynam być chora :-:)-:)-:)-(

reklama
zaza to już wiem dlaczego niektórzy przelicytowali mnie jak było poniżej minuty a ja ciągle odświeżałam. Dobra rzecz ten snajper:D

aylin kombinezon chciałam każdy, ale nie różowy. Nie udało się, będzie róż, ale przynajmniej lekki i puchowy GAP, ocieplana sukieneczka, dwa bodziaki i jeszcze bluzę z kapturem GAP:p

dd71ec9579e32fb0.jpg88bb499028cbae11.jpg3525927190.jpg3537970569.jpg

Załączniki

• 88bb499028cbae11.jpg
    88bb499028cbae11.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 61
  • 3525927190.jpg
    3525927190.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 60
  • 3537970569.jpg
    3537970569.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 54
  • dd71ec9579e32fb0.jpg