reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Ubierz się na czarno jak ja, to się optycznie wyszczuplisz :-D

Dla mnie ostatnio to kolor przewodni. Dziewczyny czy już trochę przytyłyście? Wszędzie czytam, że brucho powinien się zacząć pojawiać dopiero około 12 tygodnia, a ja mam już niezłą górkę. Ale apetyt mnie nie opuszcza :sorry:

Ja mojego też zapisałam jak byłam w ciązy a posłałam go jak miał 5 miesięcy. Nie żałuję. Eryk świetnie odnalazł się w żłobku.

Mój mały też chodził do żłobka od 14 miesiąca. Z plusów - jest dzisiaj bardziej samodzielny niż jego rówieśnicy. Z minusów - niestety trochę się nachorowaliśmy, ale za to w przedszkolu był okazem zdrowia :tak:

Madziarra, jakie wieści? Ciekawe jesteśmy :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Madziara, nanulika trzymam kciuki!

Kurcze rurka z tym zlobkiem to mnie zestresowalas! juz trzeba zapisywac? matko ja jeszcze nawet nie wiem czy do zlobka czy opiekunke... chce szybko wrocic do pracy , pewnie tak po 6 miesiecu czyli w styczniu 2013 (brzmi jak odlegla przyszlosc!! O_O) no ale nie wiem, to pierwsze dziecko wiec kto wie, moze zeswiruje na jego punkcie i za zadne skarby nie bede chciala wrocic do pracy?

jestem przeziebiona znowu :/ ale kupilam ten syrop *spam*, siedze pod koldra i popijam herbatke

Dla mnie ostatnio to kolor przewodni. Dziewczyny czy już trochę przytyłyście? Wszędzie czytam, że brucho powinien się zacząć pojawiać dopiero około 12 tygodnia, a ja mam już niezłą górkę. Ale apetyt mnie nie opuszcza :sorry:
No ja już mam jakieś 1,5kg na plusie i brzuszek jest już widoczny...

chce szybko wrocic do pracy , pewnie tak po 6 miesiecu czyli w styczniu 2013 (brzmi jak odlegla przyszlosc!! O_O) no ale nie wiem, to pierwsze dziecko wiec kto wie, moze zeswiruje na jego punkcie i za zadne skarby nie bede chciala wrocic do pracy?

jestem przeziebiona znowu :/ ale kupilam ten syrop *spam*, siedze pod koldra i popijam herbatke
Ja na bank wróce do pracy w styczniu 2013. Ale na szczęście nie pracuję długo i mam pod ręką rodziców, więc obędzie się bez żłobka :tak:

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

Właśnie byłam w aptece, w której spędziłam jakieś pół godziny! :szok: Zatrudnili jakąś nową dziewoję, która każdy lek musiała szukać po dwa razy i ciągle się o coś pytać... Oprócz wapnia i wit. d zapisanych przez endokrynologa kupiłam sobie falcit mama. Gin polecił mi wprawdzie matruelle, ale nie było i cena mnie przeraziła...

Hej dziewczyny
Nie było mnie prawie cały tydzień bo leżałam w szpitalu niestety moje zapalenie pęchęrza skończyło się krwiomoczem i musiałam wziąśc antybiotyki i kroplówy
Postaram się was nadrobić ale nie obiecuje tyle tego naklikalyscie szok:szok:

Czy tylko ja mam takiego lenia totalnego :zawstydzona/y:? Nic mi się nie chce. Głowa mnie boli czuję się do dupy:confused2: Taki ładny dzień, słońce świeci a ja widzę jak brudne mam okna i nic z tym nie robię:baffled:

GDZIE TA ENERGIA 2 TRYMESTRU??

Niestety dziewczynki to jeszcze nie teraz. Test negatywny. Ale okresu nadal ani widu ani słychu :) Jak w ciągu tygodnia nie przyjdzie to lece do gina :) dziś 32 dc. Nanulika jak zrobisz badania na tarczycę to wrzuć wyniki to będę miała jakieś porównanie, bo Ty na nią nie chorujesz nie? Moje wyniki są niby w normie ale do końca nie jestem przekonana...

hej dziewczyny brzuch mi chyba zaczyna rosnąć i twardnieć chyba musze iść za przykładem jednej z was i robić zdjęcia jakoś mi tak to trochę za szybko POZDARWIAM OBY DO CZWARTKU

W aptece na zajady polecili maść witaminową. Będę smarować, to zobaczę, czy pomoże.

Co to żłobka to w sumie nie mam za bardzo wyjścia, bo teraz jest w moim przedszkolu babka na zastępstwo, ale wrócić będę musiała. W moim mieście, mimo, że jest duże są tylko 3 żłobki państwowe. Znajoma miała 2 córki od 5 mc i nie narzekała. Oczywiście pojechaliśmy i co się okazało? Że dopiero po urodzeniu dziecko można zapisać, ale... JAK DZIECKO URODZI SIĘ KONIEC MAJA/POCZĄTEK CZERWCA TO DO KOŃCA ROKU NIE MA SZANS NA MIEJSCE. Nie zostanie mi nic innego jak ciągnąc zwolnienia, urlopy swoje i męża i w razie co wynająć na kilka miesięcy opiekunkę:eek::eek::eek: paranoja :wściekła/y:

reklama
Madziara, nanulika trzymam kciuki!

Kurcze rurka z tym zlobkiem to mnie zestresowalas! juz trzeba zapisywac? matko ja jeszcze nawet nie wiem czy do zlobka czy opiekunke... chce szybko wrocic do pracy , pewnie tak po 6 miesiecu czyli w styczniu 2013 (brzmi jak odlegla przyszlosc!! O_O) no ale nie wiem, to pierwsze dziecko wiec kto wie, moze zeswiruje na jego punkcie i za zadne skarby nie bede chciala wrocic do pracy?

Dużo zdrówka......Tobie życze .Ja na lekkie przeziębienia a nawet katar który w ciąży co i rusz Mi się przytrafia jak zaczyna Mnie brać pije gorące mleko i bardzo pomaga wręcz stawia na nogi . .Pozdrawiam

Do góry