reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Też się zastanawiam gdzie ta energia
Noo...:confused2:
W tym tyg. mam L4 i zamierzam pomyć wszystkie okna na święta, ale jakoś weny brak...

Niestety dziewczynki to jeszcze nie teraz. Test negatywny. Ale okresu nadal ani widu ani słychu :) Jak w ciągu tygodnia nie przyjdzie to lece do gina :) dziś 32 dc. Nanulika jak zrobisz badania na tarczycę to wrzuć wyniki to będę miała jakieś porównanie, bo Ty na nią nie chorujesz nie? Moje wyniki są niby w normie ale do końca nie jestem przekonana...
Uda się na pewno następnym razem.
Napisz nam tu Twoje wyniki to pomożemy, bo jest tu kilka dziewczyn obeznanych w temacie... :tak:
Co to żłobka to w sumie nie mam za bardzo wyjścia, bo teraz jest w moim przedszkolu babka na zastępstwo, ale wrócić będę musiała. W moim mieście, mimo, że jest duże są tylko 3 żłobki państwowe. Znajoma miała 2 córki od 5 mc i nie narzekała. Oczywiście pojechaliśmy i co się okazało? Że dopiero po urodzeniu dziecko można zapisać, ale... JAK DZIECKO URODZI SIĘ KONIEC MAJA/POCZĄTEK CZERWCA TO DO KOŃCA ROKU NIE MA SZANS NA MIEJSCE. Nie zostanie mi nic innego jak ciągnąc zwolnienia, urlopy swoje i męża i w razie co wynająć na kilka miesięcy opiekunkę:eek::eek::eek: paranoja :wściekła/y:
U nas jest podobnie. Jest tylko jeden żłobek w którym przyjmują podobno tylko kilkoro dzieci:szok:

reklama
W aptece na zajady polecili maść witaminową. Będę smarować, to zobaczę, czy pomoże.

Co to żłobka to w sumie nie mam za bardzo wyjścia, bo teraz jest w moim przedszkolu babka na zastępstwo, ale wrócić będę musiała. W moim mieście, mimo, że jest duże są tylko 3 żłobki państwowe. Znajoma miała 2 córki od 5 mc i nie narzekała. Oczywiście pojechaliśmy i co się okazało? Że dopiero po urodzeniu dziecko można zapisać, ale... JAK DZIECKO URODZI SIĘ KONIEC MAJA/POCZĄTEK CZERWCA TO DO KOŃCA ROKU NIE MA SZANS NA MIEJSCE. Nie zostanie mi nic innego jak ciągnąc zwolnienia, urlopy swoje i męża i w razie co wynająć na kilka miesięcy opiekunkę:eek::eek::eek: paranoja :wściekła/y:

Do końca roku - czyli 2011 czy do końca roku szkolnego?
Bo jak się urodzi w czerwcu to zapisujesz od września - we wrześniu przychodzisz i zgłaszasz ze będzie "chodziło" od stycznia.

TSH 2,27 (norma: 0.27-4.2)
FT4 1.29 (0,8 - 1,7)
FT3 3.48 (2,6-5,1)

Teraz gdzieś doczytałam, że tsh powinno wynosić około 1,5-2 więc mam chyba jednak troszkę za wysokie. Wizyta u endo niestety dopiero w styczniu...

FT4 1.29 (0,8 - 1,7)
FT3 3.48 (2,6-5,1)

Teraz gdzieś doczytałam, że tsh powinno wynosić około 1,5-2 więc mam chyba jednak troszkę za wysokie. Wizyta u endo niestety dopiero w styczniu...
Zdania są podzielone na ten temat. Mi np mówili, że nie powinno przekraczać 3.
Na moje oko to wyniki masz w porządku, bo są w "połowie" norm.

W moim mieście jest tylko jeden żłobek panstwowy i my też myśleliśmy, że nie mamy szans. Zapisaliśmy się jednak na listę rezerwową. Jest mnustwo przewrażliwionych mam które rezygnują ze żłobka po kilku dniach, bo dziecko płakało :eek: Przecież to normalne. Płacze jak mama wychodzi a po chwili zajmuje się czymś innym. Raz nawet stałam pod drzwiami i nasłuchiwałam (co dziwne nawet mi serce nie pękało, bo wiedziałam że nic mu nie jest) i po 5 min już siedział cicho :-)
Każde dziecko woli przy cycku, ale nie ma co przesadzać:tak:

FT4 1.29 (0,8 - 1,7)
FT3 3.48 (2,6-5,1)

Wyniki jak najbardziej ok:tak: Ja w piątym tyg ciązy miałam tsh ponad 5 i też lekarz kazał mi się nie przejmować. Jak by było za wysoko przepiszą ci na czas ciąży letrox lub euthyrox i bedzie dobrze:-)

Może zamiast sił, mi w drugim trymestrze, pozytywne nastawienie będzie towarzyszyć? :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
verita - ja w ubiegłym tyg. wykrzesałam z siebie trochę energii, żeby ogarnąć w domu, w tym tygodniu nie mam lenia, tylko jestem energooszczędna,

madziarra21:7876533 pisze:
Niestety dziewczynki to jeszcze nie teraz. Test negatywny. Ale okresu nadal ani widu ani słychu :) Jak w ciągu tygodnia nie przyjdzie to lece do gina :) dziś 32 dc. Nanulika jak zrobisz badania na tarczycę to wrzuć wyniki to będę miała jakieś porównanie, bo Ty na nią nie chorujesz nie? Moje wyniki są niby w normie ale do końca nie jestem przekonana...

Dobrze wrzuce,a zrobie jak sije @ doczekam.... poki co nie ma,a badania mam zrobic 2-5 dc.
A czy nie choruje to nie wiem bo w sumie nigdy nie badalam.....:)

Ojojoj pierwszy raz w życiu udalo zrobić mi się pyszne buraczki zasmażane !! hurra :) Każda wcześniejsza moja próba kończyła się koszem :) ale w końcu - wyszło :D

Ale sie objedliśmy sosikiem z mięska z ziemniaczkami i tymi moimi buraczkami mniam mniam :D

reklama
Wyniki jak najbardziej ok:tak: Ja w piątym tyg ciązy miałam tsh ponad 5 i też lekarz kazał mi się nie przejmować. Jak by było za wysoko przepiszą ci na czas ciąży letrox lub euthyrox i bedzie dobrze:-)

Może zamiast sił, mi w drugim trymestrze, pozytywne nastawienie będzie towarzyszyć? :-D

Chyba faktycznie zamiast sił pozytywne nastawienia nas ogarnie, u mnie coraz mniej czarnych myśli a mniej zmartwień mamy to bardziej szczęśliwy bobas

Do góry