Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Wiadomo, ze u mnie są wyjątkowe sytuacje, typu poźniejszy powrót do domu, chociaż ja taka jestem, ze zawsze sie staram robić dzien w dzien wszystko o tej samej godzinie
Jak Kuba miał 3 tygodnie rozmawiałam z położna, doradzila jeśli chodzi o spanie i od tej pory czyli od 4 lat prawie dziecko przespalo każda noc, bite 12 godzin a bywało ze 15
Z drugim zrobiłam to samo. I dzieki temu od 19 mam luzik, tzn sprzątanie, prasowanie, zmywanie 

wieczorkiem powrzucam przepisy (ty aylin na tą potrawkę wrzuć!)
i dostałam paczkę z usa drogą przez chiny (aylin?) - szła 3,5tygodnia![]()

kapiel zawsze o 20, i pozniej do lozeczka i spanko, na palcach moge policzyc ile razy sie zdarzylo ze nie chcial zasnac, i to zazwyczaj przez jakies zawirowania w ciagu dnia. wstaje kolo 7, zazwyczaj chwile po, jak z zegarkiem w reku.
troche mi sie kojarzy ze skrilex - slucha moj maz i nie znosze. choc ostatnio sie przerzucil na polski hip-hop, juz to wole bardziej chociaz tez tak se
Jak Kuba miał 3 tygodnie rozmawiałam z położna, doradzila jeśli chodzi o spanie i od tej pory czyli od 4 lat prawie dziecko przespalo każda noc, bite 12 godzin a bywało ze 15Z drugim zrobiłam to samo. I dzieki temu od 19 mam luzik, tzn sprzątanie, prasowanie, zmywanie
![]()
Z Twojego opisu wynika, ze nie zrobilas nic (polozenie dziecka do lozka, wylaczenie swiatla i nie halasowanie nie zaliczam do metody na usypianie, tyle robi kazdy rodzic
), po prostu masz farta. Nie gniewaj sie ale wyglada to tak, jakby mama zarloka radzila mamie niejadka: "klade na stol i on zjada, nie wyobrazam sobie inaczej, tak jest od zawsze" - to zaden wyczyn, tylko lut szczescia, ze trafilo sie takie dziecko
Moje dziecko od ponad pol roku spi noca max. 10 godzin. Gdyby poszedl spac o 19 to obudzilby sie o 5 rano. Myslisz, ze ja chce wstawac o 5?
Malo tego. Z tych 10 godzin, przy wieeeeeelu pobudkach, egfektywnego snu jest w sumie max. 8 godzin (dobra noc) a bywa (zabkowanie, skok), ze... 4 (zla noc). Zebym ja wiec cokolwiek pospala, musze sie polozyc spac jednoczesnie z dzieciem. Czy ja mam ochote isc spac o 19?
Takze mnie 22 czy 23 satysfakcjonuja. Tyle, ze w tym tygodniu to jest 2 w nocy
Wiem, ze to sie porobilo przez te nieszczesna trojke ale nie zmienia to faktu, ze nam taka pora nie odpowiada. Dlatego ja chetnie poslucham rad od mam, ktore rowniez mialy problemy ze spaniem swoich pociech. Na Tobie nie mam jak sie wzorowac, bo u Was od zawsze jest sielanka. Tobie moge najwyzej w tym punkcie pozazdroscic ;-)

rozumiem cie doskonale i wierz mi ze moja frustracja siega zenitu mneij wiecej co drugi dzien przy obiedzie.... mam nadzieje ze nam to jakos inaczej Bog wynagrodzi...