reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

wdlg usg mam malego grubaska w brzuszku ... ma niby 3500 kg raaaany... wdlg lekarza ma ok 3100... ostatnim razem tym swoim badaniem dotykowym co do Nikosia sie nie pomylil wiec mam nadzieje ze jednak to usg sie myli ... rany julek bo jak ja urodze takiego koloska :p

reszta ok ... ktg w porzadku jakies skurcze sa ale to zbyt slabe a do tego szyjka jak na zlosc zewnetrznie sie rozwarla a wewn trzyma ... zaczynam dzialanie pod nazwa "porod" :p hehe winda w odstawke i inne takie rzeczy ... do 12 chcialabym sie rozpakowac a im szybciej tym lepiej

reklama
Hej

Mnie od wczoraj boli głowa, normalnie jakbym pochlała na Sylwka:-D:szok:
Imprezka udana. Mati padł przed 12 ale fajerwerki widział:-) Podobały sie
Adrian szalał do 1.

Kasienka - dobrze, ze usg ok. Duza dziewczynka sie szykuje i napewno dasz radę.:tak:
Josie - nudzisz sie w pracy?? Mogę ci oddać troszkę dokumentów :-p

Iwon - jesteś!!!:happy2:Gratuluje pozbycia sie butli.

Aga- jak Antoś?? A gdzie wybywacie, bo ja chyba przegapiłam tą informację:shocked2:

Kasiek - utalentowana z Ciebie kobita:tak: Sówka cudna.

Akcja "cycek" powiodła sie (chyba). Mati jescze casami pokazuje i mówi "Cyś" , ja mówie "bee" i daje sobie spokoj. Musiałam wspomoc sie laktatorem taki miałam nawał:szok: i dalej nabieraja ale juz zdecydowanie mniej i rzadziej. No i dziś spał do 5 bez pobudki, więc mam cichą nadzieje ze nie bede musiała go oduczać nocnego karmienia.

Tyle.

Koniec roku= mnóstwo roboty.

Całuski

Kasienka - piękna waga Saruni!! Czekam z niecierpliwością na finał ;-)

Gabi śpi po szaleństwach na spacerze. Bylysmy 2 godziny i non stop biegała z dzieciakami za piłką. A mnie coś gardło boli :-/

Witam, ja dalej mam niezły katar i osłabiona jakaś jestem. Noc spokojna od pół nocy do 8:40. Antek ma brak apetytu co do niego nie podobne:no: dziś troszkę kukurydzy i kawałeczek banana w takich chwilach cieszę się, ze jesteśmy na cycu.

Andzia do tej bez pobudki to super :) w sumie łatwo Wam idzie to odstawianie. To kto jeszcze został na polu UU kasiekz??
A mam jechać na chrzciny, jak nie pojadę to bracki będzie smutny, bo cała nasza rodzina się wykruszyła i byłaby tylko mamuśka z naszej strony, a druga sprawa, ze tam wszyscy czekają na Antka.

Kasienka spora panienka z Saruni :)

Josie jak ja zaczęłam liczyć to A też dużo nie pije chyba, ze jesteśmy poza domem i dostanie wodę smakową to wypije cała :D

aga
ja pojechałabym. Katar nie jest przeszkodą, a może nawet sam mu przejdzie jak zmieni klimat:) Byle tylko nie gorączkował biedaczek.
On kataru nie ma tylko ja :) on po prostu niewyraźny, ze szklistymi zębami, a to 38tem miał tylko wczoraj.
Już sama nie wiem pcha po 3palce do buzi może to zęby:confused: tylko szkoda, ze nie ma jak mu zaglądnąć.

Zrobiłam dziecku herbatki lipowej z sokiem malinowym i co?? sama piję :) nawet nie spróbował.

Dlaczego na herbatce z lipy jest napisane, ze dla dzieci po 12roku życia dopiero??

Aylin - to Twoja pije prawie tyle co ja :szok::-) No ale ja po mamie i babci z malo pijacych ;-)

agaundpestka - "na polu UU" jak to okreslilas jeszcze my :tak:A na chrzest chybabym nie pojechala, bo bym sie bala zarazic chrzczone dziecko :-( Poza tym przeziebic przeziebienie to juz nie tak wesolo. Oczywiscie z drugiej strony chrzest jest jednorazowy i zal przegapic. Trudna decyzja.

andzia - trudne poczatki ale potem z gorki - gartuluje, ze sobie poradziliscie z odstawianiem :happy2:

Kasienka - ja urodzilam 3750g sn, wiec sie nie boj, zwl. ze Ty juz nie pierworodka :tak:

Ostatnia edycja:
aga no wlasnie co z tymi zebami hihihi moze on zabkuje :-p rzeczywiscie smutno z tym chrztem zeby nie isc ale moze dla pewnosci zapytaj czy nie maja nic przeciwko jesli chorzy przyjedziecie... najwyzej was posadza daleko od malenstwa

andzia to fajnie ze sie powiodlo, dokumenty chetnie przyjme :)

moj spal wcczoraj i dzis do 8.50 mimo ze drzemki dlugie a szedl spac normalnie o 20... jakby mu tak zostalo to ahhhhhh:sorry2: a moze mu powrot do domu tak sluzy

Kasienka dasz rade czemu miałabyś nie dać ja urodziłam kubuńka a miał 3860 i 57 cm a jestem drobniutka. Jej jak fajnie Nikoś będzie starszym braciszkiem.

U nas sie śmieją żeby Kuba drugiej dzidzi nie wylulał bo ciągle misie lula i jak widzi dzidzie to krzyczy daj hahaha:D

Młody poszedł w nocy spac można powiedzieć że dzisiaj bo 00:15 no masakra i to z wielkim wrzaskiem i kopaniem sie bo jak to ja mu spać kazałam iść. Teraz śpi mama nadzieje ze usypianie na noc nie bedzie dzisiaj takie cieżkie.

Chłodno sie zrobiło pogoda za bardzo chyba nas rozpieściła tymi ciepłymi świętami.

reklama
Aga moze faktycznie zeby :)

Josie zazdroszcze takiego spania ... a i Ty duuuuzo jedz w tej ciazy koniecznie zeby drugi nie byl niejadkiem :) macie juz jakies imie ?

Aylin
4400 az mi sie slabo zrobilo :p

ja bym se nie martwila ta waga gdyby faktycznie do porodu nie bylo jeszcze trzech tygodni :p a teraz dziec bedzie tylko tyl :p no nic dzialania podjete :) juz nie chodze jak zolw schody poszly w ruch

Do góry