reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

No i zachęcona wyprzedażami pojechałam dzisiaj. Obkupiłam młodą już na następny rok, bo w kappahl i reserved takie wyprzedaże, że szok. Ciuszków od 10zł do 39zł multum! Kurtki zimowe narciarskie w reserved po 49zl! Przywiozłam dwie reklamówy a sobie jedynie gumki do włosów:D

Dziecko zostało z ojcem. Pytam czy dostała zupę, którą naszykowałam. Odpowiedz: - Nie, zjadła dwie kanapki z nutella. Normalnie mam dość tego swojego chłopa!!!

reklama
Josie - ja też często po mleku źle się czuje.

Asik - dzięki, rozmowa spoko,myślę,że zrobiłam dobre wrażenie. Kobitka zadowolona,więc pewnie jak będą pacjenci,to da znać.

Kasiekz- kanapki z nutellą...heh,zostawić chłopa.
Kurcze ja nie potrafię tak obkupić siebie,czy młodej na cały rok...jakoś mam wrażenie,ze za jakiś czas juz dana rzecz nie będzie mi się podobać. Wiem,że teraz naprawdę warto,ale raczej kupuje to,co potrzebne :-)

Byliśmy w dużym kompleksie sklepów,był Piotr i Paweł,Rossmann i Superpharm - zero mleka Hipp!! Mam nadzieje,że nie zaprzestali produkcji bo coś nie tak z mlekiem...

Wiecie co,Gabryśka przechodzi samą siebie z tęsknotą za dziadkami... Jak tylko jest hasło,jedziemy autem,to ona: "babi ania", "dziadzia maka" ( do dziadka marka). Jak jej mowimy,ze nie do nich,to ryk i krzyk "kce,kce"... Jak słyszy kogoś na korytarzu,albo sąsiadów przesuwających krzesło po podłodze,to od razu jest, "oooo baba"... Normalnie szkoda mi jej,a my tak mało się z nimi widujemy.

Munka - na stronie Hippa jest informacja, ze ze wzgledu na duzy popyt maja problemy z zaopatrzeniem. Podobno Chinczycy po tamtejszych skandalach rzucili sie na niemieckie (Hipp jest niemiecki) mleko :eek: Takze problem dotyczy nie tylko Polski ale i matecznika. Jakosciowo wszystko powinno byc na medal, chwala sie, ze sa pionierami i gigantami na rynku produktow eko :tak:

HiPP: Verfügbarkeit im Handel

Munka - jest to jedno z najczestszych zadawanych Hippowi pytan, wiec problem chyba maja spory i z dnia na dzien go nie rozwiaza (moze w PL zrobilo sie nagle mniej, bo lataja dziury na rodzimym rynku?), wiec pewnie poki co czeka Was polowanie na hippka ;-)

Nie mam sily dzis pisac, bo dziec odstawil taka histerie, ze az mam zdarte do bolu gardlo i final byl taki, ze go karnie umiescilam w kojcu a sama wyszlam lapac oddech do najdalszego kata mieszkania - dopoki sie nie uspokoil (oj, dlugo to trwalo). Powod? Nie pozwolilismy mu dobrac sie do szafki w akwarium (robilismy dzis testy chemiczne wody) Jesli tak ma wygladac faza buntu to musze kupic farbe do siwiejacych wlosy :confused2:

Aronia - kup zatyczki do uszu :) jako środek zapobiegający siwieniu oczywiście

Muńka - w piotrze i pawle u nas jeszcze było. Ale jak nie ma juz nigdzie to ide jutro na spacer do lidla kupic puszke na zapas. U nas do tej pory w lidlu było Nan wiec wczesniej tam nie szukałam. Aaaa w realu dzis jeszcze 3 widziałam - ale oni po 49 zł maja wiec lekka przesada

Aylin - na niemieckiej stronie producenta opisuja wszystko bardzo szczegolowo.

I tutaj nie bede miala dobrych wiadomosci: poniewaz Chinczycy wykupuja nie tylko Hippa (choc na Hippa sie szczegolnie uwzieli ze wzgledu na bio produkty) ale i inne mleka i wszyscy producenci mm zwiekszyli produkcje, na rynku jest zwiekszone zapotrzebowanie na polprodukty do produkcji mm i oczywiscie wzrosly ich ceny. Hipp wiec takze podniosl swoje ceny. I to mimo zwiekszenia produkcji: 24h/dobe, 7dni w tygodniu i zaprzestaniu eksportu do Chin (zeby starczylo na niemiecki rynek). Poza tym wprowadzili limity - jednorazowo (przynajmniej w DE) mozna kupic max.2-3 puszki (wczesniej handlarze wykupywali cale partie i oferowali w sprzedazy internetowej wysylke do Chin, teraz tez tak robia ale musza sie nabiegac, wiec niemieccy rodzice maja wieksze szanse cos przechwycic ;-)). Uruchomiono specjalna infolinie dla rodzicow dzieci, ktore nic poza hippem pic nie moga i rodzice maja pietra, co zrobic, gdy nie upoluja Hippa na czas. Sytuacja ma sie tak dlugo utrzymac, jak dlugo bedzie zwiekszone zapotrzebowanie, czyt. jak dlugo Chinczycy beda zdobywac europejskie mleko.

Tak wiec wyglada na to, ze nie tylko czeka Was polowanie ale i trzeba sie pogodzic z podwyzkami.

reklama
Hej,

Weekend zabiegany, nawet nie mam jak Was poczytać,

josie ja miałam dla Wojtka kosz do salonu wlasnie :tak: Sprawdził sie super, używałam go 4 miesiące :tak:

Jutro poczytam reszte, spadam spac bo padam.
dobranoc :-)

Do góry