Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Hatszept - oj to mamy juz nieco bogatszy zasób słów (chyba też dzięki Alince). Mama, tato, baba (babcia), Aja (Ala), Nika (nasz pies - zresztą wszystkie spotkane psy, czy królik u kuzynki to tez Nika), ato (auto), pika (piłka), bua (buła), ynk (tak sygnalizuje, żeby zapalić światło, czy włączyć TV, dać, oć (chodź), ciocia, Umpa (to Pepa), Miau - kotek, ić albo iść. Oczywiście są proste zdania - tata oc, mama oć, mama dać.
Na zadane pytanie odpowiada tak lub yhy albo tak, (to potwierdzenie), albo e-e (czyli nie).
Jednym słowem dziecko nam się rozgadało - fajnie, bo już jest bardzo komunikatywny.
Witam sie z kawka po porannym wypadku. Zastanawiam sie czy mlody musi byc taki nieogarniety (po mamusi), zamiast uwazny (po tatusiu). Zapatrzony w okno chcial oprzec sie o lawe. Zle ocenil odleglosc, reka mu sie omsknela i walnal bokiem twarzy w kant. Bidulek wyglada jak ofiara przemocy domowej, ale nie plakal duzo na szczescie.
Zaraz wybieramy sie na spacerek, bo pieknie slonce swieci. Mowilam juz, ze moje miasteczko zalane? Sztormy i te sprawy
Zobacz załącznik 608655
Normalnie za czarnymi barierkami jest jeszcze kawal plazy i dopiero morze. No coz zmienilo sie to troche...

Mowi do niego cały czas a ten powtarza
Nawet kilka słówek angielskich juz mowi typu bye bye, baby. W końcu mu mowę puściło 

alijenka właśnie, a obiecał, że nigdy nie będzie nic wypominał, że zostaję w domu z Polą!!! Kakoa kupiłam w sklepie ekologicznym (kako + cukier brązowy) i do tego dodaję mleko kozie, ale moja wypija dwa łyki i koniecWciąga za to cały kubek inki.
andzia sąsiadki córa 2lata (i 3 mies.) mówi mniej niż Pola a mia siostrę 7 letnią. To tak na gęsto, ja zawsze robię takie warzywne gulasze
O Kasi też myślę i wczoraj M nawet przeczytałam:/
P właśnie na nowo odkryła mikrofon, chodzi i śpiewaWczoraj kupiłam jej kolorowanki i koloruje (gryzmoli)
![]()
Ja ja dzisiaj na obiad robię barszcz biały na prośbę Kuby, ja jeden i drugi uwielbiają, moj jeszcze w pracy, wlasnie zmieniamy pościel z Wojtkiem. Jutro tez siedzę niestety sama z chłopakami bo maz ma kurs cały dzien. Jeszcze na szczescie w kwietniu jedna sobota i koniec.

A na laktacje to przede wszystkim dużo pić i starać się aby malutka wszystko ściągała w trakcie karmienia. Jak nie to laktator jak chyba Josie pisała. Mnie w pewnym momencie to pomogło. Laktacja ruszyła.