reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwiec 2012

Hatszept - przyjdzie i pora na Peterka. Trzeba mu organizować dużo zajęć manualnych, bo dobra sprawność dłoni wpływa pozytywnie na mowe i czynności aparatu artykulacyjnego. Czy my jutro się u Ciebie spotykamy?

reklama
Wróciliśmy :) A usnął w autobusie, ale dało się go przenieść i śpi dalej :) jestem taka senna, a popołudniu mam zebranie jeszcze :/ pierwszy raz w życiu Antek zostaje z ciocią (bratową) :D

Wrocławianki kiedy spotkanie??? Mi każdy dzień pasuje.

Ja mam wrażenie, ze A mówił więcej miesiąc temu jak teraz :D buch (brzuch), bu (bus) nio(nos) hehe tak sobie skraca :D

Alijenka zazdroszczę wakacji :)

Aga myślę że pod koniec tygodnia można zrobić spotkanie bo moja jeszcze na antybiotyku jest :-(
Też próbuję małą położyć spać i niestety nie da się :-(, a mi się oczy zamykają :szok::szok:

Munka, mam autko :-) wiec mozemy u mnie (zapraszam jak zwykle!) i mozemy u której z Was...dodam tylko, ze pewnie P.wroci do domu po pracy ok. 17.00.
W zaburzeniach IS dziecko podobno nie mówi....pozniej zaczyna....

Hatszept ja też mam kompleksy przy mowie dzieciaków forumowych. Szymek tylko mama mówi i to tylko wtedy gdy coś zbroi. A tak to nic nie woła po ludzku tylko po swojemu nawijka. Zero komunikacji z nim w normalny sposób.
Manualnie działa dużo - rysuje, pisze, wkreca srubki w foteliku do karmienia, układa klocki drewniane w wieżę, lego też już złoży i mnóstwo innych rzeczy robi ale gadać nie chce.
Znów zaczynam myśleć o specjaliście ale K uważa że nie potrzeba.

U nas dziś ciepło ale wietrznie. Byliśmy na dworze pół godziny i mi wystarczyło.

Alijenka życzę pogody w terminie wakacji. I podziwiam że z rodzicami K jedziecie. Na samą myśl o wyjeździe z moją teściową robi mi się słabo :))))

Hatszept - to zależy jakie zaburzenia. Może być tak , że nawija ostro, a problem jest np.z koordynacją i równowagą, albo jeszcze z czymś innym.
Aaaaaaa to ja myślałam, że Wy z MsMickey juz dograłyście gdzie spotkanko :) a Wy juz na nowym???

Laski ponoć baby wcześniej zaczynają z mową...potem odzwierciedla to się w życiu, że my bardziej wygadane:p

aga alijenka
skoro pod koniec tygodnia to co czw czy pt?:)

alijenka idź teraz na spacer, bo przestało wiać:) My właśnie wróciłyśmy, ale młoda znowu próbuje ubrać buty :confused:

Koleżanki syn miesiąc młodszy też mówi tylko mama tata baba i coś tam po swojemu. Wg ich lekarki ma czas do 2,5-3l:)

hej
U nas nic specjalnego się nie dzieje, O . poszła dziś już do szkoły ( b. zadowolona). Środa/ czwartek mamy kontrole u lekarza. No i musimy jechać do szpitala na pobranie krwi żeby mogli powtórzyć badanie ASO bo im nie wyszło:no:
A Młody przez ten czas co byłam z O. w szpitalu oduczył się jedzenia kaszki- spróbuje i mówi bee

Alijenka kciuki za pogodę na wczasach:tak:

Andzia ja też nie planuje 3 dziecka;-)

Kasiek Pola od małego wie, że kobieta musi dbać o skórę:-D

Hatszept, Młodak jak dzieciaki się rozkręcą w gadaniu to jeszcze zatęsknicie za ciszą

Aylin jak Martynka?

Co do mówienia to jak wróciłam ze szpitala Damian prowadzi mnie do okna i mówi " mama tam li" kompletnie nie wiedziałam o co kaman. Dopiero K. powiedział, że li to lis:-D

Munka, w sumie to chyba tego nie uzgodniłysmy z msmickey tylko podsumowałysmy wszystkie mozliwe opcje ;) a jak Tobie by pasowało?
Młodak, a mój Piterek praktycznie zrobi kreske na papierze i ucieka dalej, bo ma inne sprawy do załatwienia...nakłada kółka na patyk i takie klocki plastikowe miekkie, ale lego beeeee...i układanie wież też......bardzo lubi garnuszek klocuszek i ksiazeczki...no i oczywiscie rozkminił juz całego ipada...wie gdzie ikonka youtube, sam potrafi sobie bajke włączyc...zastanawiam sie jak wczesnie mozna diagnozowac takie zaburzenia IS i czy jest w ogole teraz sens...czy nie za wczesnie...a z drugiej strony nie chce sobie/nam wmawiac róznych chorób, bo widac, ze P. wszystko rozumie, ze jest zywy i komunikuje na swój sposób...

aaaaa....sprawdziłam smsy od MsMickey i uzgodniłysmy, ze u mnie jutro!!!! :zawstydzona/y::-p:tak::-):-):-) zapraszam wiec!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Ja myślę, ze nie ma co panikować przecież dzieciaki dopiero skończyły 1,5roku, a wiadomo jak to jest jedne szybciej mówią, drugie rysują, a jeszcze inne skaczą, biegają itp. No może bym się martwiła gdyby Antek nie był kumaty, nie rozumiał moich poleceń, a widzę, ze rozwija się świetnie to i za jakiś czas pewnie się rozgada :D

A tak dziś go obserwowałam to zachowywał się jak stary :D otworzył zmywarkę i zobaczył, ze miejsce na tabletkę jest puste to podszedł do szafki wyciągnął ją i wsadził :D potem idzie do łazienki wyciąga z kosza moje majtki:baffled: wsadza do pralki i włącza je na 90 stopni :D

Do góry