reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hihi aylin jaki maz chetny do remontow, moze mi go odsprzedasz? Moj wczoraj stwierdzil ze wykladzine to on wypierze jak ja bede w szpitalu. Chyba do niego nie dociera ze zostanie z jasiem sam i nie bedzie mial czasu na takie rzeczy... A jeszcze z jego genialnych pomyslow to wpadl tez na to ze po co ma brac wolne na czas jak ja w szpitalu bede skoro ja tam bede miala opieke przeciez a jas z niania. No myslalam ze go udusze.....

reklama
josie ty już po lekarzu?

aylin zazdroszczę, mój nie widzi podstaw do remontu, a mi się marzy ściągnięcie tapety...chyba muszę P zatrudnić:p

Ja i P spakowane, zostały leki ale to jutro rano na bieżąco. M jeszcze musi się po pracy spakować i gotowe;-)
Grzałki jednak nie biorę, bo jest pełno dystrybutorów z gotowaną wodą. Pampki biorę, bo jadę na zadupie gdzie sklepów brak, najbliższa mieścina 4-5km dalej (mniej wydam:p). Słoiki można kupić w hotelu ale drogie i niby gerber a skład i smak inny (przynajmniej ich syn nie chciał jeść), więc ryzyk fizyk 10 spakowałam na wszelki wypadek;-) No i nie targam zabawek, bo ponoć dla dzieci wszystko dostępne jest na miejscu (wiaderka, łopatki, gry itd.)...ogólnie Poli cała walizka a ja zmieściłam się do Biedronkowej reklamówki:-D. I w ogóle lot trwa aż 4 godz...a potem jeszcze 1,5godz. autokarem do hotelu.

Ostatnia edycja:
Josie, Sunshine - jak wizyty??

No nie ma co Josie - Twój m jest bardzo "zarazdny" i wygodnicki :-D Ty sie martwisz a on ma juz cały plam opracowany :))

Kasiek - super ze juz spakowane, obmyslane tez juz widze wszystko - pozostalo życzyć udanych wakacji.

Polaa -- u Was lato??? no niemożliwe ;-)
W Lidlu sa sztucce dla dziec, o których dziewczyny niedawno rozmawiały:)

Asik - to Wy sie kłócicie?? :-p Szybkiego pogodzenia życzę :)

Przypomniałam sobie jak wczoraj pani psycholog pytała o relacje miedzy mna a m, ogólnie jak oceniam nasz zwiazek tak w skali od 1 do 10. Powiedziałam,ze idealnie nie jest i dałam 9. Tylko sie uśmiechnęła. Czy to tak mało realne??

W końcu mogłam nadrobić Waszą produkcję :) wczoraj przyjechała do mnie siostrzenica z córcią :) córcia nie chciała wracać to zostali na noc. No i trochę %% było żubrówki z sokiem jabłkowym :) tym razem babcia na straży była.

Mamy drugą piątkę :)
No i co do mojego wyjazdu to przełożyć się go nie da, bo one w poniedziałek wracają do siebie (Anglii).

Andzia no to młody nieźle się rozgadał :)

Josie jak Wy cudnie wyglądacie :)

Andzia fajnie, ze wizyta udana teraz wiesz jak postępować z tym Twoim łobuzem :D

Pola no ten Twój mąż to marzenie :D

Aylin oj już widzę na weselu tą Twoją małą księżniczkę z lokami :)

Sunshine i jak po wizycie u lekarza??

Kasiek ale fajnie, ze wyjazd taką dużą ekipą :)

Hatszept od razu wiedziałam, ze to prowokacja :D

Aylin i co udała się wycieczka do Lidla?? Dla mnie te sztućce już za małe tzn. duża łyżka.

Antek nie chce na biegowym w ogóle jezdzic wszędzie kazę mi targać bobcy car.
My urodziny planujemy na działce i mam nadzieję, ze pogoda w tym roku nie zrobi nam psikusa. Teraz szukam koncepcji na tort, ale chyba będzie jakiś budowlany, a najlepiej ze śmieciarką i śmiećmi :D

Tak na szybko <sorry> lekarz stwierdził że to wirusowa wysypka :what: oczywiście paracetamol i dużo wody a jak zapytałam o Calcium to zrobił wielkie oczy i się pyta a po co :banghead: polecialam na miasto po wapno i co i du.pa nie ma! Jedyne co znalazłam to wapno z magnezem albo z Vit K :what: muszę jechać do polskiego sklepu.... wieczorkiem nadrobie :-*

Aga czyli wieczór udany :) włąsnie sobie wyobraziłam tort dla Antka :-D

Sunshine - no tak parcetamol:confused: tylko po co skoro to wirus i nic jej oprocz tego nie jest???

AGa bez przesady zanim poszedł spac wkurzył mnie jak nie wiem.
to tort na pewno bedzie ciekawy :-) Sama bedziesz robić?

Andzia a jak jest wirusowka to nic nie dajesz? Pytam z ciekawości. To tylko paracetamol, którego i tak sie nie daje jak niepotrzebny ;-) No u nas nie lato ale bardzo ciepło, prawie jak lato :-D

sunshine czyli to prawda co piszą na forach, że tam lekarza na wszystko przepisują paracetamol. Ja też zastanawiam się po co. U nas dostałabyś prawdopodobnie wapno i clemastinum na wysypkę. Oby jej szybko przeszło!

aga a może posadź go na takim maluśkim z pedałami na próbę? Pola w decathlonie tak szybko chciała pedałować, a że dopiero próbowała to nogi z pedał jej spadały i się wkurzała, ale ogólnie jeździła tylko z zakrętami problem, bo nie mogła załapać. Na biegowym od razu wiedziała jak, może dlatego że stała 'cała na ziemi':D Z drugiej strony jak ma chłop furę bobby car to po co mu 'jakiś rowerek':ppp

andzia no masz męża ideała. Hmmm....ciekawe na ile ja oceniłabym swój związek:ppp Pewnie coś ok 5:p

Pizga, ale lecę z P na spacer...tak w ogóle dalej zakatarzona, ale zdecydowanie mniej. Teraz nic jej nie podaję oprócz wit. C. Pocieszył mnie kolega, że jego dzieci zawsze lecą chore a tam zdrowieją;-)

Kasiek nie przepisuja tylko mówią żeby dawać w razie potrzeby jak będzie gorączka czy coś w tym stylu. Przynajmniej u mnie tak jest. I daje jak uważam ze jest konieczny. Oczywiście jak jest potrzebny antybiotyk to tez przepisza, a nie jak co niektórzy mówią czy piszą ze w ogóle. Ja musiałam mieć dwa razy i to niestety w ciąży i miałam. Jest tylko taka różnica ze nie przepisuja go od razu tylko jak juz naprawdę jest konieczność a ze ja zdania żeby jak najmniej antybiotyków to mi to odpowiada. Nie wiem jak u Was jest ale moja siostra która mieszka w Polsce dosłownie na wszystko dostaje dla dziecka antybiotyk ( przykład katar ma i antybiotyk bo w razie jakby poszła na oskrzela ale przeciez nie poszło jeszcze to po co?), nie raz to wspominałam tutaj ale zawsze mam to w głowie a dziecko bon stop chore bo organizm juz nie walczy... Antybiotyk na wszystko według jej lekarza. Dla mnie to chore ale żeby nie było u nas jest chore z tym paracetamolem bo na każdej wizycie mówią Że jak coś to paracetamol :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Aga czyli wieczór udany :) włąsnie sobie wyobraziłam tort dla Antka :-D
Bardzo udany :) fajnie mieć taką dorosłą siostrzenice :)
A tort hmm :-D:-D
AGa bez przesady zanim poszedł spac wkurzył mnie jak nie wiem.
to tort na pewno bedzie ciekawy :-) Sama bedziesz robić?
Sama :) mam takie postanowienie, ze co rok będę robić Antkowi sama tort :) może do 18tki dojdę do jakieś wprawy i będzie ładny :D

aga a może posadź go na takim maluśkim z pedałami na próbę? Pola w decathlonie tak szybko chciała pedałować, a że dopiero próbowała to nogi z pedał jej spadały i się wkurzała, ale ogólnie jeździła tylko z zakrętami problem, bo nie mogła załapać. Na biegowym od razu wiedziała jak, może dlatego że stała 'cała na ziemi':D Z drugiej strony jak ma chłop furę bobby car to po co mu 'jakiś rowerek':ppp
Coś pomyślę o 4kołowym, ale póki co niech ma tego swojego bobby car jak chce, bo niedługo i tak wyrośnie :) zresztą pędzi na nim jak szalony, jedyny minus to strasznie na nim zdziera buty :/ Na biegówce też stoi normalnie, ale widocznie jeszcze potrzebuje czasu.

Dobra podłogi wyschły mogę budzić synka i na spacer ruszamy.

Do góry