reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Najlepszego Nataszko i sto latek dla Twojego bejbiszona Aronia!!
Aga oby nie chcial tego wiekszego
Nie ma szans na większy ten od zawsze jest mój :)

Alijenka pochwal się łóżkiem :) ja od kiedy zamieniłam pokoje no upiłowałam szczebelki w łóżeczku Antek w nim pięknie śpi, a 20mies spał tylko z mamą :D

Andzia współczuję dolegliwości żołądkowych :( sama je mam co pare dni więc wiem jak się czujesz :-(

Na wesela też dawałam kiedyś 100e, a teraz :/ mam we wrześniu i to brata.

Dobra idę odgruzowywać Antka pokój :D bo już nie ma tam jak nogi postawić.

reklama
Kurczę, muszę jechać z młodym do lekarza. Wczoraj wieczorem miał lekko czerwone oczko, w nocy płacz co chwilę, że go boli a dziś oko spuchnięte, czerwone i zaropiałe. Bidulek drzemie jeszcze ale co chwile zaczyna płakać

Sunshine oby udało Ci się dostać dziś do lekarza

Andzia oj, współczuję Ci problemów żołądkowych

Josie my mamy sandałki odkryte. Super, że Jaś się przekonał do nakładki

Polaa już Kuba do szkoły wow, i gratki dla niego

Młodak spokojnie 300 wystarczy jak dacie

Aylin taa, właśnie o tą masę. Poszperałam i znalazłam w necie przepis

Aga szkoda oddawać odremontowany pokój ale też nie oddasz przecież tego dużego..

Alijenka u nas tyle fajnie, że ciepło a wieczorem pada, więc podlewać nie muszę

Nataszko i Aroniowy bejbiszonku wszystkiego najlepszego!!!
Zobacz załącznik 628748

No wiesz Aga moze Twój brat liczy,ze oddasz im swój pokój; przeciez ich jest troje ;-) Nie daj sie :-)
Nie wiele piszesz o bratowej, ale... wydaje mi sei ze jak sie wprowadza do tego malutkiego pokoiku to szybko zrezygnuja z mieszkania z Wami .
Albo beda sie chcieli zamienić z Twoja Mama .

Asik biedny Damian, zdrówka i całusek w oczko. Daj znać po lekarzu

łóżko coś w takim stylu tylko będzie miało inne boki
12453525574_7d8aec3d5c_c.jpg

asik u nas upały byłi i ani jednej kropli deszczu, oj a co Damiankowi się w oczko stało????? może zatarł ???

Aga u mojej małej masakra w pokoju, wywaliła własnie wszystkie pierdoły ze swojego pudła i oby to były jeszcze konkretne zabawki, a to dosłownie do kosza się nadaje, muszę też właśnie tam zrobić porządek i powywalać niepotrzebne rzeczy

hellooooo
A wiec - wczoraj byłam u kolezanki na zlocie dzieciakowym (dziewczyny z zespołu z dzieciakami naszymi) czułam sie prawie jak odmieniec - wszystkie w 2 ciązy :) był wielki basen, 2 małe dmuchane dla dzieci. Kupa piachu i trampolina oraz wielki domek na drzewie z mega zjeżdzalnią. Nic wiecej dzieciarni nie było trzeba. Moja po 3 godzinach zeżarła 2 kiełbasy z ogniska prawie nie gryzać i nie protestując ze za gorące (u nas temperatura ponizej pokojowej spozywanych produktów musi być). Pełnia szczęscia dla dzieciny.

Alijenka - sto lat dla Nataszki

miki1-279x300.jpg

Aronia - również setki dla bejbiszonka

tort-3.jpg

Alijenka - a jakie łózeczko kupiłas?

Nataszko Bejbiszkonku sto lat dla Was!!!!!!

Alijenka tak właśnie myślę o 300zł.

Kasienka my zawsze 100euro dawaliśmy no ale teraz ciężko o taką kasę nam.

to daj 100 dolarów. Albo wykorzystaj mój patent. Kup szkatulke drewnianą i daj 300 zł po złotówce. Zawsze robi wrazenie :) mozesz przemieszać z monetami czekoladowymi. I masz coś niebanalnego -skrzynie złota.

Aylin taa, właśnie o tą masę. Poszperałam i znalazłam w necie przepis

dokładnie ten sam. tylko pamietaj aby miskę wysmarować masłem. Potem tak samo blat/stolnice na masło wysypujesz cukier i na niego mase piankową. Zagniatasz normalnie tylko ręce tez dokłądnie masłem wysmarowane. Inaczej grozi ci przeklinanie i czyszczenia połowy kuchni :)

Załączniki

• miki1-279x300.jpg
    miki1-279x300.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 52
  • tort-3.jpg
    tort-3.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Młodak, widzę, ze dziewczyny juz sie wypowiedziały, ale wczoraj pierwsza moja mysl to 200zł....:/ bo to w sumie drugie wesele i traktuje to jako taką lepszą imprezę, a nie "prawdziwe" wesele...zresztą jak to dobra kolezanka to przeciez zrozumie Waszą sytuację...my od naszych dalszych znajomych dostalismy zrobiony ręcznie przez nich obraz/obrazek i tak nam sie podoba, ze nadal (nawet w nowym mieszkaniu) wisi nad naszym łózkiem...a szczerze przyznali, ze dają nam cos takiego bo po prostu nie stac ich na wiekszy prezent...i do głowy mi nie przyszło, zeby w ogole zle o nich pomyslec z tego powodu...ba! mogliby nic nie przynosic, bo znamy ich sytuacje i niezrecznie bym sie czula przyjmujac jakiekolwiek pieniadze...

Przepraszam...nie doczytałam wszystkiego...

Ściskam nasze Kochane dwulatki!!!

Alijenka, nie wiem, czy to Wasze łózko...ale na takie "cieżkie" wygląda...taki kolor drewna tez nie w moim stylu...:baffled:

Andzia, mogłas tak po prostu nie pójsc do pracy? ;)

Mickey, nie mam możliwosci robienia grilla, dlatego nie za bardzo znam sie na potrawach z rusztu, ale czesto robie 2 sałatki: Pierwsza:
mieszanka sałat + kurczak + pomarancza + gruszka + orzechy (rozne co tam masz) + słonecznik/dynia i to wszystko zalewam sosem musztardowo - miodowym (kilka łyzek miodu i kilka musztardy - proporcje według uznania - ja robie 1:1)
Druga:
rukola + winogrona + orzeszki pini + mozzarella + pomidory suszone - to wszystko zalewam mieszanką pesto z kilkoma łyzkami oliwy
Tą drugą sałatkę zrobiłam, jak byłyscie u mnie te 2 dni temu, ale nie spróbowałyscie, bo jadłyscie bezy z bitą smietaną i truskawkami ;P ;)

Andzia, a Ty mozesz tak nie isc do pracy przez lenia? ;)

Ps. Majeczka naszej Kasiulki miała urodziny 2 dni temu...pamietałyscie...kurcze...zastanawiałam sie, czy jej prezentu jakiegos nie wysłac...bosssssszzzzzzeeeeee....mysle czesto o dziewczynkach...one juz 3 miesiace bez mamy....jak patrze na moje dzieciaki to po prostu nie wyobrazam sobie czegos takiego....nie wyobrazam...:(((((((

Ostatnia edycja:
Alijenka dla Nataszki samych slonecznych dnii duuuzo usmiechu!
kwiatek.jpg

Aronia usciskaj bejbiszonka i zloz serdeczne zyczenia - wszystkiego naj!
sowa.jpg

Alijenka on bardzo kocha Tomka jak ma dobry humor, a jak ma zly to go drazni :/
Bardzo fajne lozeczko. Mam nadzieje, ze mloda bedzie chciala w nim spac :) A jakie chcialas?

Aronia on bardzo lubi sie klocic, ale strasznie sie nakreca wiec jak mu odpowiadam to jest nieprzyjemny.
A czy jest materialista... ma fiola na punkcie swoich rzeczy. Jak mu T wyjal pokretlo od wzmacniacza (porysowana uzywka za 25 zl, a pokretlo dalo sie wsadzic bez problemu) to byla awantura i obraza ze 3 dni :confused2:

Andzia wspolczuje wrzodow. Musisz brac lekarstwa?

Mloda mysle, ze 300 zl ok. To nie jest wcale tak malo, a kolezanka na pewno nie dla kasy Cie zaprasza ;) Masz juz kreacje?

Asik oj bidulek, mam nadzieje ze szybko przejdzie

Josie my nie mamy sandalkow, ale mamy te gumowe klapki (crocksy, clogsy- jak to tam). Na plazy chodzi na bosaka, a na spacery w adidasach, bo on zawsze po chaszczach biega (badyle, gorki itp) i by sobie paluchy w sandalkach porysowal :sorry:

Polaa ale Kuba sobie super radzi. Rok do przedszkola? I juz smiga po angielsku?

Rozmowy z L nie bylo. Od dwoch dni sie nie odzywamy, a wczoraj jak powiedzialam, ze musimy pogadac to powiedzial, ze nie ma czasu i idzie do kolegi.:sorry:

Załączniki

• sowa.jpg
    sowa.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 43
  • kwiatek.jpg
    kwiatek.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 43
Napisałam się przeglądając kilka stron i wszystko skasowane...sorry, ale nie pamiętam wszystkiego:/

Wczoraj cały dzień w basenie (oczywiście poza przerwą na drzemkę, bo te ciągle mamy), nawet zupę w nim jadła:D Potem na 18.00 do kościoła, bo babcia musiała dać na mszę z okazji 2 lat:p Po kościele rodzinka zwaliła się na kawę mrożoną. Brat wygadał się, że kupił P dużą trampolinę, więc będzie zabawa;) Imprezę robię w nd. Obiad, potem tort i jakieś pierdu srerdu. Jestem wkurw..., bo M na dwudniowym szkoleniu i wróci dopiero w pt wieczorem, więc sprzątanie na mojej głowie.

alijenka też zamówiłam P łóżeczko u stolarza, ale białe. Ma być w następnym tygodniu i już nie mogę się doczekać. Takie normalne na 2m długie, żeby było już na zaś. Ona śpi z nami to przyzwyczajona;)

aronia M wraca o 18.30, a nim zje i przebierze się to 19.00. Wówczas moje dziecko robi się senne i nie ma szans na wypady, bo uśnie w aucie. Ma jedną drzemkę w dzień. Jak musimy wieczorem jechać na zakupy lub iść w gości to robię Polce drugą drzemkę o 17-18.00 i potem dopiero po 22.00 idzie spać;) To śpioch. Ponoć my tak wszyscy mieliśmy. Co do UU a ząbkowania to też bałam się tego. Tymczasem przy 5 Polka w ogóle nie budziła się w nocy, jedynie w dzień bardziej marudna. Może i u was też byłby taki lajcik.

andzia
gratki osiągnięć na siłce!

asik gratki dla Oliwki i dla ciebie!

sunshine byłaś z małą u lekarza z pupą, i co?

aga ojoj z tym pokojem. Wg mnie szybko uciekną z tego pokoiku. Widziałam, faktycznie nie ma szans na mieszkanie tam 3 osób. Tylko żeby twojej mamy na zamianę nie namówili!

hatszept chętnie dołożę się do prezentu dla córci Kasiulki!

aylin hahaha to jak P, zupa też musi mieć mniej niż temperatura pokojowa:p Na wyprawę autem polecam ci książeczkę zgadywankę 2-3l CzuCzu. Tylko to z zabawek wzięłam do Turcji - niezastąpione!

Reszty kompletnie nie pamiętam, a tyle się napisałam:/

ZDRÓWKA dla naszych 2-latków!!!

Kasiek - ale super prezenty sie szykuja, Polcia bedzie zachwycona. Z imprezka dasz radę, bo jak nie Ty to kto :-)

Hatszept - wrzuc pzrepisy w odpowiedni watek :)
W zasadzie to moge poprostu nie pojsc do pracy, dzwonie rano, kierowniczka wypisuje mi urlop :) Staram sie tak nie robić, zwłąszcza teraz kiedy często bywam na zwolnieniach. No i od 1 do 10 dnia m-ca tez raczej tego nie robie, bo to goracy okres u nas w ksiegowosci.
Juz nie pamietam kiedy nie poszłam do pracy bo mi sie nie chciało, ale pare lat temu zdarzało sie:zawstydzona/y:

Niespodzianka - ostatnio wystarczy ze wezme jakis zwykły Controlog i przechodzi, ale czasem musze sie udac po cos mocniejszego :(
Wspołczuje sytuacji z L, przegina :wściekła/y:

O urodzinach Majeczki pamietałam i myslałam o niej :(
A co z ta pamiatka dla dziewczynek?? Bo tutaj nic o niej nie wspominacie, skończona???

reklama
nie skonczona - ugrzezła u mnie. Robie fragmentami w pracy bo nie mam szans inaczej. I nadal mam braki w niej

20.11 – 22.12.2011
oraz
22.03.2012-29.04.2012

Do góry