reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Sunshine wspolczuje guziora. Biedna Perla :/ Mam nadzieje, ze to nic powaznego z wyoproznianiem. Zawsze warto skonsultowac z lekarzem, moze skieruje na jakies badania.

Aylin u mnie brak miejsca na basenik :/ A pogoda taka ladna.
Tort przesliczny - kocur wymiata.

Asik jesio raz gratulacje dla O :)

Andzia 12% to za.... znaczy super :)

Alijenka przerabane z K praca. Nic sie nie da zaplanowac. Nawet jak ma wolne to do niego dzwonia... Wspolczuje.

Kasienka mialam pisac, ze Nikos na kibelku bardzo profesjonalnie wyglada ;) Gazeta niezbedna :D

MsMickey tortow nie odczyniam niestety, a na grilla szaszlyki, cycki, karkowka (ja zawsze wkladam do michy, do tego czosnek, chilli, miod, olej lub oliwa i sol czy przyprawa jakas z sola i sie moczy) Jako dodatek uwielbiam rukole z sosem balsamicznym http://gotowanie.onet.pl/przepisy/sos-balsamiczny,89444.html i prazonymi orzeszkami pini lub ziarnami slonecznika. Czasem robie salatke gyros ale bez miesa (bo bedzie z grilla). Czasem sosik czosnkowy do miesa, albo ryz na zimno z warzywami...

Aga wspolczuje calej tej sytuacji. Nie dziwie sie, ze sie wkurzylas... A nie moglabys oddac im tego drugiego pokoju? Mam nadzieje, ze jednak dlugo nie pomieszkaja, a biorac pod uwage to, ze masz dziwna bratowa to bardzo prawdopodobne.

A co do mnie to temat na dluzszy wywod. Jak wiecie juz pewnie z moich wczesniejszych postow moj zwiazek przezywa kryzys. I doszlam do punktu kiedy juz mi sie odechcialo starac. L chyba nie do konca akceptuje nowa sytuacje i coraz czesciej zdarza mu sie wspomniec, ze on za wszystko placi, ze nie ma kasy na nowy samochod, ze ma dosc dziecka itp itd. 5 na 7 dni w tygodniu sie klocimy i jest coraz bardziej nieprzyjemnie :( Staralam sie byc wyrozumiala i spokojna, ale im bardziej jestem, tym L sobie bardziej pozwala. On nie jest jakas okropna osoba, ale ma swoje wybuchy zlosci. I tak sie zastanawiam czy warto zaciskac zeby i plakac po katach dla tych kilku chwil gdy zachowuje sie normalnie i jest mily...Wypelnilam dzisiaj formularze na wszelkie mozliwe zasilki dla samotnej matki i jutro chyba je wysle. Wczoraj (w moje imieniny) przyszedl do domu tylko na kapiel mlodego (jak sie domyslacie o kwiatku moglam pomarzyc), jak odkladalam T, to wyszedl i wrocil po 22. Przed rozstaniem powstrzymuje mnie to, ze L bardzo kocha T i odwrotnie. :-(

reklama
Alijenka ojj, szkoda, że małż taką ma pracę. Jak byłby więcej w domu to i Ty więcej byś odpoczęła od małej, zdrówka dla Was dziewczynki

Aga a brat nie może wziąć drugiego pokoju, tylko ten co wyremontowałaś?

MsMickey co do dań na grilla to ja podobnie jak Niespodzianka, mięcho zalewam marynatą i na noc do lodówy.

Niespodzianka nieciekawa sytuacja. Jakąkolwiek podejmiesz decyzję, my zawsze będziemy z Tobą!

a ja mam małe przedszkole na podwórku hehe. Moja dwójka + kolega i koleżanka Oliwki= wielki haos

Asik- przepraszam :zawstydzona/y: zapomnialam wczesniej napisac, GRATULACJE dla tancerki!
Niespodzianka- a no pisalas....... " I tak sie zastanawiam czy warto zaciskac zeby i plakac po katach dla tych kilku chwil gdy zachowuje sie normalnie i jest mily..." wedlug mnie nie warto! :no: teraz Ty i Tomaszek macie czas zeby ulozyc sobie zycie i wlasnie teraz jest waznych czas na ksztaltowanie charakteru i osobowosci dziecka i tata jak najbardziej powiniem byc dla niego przykladem a nie uciekac od obowiazkow! Sciskam mocno! i bedzie dobrze :tak:
Alijenka- zdrowka dla Was dziewczynki!!!
MsMickey- mi tort robi kolezanka wiec :sorry2: ale nie pomoge.

Kurde nie ma wolnych miejsc u lekarza, bede musiala jutro od rana probowac sie wcisnac grrrr.....

Niespodzianka:/ wspolczuje... Moj mnie tez do szalu doprowadza

Sunshine oby nic powaznego aurelce nie dolegalo!

Jasiek dzis w koncu dal sie posadzic na nakladke ! Po opowiesciiach mlodak postanowilam znow sprobowac bo wczesniej za nic nie chcial, i rano mu bajke puscilam dla odwrocenianuwagi i sie udalo:) a po poludniu juz sam pokazal ze chce na tym kupe zrobic:)

Dziewczyny sandalki macie z pelna pieta? Czy moga byc juz takie otwarte calkiem?

Hej,
Ja znowu na szybko :zawstydzona/y:
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych Jubilatów - Poli i Szymka :-)
Duzo Zdrowka i uśmiechu na buźce każdego dnia :tak:
Mam nadzieje, ze nikogo nie pominelam.

Niespodzianka wspolczuje sytuacji :( ach Ci faceci. Przykro mi ze tak jest u Ciebie, mam nadzieje ze będzie lepiej.

Josie u nas odkryte sandalki :tak:

Aga normalne ze masz teraz takie odczucia jeśli chodzi o powrót brata. Wszystko sobie Wymyśliłaś, porobilas a tu nagle wraca. Tak samo pewnie bym czuła. Nie jesteś wyrodna siostra :)

alijenka zdrowka dla Was

u nas dzisiaj była pani ze szkoły i 28 sierpnia Kuba zaczyna szkole. Martwiłam sie jak On wytrzyma tyle godzin w szkole ale tam więcej zabawy niz nauki :)
i jak mnie zaskoczył, szok. Jak On ju rozumie i mowi po angielsku, jestem dumna :) fakt w domu podczas zabaw mówił do siebie po angielsku ale nie wiedziałam ze tak potrafi rozmawiać juz.

Aga ja bym chyba nie odpuściła tego pokoju. Jeśli brat chce wracać to niech wraca, ale tego pokoju bym mu nie oddała i już. Masz takie samo prawo decydować jak i on.

Niespodzianka przytulam. Na pewno nie jest Tobie teraz łatwo. Ale pamiętaj, że jesteśmy i zawsze wysłuchamy.....

asik
no chaos konkretny. Ja mam zawroty głowy jak przyjedzie koleżanka z synkiem 3-latkiem, a co mówić o 4 w domu :szok::szok::szok:

josie no gratki dla Jasia!!! Prawda, że to wspaniałe uczucie jak glutek zrobi "dwójkę" na sedes.
Sandałki kupiłam z zakrytymi piętami jeszcze. Paluchy na wierzchu. tak zalecił nasz pan Doktor kochany :-)

Kupiłam nakładkę - za 10,90zł u nas w sklepie. Młody chce z nią spać :szok: Na szczęście (albo i nieszczęście)też chętnie na nią siada i robi co trzeba.

Sunshine kciuki za lekarza jutro &&&&&&&&& No i oby to nie było nic poważnego.

Alijenka zdrówka dla Ciebie i małej!!!!

MsMickey mam fajną marynatę do mięs z grilla. Najczęściej robię w niej szaszłyki z warzyw i polędwiczki wieprzowej. Wstawię jutro do przepisów.
I bardzo smaczną sałatkę z młodych ziemniaków. Zawsze na pierwszych grillach u mnie króluje.

Polaa no jaki zdolniacha z Kubusia, super :-)

Sylka spóźnione życzenia dla Szymusia!!!!!

Kasiekz sto lat dla Poli!!!!!

A ja 28 czerwca mam mocno nieplanowane wesele :-). Moja świadkowa postanowiła z mężem (są po cywilnym), że jednak łatwiej im będzie ze ślubem kościelnym także i z dnia na dzień zorganizowali imprezę. Wczoraj nas zaprosili. A ponieważ ślub cywilny brali jak ona była w 5 miesiącu ciąży to nie robili nic po fakcie tylko z rodzicami i świadkami poszli do knajpy na obiad, to teraz robią balangę dla większego grona.
No i teraz się zastanawiam (i proszę o pomoc) - ile dać w kopercie. Bliska koleżanka, bo była moją świadkową. No ale minęło już 9 lat jednak. Można powiedzieć, że w jakiś sposób nasze drogi lekko się rozeszły, spotykamy się raz, dwa razy na rok, mieszkamy w sąsiednich miejscowościach, dzwonimy do siebie jednak często, minimum raz w tygodniu. No i nie tylko z nią jestem związana. Jej mąż to mój były współpracownik. Bardzo się lubimy wzajemnie.
Trudne to bardzo tym bardziej, że my mocno pod kreską żyjemy odkąd jestem na wychowawczym i nie zapowiada się na poprawę raczej. No chyba, że działkę uda nam się choć jedną sprzedać, a tu lipa.

Ostatnia edycja:
reklama
Asik - chodzi ci o ta z gotowych pianek mashmallow?

Msmickey - ten tort co aga wkleila jest prosty i pyszny. Ja tęczowy tysi tez ta masa przekladalam.

Aga jotek z masy marcepanowej. Kupilam gotowa i zabarwilam na czarno. Bardzo. Dobrze się barwi.

Niespodzianka - nie masz balkonu? Moj basen ma aż 61 cm średnicy. Tysia jak siedzi to nogami ścianki dotyka.

Ma Mickey - salatka: liście szpinaku, zurawina (moczona w cieplej wodzie) ser feta oraz mini mocarelka,, prażone pestki dyni, czarne oliwki i ponodirki koktajlowe. Wymieszac, zalsc disem wloskim bądź vinagret i gotowe

Do góry