reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Dzień dobry,
wróciłam i zyjemy.

Sto lat dla wszystkich dwulatków którym nie miałam okazji złozyc zyczeń w ciagu ostatniego tygodnia.

tort-3.jpg

i nie obiecuje ze cokolwiek nadrobię. Najpierw praca....

Załączniki

• tort-3.jpg
    tort-3.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Kasienka nie wiem dlaczego tak ale i lekarka i lekarz weterynarii zawsze mi powtarzali aby dobrze sprawdzać dziecko przy kąpieli bo kleszcz odrazu się nie wbija tylko zanim znajdzie dobre miejsce mija kilkanaście godzin ile w tym prawdy to nie wiem :szok::szok::dry::dry:

"Kleszcz nie wbija się w skórę od razu, tylko szuka dogodnego miejsca, w którym ma łatwy dostęp do naczyń krwionośnych. Czasami może po naszej skórze spacerować nawet kilkanaście godzin"

Alijenka aaa czyli jednak zlapal go na wsi ... bo bylismy na wsi od rana ... dzien wczesniej nie bylismy nigdzie gdzie mogl cos zlapac ... ale zebym ja wiedziala ze cos po nim chodzi to juz dawno byl go umyla :( ale i tak szczescie ze se nie wbil np w skore na wlosach tylko w mega widocznym miejscu bo by bylo znacznie gorzej :( ale teraz bede pamietac zeby go wymyc

a jakies dobre preparaty na kleszcze ?

bylam u dentysty z Sarcia (przez Nikosia zaczelam tak na mala mowic ), tzn ja sprawdzalam a mala spala w gabinecie :D no i robili mi mala dziurke w 7, ale to i tak niezle jak na dwoje dzieci w przeciagu dwoch lat, a ostatani zab mialam robiony 4 lata temu :D

Ostatnia edycja:
wpadam tylko na chwilke

Aylin - jak tam manufaktura? Przypuszczam, ze organizacyjnie bez trudnosci, bo do mnie nie dzwonili z pytaniem, gdzie Wy albo kto Wy ;-) Ale napisz, czy Ci sie podobalo, czy bylo (jak przypuszczalam) jednak nudnowato? :-pZdjec wyszlo 14 ale nie mam narazie czasu by je zmniejszyc :zawstydzona/y:

Kasienka, alijenka - dzieki psie moge sie smialo okreslic jako kleszczowa spcjalistka, wyciagnelam ich (nie przesadzajac) kilkaset :szok: W roznym stadium i roznych gatunkow :-p I to wcale nie musi by tak, ze kleszcz krazy cala dobe po ciele. Rownie dobrze moze wbic sie juz po godzinie. W zaleznosci od wybrednosci delikwenta. Takze te kilkanascie godzin to raczej maksimum jak srednia. Kleszcz jak ma do wyboru zwierza lub czlowieka, woli na ogol jednak zwierza ;-)

Kasienka - to sprawcie sobie psa, zeby kleszcz z dzieci korygowal na psie futro :-p;-)O tej bakterii poszukam pozniej, czy cos znajde

Kasienka wspolczuje tej bakterii, nie doczytalam dokladnie ale mam nadzieje ze jak juz wiadomo co to to jakos sara w koncu wyjdzie z kataru. Dzis kupilam uzywana elastyczna chuste wiec jak przyjdzie to zobacze czy nam pomoze, mam nadzieje ze franek polubi:) a ty chustowalas nikosia z tego co pamietam?

Wiem dziewczyny o co chodzi z tym karmieniem, przeciez przed porodem sama mowilam ze bede dokarmiac bez wyrzutow sumie ia tym razem ale jak przyszlo co do czego to jednak czuje ze znow zawiodlam i ze beznadziejna jestem bo wszystkim sie udaje tylko mi jakos nie... No nic musze ze soba powalczyc

Kasienka - to chyba prawda z tym kleszczem, bo u mojego chrześniaka Siorka znalazła jeszcze takiego wędrującego i to po głowie. Zawsze jak jesteśmy gdzieś w terenach zielonych, to zaraz po powrocie robimy akcje poszukiwania kleszczy :) U nas na działce sporo zieleni, więc co jakiś czas dzieciaki oglądamy. Obserwuj miejsce gdzie ugryzł, ale na pewno będzie oki!

A co do szczepień to ja zawsze będę miała dylemat, zwłaszcza, jak czytam o takich historiach, które opisujecie....

Dostałam tą pracę :D :D !!!! W środę mam się stawić w sprawie uzgodnienia konkretów. Byłam w żłobku, gadałam z mamą kierowniczki, która zajmuje się rekrutacją, miejsce dla Gabi zaklepałam. Ucieszyła się, że G pochodzi z muzykalnej rodziny, bo oni mają chór, duźo zajec muzycznych i nagrali płytę z piosenkami z jasełek :) chętnie angażują rodziców do śpiewania ;)
Noooooo.....to mam już stresa przed tym wszystkim !!!!

Przepraszam, ze milcze ale byla siorka i przygotowania do dzisiejszego egzaminu....

Spoznione ale szczere zyczenia dla 2latkow muah :-*
0_0_0_1456172841_middle.jpg

Munka- GRATULACJE i nie stresuj bedzie dobrze :tak:

Załączniki

• 0_0_0_1456172841_middle.jpg
    0_0_0_1456172841_middle.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 40
reklama
wpadam tylko na chwilke

Aylin - jak tam manufaktura? Przypuszczam, ze organizacyjnie bez trudnosci, bo do mnie nie dzwonili z pytaniem, gdzie Wy albo kto Wy ;-) Ale napisz, czy Ci sie podobalo, czy bylo (jak przypuszczalam) jednak nudnowato? :-pZdjec wyszlo 14 ale nie mam narazie czasu by je zmniejszyc :zawstydzona/y:
dla mnie nie nudnowato bo ganiałam tysiaca - dzieciaki tez chyba zadowolone a czkolada pyszna.

Kasienka wspolczuje tej bakterii, nie doczytalam dokladnie ale mam nadzieje ze jak juz wiadomo co to to jakos sara w koncu wyjdzie z kataru. Dzis kupilam uzywana elastyczna chuste wiec jak przyjdzie to zobacze czy nam pomoze, mam nadzieje ze franek polubi:) a ty chustowalas nikosia z tego co pamietam?

Ja chustowałam Tysiąca też. Lubiła, nawet bardzo.

Dostałam tą pracę :D :D !!!! W środę mam się stawić w sprawie uzgodnienia konkretów. Byłam w żłobku, gadałam z mamą kierowniczki, która zajmuje się rekrutacją, miejsce dla Gabi zaklepałam. Ucieszyła się, że G pochodzi z muzykalnej rodziny, bo oni mają chór, duźo zajec muzycznych i nagrali płytę z piosenkami z jasełek :) chętnie angażują rodziców do śpiewania ;)
Noooooo.....to mam już stresa przed tym wszystkim !!!!

Gratulacje :)

I jade jutro w delegacje do krakowa.....

Do góry