reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam!
My też po imprezce - było całkiem sympatycznie, choć jubilatka padła ok 18 i obudziła się w kiepskim stanie z gorączką. Okazało się, że to piątki w natarciu... Wszystkie cztery :dry:

Kupiłam też Gabi piasek kinetyczny (pokazała mi go Hatszept) i godzine robiliśmy baby na podłodze :) świetna sprawa!!!!
Ktoś już to kiedyś pokazywał. Ile paczek trzeba kupić, żeby się pobawić?

Hej
Melduje ze zyje ale jest ciezko bo ten sam problem co z jaskiem, karmienie mi nie idzie... Walczymy poki co, karmie godzinami ale dzis juz dokarmilam bo ilez mozna patrzec jak glodne dziecko placze i oszukiwac je pustym cyckiem... Wiec ogolnie mam troche dola
A próbujesz z laktatorem? Może to faktycznie chwilowy kryzys... W każdym razie trzymam kciuki!!! :tak:

Dostałam tą pracę :D :D !!!! W środę mam się stawić w sprawie uzgodnienia konkretów.
Gratki! :-)

Przepraszam, ze milcze ale byla siorka i przygotowania do dzisiejszego egzaminu....
I jak poszło?

Kasienka
współczuję bliskiego spotkania z kleszczem i kataru u Sary :-(

reklama
Kasienka - kazdy czlowiek ma troche inna flore bakteryjna. Pneumokoki sa powszechne ale nie u kazdego wystepuja w tym samym miejscu jamy nosowo-ustnej. Takze w zaleznosci od tego z ktorego miejsca jest wymaz, wynik bedzie inny. Do tego te 91serotypow, z ktorych kazdy jest troche inny. U jednej i tej samej osoby mozna wiec uzyskac rozne wyniki a tym bardziej trudno porownac wyniki dwoch osob. Dlatego nie wiem, czy wogole jest mozliwe ustalenie norm (byly jakies normy na wynikach?) Wasze badanie wykazalo, ze w miejscu, z ktorego wzieto wymaz one wystepuja. Ale czy to oznacza, ze gdzie indziej tez sa? I czy jest ich w sumie za duzo? Z samego faktu, ze wystepuja nie da sie ocenic, czy sa w normie czy jednak nie. Tym bardziej jezeli karmisz UU to w przypadku tych bakterii powinno byc dostateczna ochrona. Rozumiem, ze Cie ten katar niepokoi i szukasz przyczyny (alergie rozwazaliscie?) ale obawiam sie, ze te wyniki ani nic nie potwierdzaja ani niczego nie wykluczaja i trzeba szukac dalej :baffled:

Aylin
- a jakie ogolne wrazenia z podrozy? Tysi to sie mysle podobalo a Wam? Co jeszcze zwiedzaliscie? Duzo imprezowaliscie? Zdradz jakies szczegoly! :-p

Wszystkim nowym 2-latkom życzenia wszystkiego co najlepsze - przepraszam, że spóźnione, ale mnie od czwartku rozłożył jakiś wirus i byłam średnio przytomna. Dziś juz jest lepiej, za to męża rozkłada (nie ma nic gorszego niz chory facet w domu).

Dzięki dziewczyny za gratulacje :) cieszę się ogromnie :) zapomniałam dodać, że póki co będzie to jednak 1/2 etatu i w sumie całkiem mi to pasuje, bo G będzie krócej w żłobku :D Ale dokładnie co i jak będę wiedziała w środę po spotkaniu w szpitalu.

Maćku - mamy 2,5 kilo i w zupełności wystarcza.

Jutro poczytam o tych pneumo, bo teraz już późno. Jutro wpadają MsMickey i Hatszept z dzieciakami na urodzinki G, więc trza trochę pospać. Najgorsze, że pierwszy raz wyszedł mi w biszkopcie zakalec....i doooopa, nie ma tortu :/ Trudno, dostaną paluszki :D

Mamy w połowie przebitą jedną piątkę:tak:jeszcze trzy i pół do kompletu. Jak na razie nie jest źle, no może jest troszkę marudniejszy ale ładnie nocki przesypia nie gorączkuje więc oki

Aronia rozwaliłaś mnie tym słoikiem kleszczowych trupów:-D jak z horroru jakiegoś

Josi nie masz co się dołować, najważniejsze, że się starasz:tak: powodzenia

Mooni, kasia.natka powodzenia w odpieluchowaniu. U nas jak młody zawoła z 5 razy na dzień to i tak dobrze

Maćku super, że imprezka udana. Współczuję gorączki

Katrina zdrówka dla Was!!!

Muńka gratuluję pracy:tak: fajnie macie z tymi Waszymi spotkankami

Nikosiu wszystkiego najlepszego!!! Dużo zdrówka i uśmiechu na buźce!
images1.jpg

Załączniki

• images1.jpg
    images1.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Kasia.natka chyba sie zaszczepimy... o ile stwierdza ze mozna po tym kleszczu i przy tym katarku delikatnym ktory ma, a Misia zdrowa ?

Aronia moja pediatra mowi ze u takich maluchow alergie takie na pylki i jakies kurze sie mega rzadko ujawniaja... ale kto to wie ... testy nic i tak nie wykaza.... na inne rzeczy alergii nie ma tj pokarowej ... ale np Nikosiowi przechodzi katar po claritine a to antyhistaminowy jest i kataru o dzwo nie mial poki syrop dostawal a jak przestal dostawac to zlapal znowu ...

Munka takie zycie :p

Macku​ oby szybko wyszly !!

Monii poczatki sa trudne

Josie​ ciezko nie myslec ...ale bedzie dobrze :)

Asik dziekuje w imieniu Nikosia ... tez zazdroszcze Munce Hatszept i MsMickey, ja przez te chorobska to sie z Josie spotkac nie moge bo u nas ciagle cos a dzieci nie chce jej zarazac

Ostatnia edycja:
Nikosiu wszystkiego najlepszego, duzo zdrówka :***

Weekend spędziliśmy w domu i nie byliśmy w zoo ( Asik) pogoda byla paskudna, zimno i co chwile podalo.
Wczoraj bylam na usg i narazie ciac nie trzeba, no chyba ze bardzo bym chciala :p

Co do szczepienia na pneumokoki to po waszych wpisach zaczelam sie zastanawiac czy szczcepic. Adriana szczepialam

Munka gratuluje pracy, a Gabi w zlobku bedzie dobrze

Zdrowka dla wszystkich potrzebujacych

Josie - kciuki za laktacje, moze sie jeszcze rozkreci. Starasz sie a to najwazniejsze :tak:

Dzwonila do mnie wczoraj dyrektorka z przedszkola, poinformowac ze ktos rezygnuje (niestety jeszcze nie oficjalnie) i na 98proc. Mati od wrzesnia pojdzie do panstwowego przedszkola :-) Na ostateczna decyzje musimy czakac do konca sierpnia, bo istnieje jeszcze ryzyko ze pojawi sie jakis 4/5 latek i beda musieli go przyjac. No ale szanse sa duze :-)

Hej lachonki

W sob. idę na weselę, a nie mam sukienki i butów, oczywiście dla siebie:D P ubiorę w byle co, bo szafa pełna a jej nie ma co planować. Na 2 latka miała zaplanowaną białą suknię i po 5 min przebrałam, drugą białą M upaprał krwią, bo sobie palca skaleczył rozkładając trampolinę i wylądowała w nieplanowanej zielonej z peppą:D Ja zaś przeszłam dwie galerie i nic mi się nie podoba, totalnie wsiurskie łachy, no tragedia, aż płakać mi się chce...dodam, że szukam czegoś prostego, krótkiego.

andzia to kciukasy za przedszkole! Nic nie wycinaj jak nie trzeba;)

maćku młoda słodka! 5 piątek na raz - bidulka! Tak z czwórkami mieliśmy.

asik gratki piątki! My też czekamy jeszcze na dwie górne;)

kasienka nie znam się na bakteriach. Robiłam P wymaz jak miała 6mies. (przy zwykłym katarze który trwał 8dni) i nic nie wyszło. Sobie i M też zrobiłam i czysto, więc chyba nie każdy ma jakieś bakterie w tym miejscu. A co lekarka na to? Nie ma na tą bakterię jakiś kropelek do noska?

muńka mega gratulacje!

josie kiedyś położna mówiła mi, że taki kryzys może trwać kilka dni i potem wszystko unormuje się!

aylin
jak wypad?

aronia o widzisz, nie wiedziałam że kleszcz w wc przeżyje i zawsze tam wyrzucałam. Dzięki za info!

alijenka aga jakieś spotkanko?;-)

reklama
Sorry dziewczeta ale wypad opize jak znajde moment.... pewnie pod koniec tygodnia o ile swiadectwa zawodowe nie dotra :)

Ale czoraj dowiedzielismy sie ze Nunu od września wstapi w grono złobkowiczów :)

Do góry