reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

A co tu za pustki? Ja rozumiem ze weekend ale pogoda badziewna :confused2:

Aylin - jak tam slodki piatek? Nie dzwonili do mnie z manufaktury, wiec wychodze z zalozenia, ze wszystko poszlo gladko, choc pewnie nudnawo (popraw mnie, jesli sie myle) ;-)

Dziec znalazl sobie nowa zabawe: wyciaga deske do prasowania rekawow (nie, ja nie kupilabym takiego cuda, odziedziczylam je przy przeprowadzace kolezanki), ustawia na panelach (zeby bylo glosno, cichsze powierzchnie omija) i balansuje stukajac na caly pion i tak po pare razy dziennie :sorry2:

My zaliczylismy wczoraj imprezke w sasiednim miescie - kameralne koncerty rockowe na gitare, pokazy zonglerki, chodzenia na szczudlach (jak psa sie bala szczudlarzy! :szok:), ludzie przebrani w stroje z XIXw i odgrywajacy scenki. Tlumow nie bylo, wstep za dramo, calkiem milo ;-)

reklama
Hejka! Ale wypoczywam w ten długi weekend!!! Mam czas na czytanie, czas na poleżenie na kanapie, dziś zaliczylismy basen (weekend a na basenie puchy :) ), no i z tych nudów zapisałam się na kolejny kurs - tym razem dotyczy skolioz :) Ale on dopiero w październiku, więc jeszcze czas.
Kupiłam też Gabi piasek kinetyczny (pokazała mi go Hatszept) i godzine robiliśmy baby na podłodze :) świetna sprawa!!!!

Sto lat dla najświeższych Jubilatów!!!

Munka piasek kinetyczny? Zaciekawilas mnie musze to sobie obczaic

Udalo mi sie zalogowsc z komórki. Po prostu zamiast zaloguj trzeba bylo kliknac rejestracja :/

Koleżanki juz pojechały, bylo wesolo, posmialysmy sie jak zawsze, tylko jedzenia za duzo zostalo ;)

Zaza - poczytaj o tym piasku, jest super :) zwłaszcza jak za oknem szaro buro i ponuro.

Dziewczyny....normalnie jeszcze nie wiem, czy mam tę robotę, a już mam traumę co do rozstania z Gabi... i cały czas mam wątpliwości, czy oddać ją do żłobka, czy zatrudnić opiekunkę. W opiekunce najgorsze to, że pewnie musiałabym jej oddać całą moją pensję....
No i chyba nie będę jej szczepiła p/pneumokokom. Zaczynam coraz bardziej dochodzić do tego, że to pic i fotomontaż, no i mój mąż jest przeciwny co do tego szczepienia. Raczej zaszczepimy na ospę, bo to wirus i ma to większy sens. Rety, ale mam mieszankę w głowie!!!!

Ostatnia edycja:
Muńka ten piasek to istne cudo!:-D

co do "rozstania" z Gabi to ja wybrałabym żłobek jednak, Gabi jest już na tyle duża, że kontakt z rówieśnikami wyjdzie jej na dobre :), a za rok przedszkole :yes:
na pneumo ja bym drugiego nie szczepiła, nie wiem czy pomaga czy nie, ale S źle ją znosił i mam spore wątpliwości czy to szczepienie jest w ogóle potrzebne...

A jeszcze jak się weźmie ten piasek w ręce to tym bardziej cudo :) a jakie piękne baby z niego wychodzą ;)

Ja mam coraz mniej wątpliwości co do tego szczepienia, dlatego w 90% jestem pewna, że nie zaszczepię, mimo, że G pójdzie do żłobka. Na szczęście to fajny okres, bo mniej wiruchów.

czesc

spoznione zyczenia dla wczorajszych dwulatkow !!!

Nikosiowi wbil sie kleszcz :| szybko zareagowalismy bo na szczescie maz zobaczyl ale sie martiwe

a co do pneumo ... jak widze jak sie moja mala meczy juz tyle tyg z katarem to ja nie wiem czy to szczepienie na pneumo jest takie zle ... mojej kolezanki synek przez bakterie pneumokokowa mial niedawno wycinany migdal bo przez pare miesiecy mial nieustajacy ropny katar (co rusz od tego jakies chorobsko) co doprowadzilo do jego przerostu, a zarazil sie w zlobku niedlugo po tym jak do niego poszedl i chodzil do niego od wrzesnia a w kwietniu go wypisali

Kasienka - obserwuj to miejsce po kleszczu, ale powinno byc wsio oki skoro szybko zareagowaliscie i dobrze go usuneliscie.

Co do pneumo, to caly myk polega na tym, ze nie masz pewnosci, ze gdyby Mloda byla zaszczepiona to tego pneumokoka by nie podlapala. Mojej szwagierki znajomej synek byl zaszczepiony i trafil z pneumokokiem w nosie do szpitala. No i takiego malenstwa jak Sarunia na pewno na to bym nie zaszczepila. Nie wiem caly czas sie waham, ale jestem bardziej na nie. Mialam nie czytac nic na temat, ale na tej stronce maja bardzo fajne i rzetelne artykuly, wiec przeczytalam Pneumokoki, szczepionki - o co tyle hałasu? i pisza dokladnie o tym o czym mowil moj maz nie czytajac nic na temat szczepien i mysle, ze w tym sporo racji. eehh....niecierpie takich dylematow.

Cześć kobietki
Dzieciaki prawie ok. Mnie noga jak bolała tak nadal boli. W środę będę z O. u okulisty to podjadę do rodzinnego i jednak poproszę o skierowanie na prześwietlenie.

Młodemu wyskoczyły krostki w okolicy pupy. Myślę, że to przez anty

Andzia jak wypad do zoo, fajnie było?

Aronia my wczoraj mieliśmy się wybrać na dni miasta ale zrezygnowaliśmy przez pogodę...

Muńka ja nie szczepiłam dzieciaków na pneumo
a piasek zarąbiasty

Zaza fajnie, że spotkanko udane

Kasienka obserwuj miejsce wbicia ale powinno być wszystko ok skoro szybko zareagowaliście

reklama
Muńka Asik wyciagali go w szpitalu bo ja nawet nie chcialam tego dotykac zeby byl wyciagniety caly... wbity byl krotko bo nawet chyba nie zdarzyl sie napic

Muńka czytalam ten artykul i ja mam watpliwosci a czemu bo w pewnym momencie pisza o skladzie flory drog oddechowych o tych wszystkich paciorkowcach ... i problem w tym ze rownowaga u malucha zostaje juz zachwiana kiedy jest przeziebione i wtedy kazda bakteria moze sie uaktywnic ... a jeszcze to ze po wymazie u Nikosia nie wyszla zadna taka bakteria a po wymazie u malej wyszla Streptococcus pneumoniae i bez sensu jest twerdzenie z tego artykulu ze flora sklada sie z tych paciorkowcow ... bo to nieprawda ... w ogole ciezko z tym wszystkim bo dylemat ma kazdy rodzic pewnie ... i kazdy musi sam podjac decyzje ...

ja bym sie chciala pozbyc tego z noska malej bo mnie stresuje ze to tam jest ... tym bardziej ze daje objawy kliniczne czyli katar juz 11 tydzien... gdyby byla nosicielem to pal licho ale wiadomo kiedy z kataru zrobi sie cos gorszego ?

Do góry