Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
zdolnego masz synka jak na ten wiek a widze ze praktycznie rówieśnik z moim... kazde dziecko jak widac rozwija się w swoim tępieAle wolno mu chyba ząbki wychodzą skoro dwójeczka idzie? mój wiktor miał już dwójki jak skonczyl roczek a teraz ma już wszystkie 20 ząbków ( w tym 4 spróchniaczki )
,ale tak jak mowisz u kazdego dzieciatka jest innaczej,takze ja sie tym narazie nie przejmuje 
no zabki rzeczywiscie ida mu bardzo wolniutkopierwszy wyszedl mu dopiero jak skonczyl roczek,teraz wychodzi mu dwojeczka na dole, a jeszcze brakuje Nam czterech piateczek
,ale tak jak mowisz u kazdego dzieciatka jest innaczej,takze ja sie tym narazie nie przejmuje
,
powiem Ci tez ze chodzilismy z Kubusiem na rechabilitacje przez jakis czas, bo urodzil sie z oslabionym napieciem miesniowym( przez to ze mial zaplatana przez dlugi czas nozke,pepowina) , i przez to tez pozno zaczal podnosic glowke, no ale szybciutko udalo nam sie to nadrobic,i teraz (tfu tfu tfu) , wszystko jest jak najbardziej okurodzilam w 37tygodniu, i lekarze ciagle mowia ze mamy patrzec na jego rozwoj tak jak by mial 3 tygodnie mniej ,no ale to akurat nie ma znaczenia,bo jak do tej pory Kubus strasznie Nas zaskakuje
no nie da sie ukryc .. jestem bardzo Dumna i Szczesliwa Mamusia, jak zreszta pewnie Kazda z Was :-) ,
az czasami sie boje czy bede potrafila dac tyle Samo milosci Moim blizniakom..
To rzeczywiście nie ciekawie mieliście z tymi rechabilitacjami. Kiedy zaczą siadać i chodzić?
Tak się ostatnio często zastanawiam nad jedną sprawą... Kiedy dziecko zplącze np szyję pepowiną lub inne części ciała ... najgorzej z szyją bo może się udusić albo gdy już pępowina zaczyna podduszać dziecko ze wczesnej ciąży np w 30 tygodniu i jest to od razu wykryte przez usg to czy jest możliwosć uratowania takiego dziecka? Na urodzenie go za wcześnie... i co w takiej sytuacji się robi kiedy lekarze i rodzice mają swiadomość ze ich dziecko jest podduszane przez pępowine.. nieda się jej jakoś odplątać i donosić spokojnie ciązy.. hm ostatnio często o tym myślę...
Powiem Ci że to śmiesznie że musisz traktować dziecko jakby bylo 3 tygodnie mlodsze bo juz w tym wieku to i 3 miesiące nie robia dzieciom zadnej roznicy ...![]()

a pozniej wszystko bardzo szybciutko, ma ładne ząbki, nie psują się na razie ani nic na szczęście:-)
byl bardzo wysoki i lekarz mi powiedzial, ze moze miec trudności z chodzeniem szybko bo nóżki dlugie hehe:-) jak widać kazde dziecko inaczej;-)