reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

u mnie jest tak że nocnik stoi w kącie pokoju . Wiktor bez problemu wstrzymuje mocz np rano jak sie budzi mowi siku siku sciaga pieluche i biegnie do drugiego pokoju na nocnik i nie popuszcza:D albo jak sie bawi rysuje czy oglada bajke to tez nagle potrafi przerwac pojsc sie wysikac i wrocic do swoich zajęć. On sika na stojąco.. nie moze sie przelamac zeby usiąść na nocnik i o dziwo to sikanie na stojąco swietne mu wychodzi.. trafia do nocnika nic nie leci na boki :) . Gorzej jest z kupką.. wtedy zaczyna plakac zaciskac posladki i w koncu w tego wszystkiego robi pod siebie na podloge - za nic nie chce usiąść ani na kibelku ani na nocniku... W momencie gdy ma majtki nasika pod siebie ... bede mu tlumaczyla pewnei musi to troche potrwać zanim zrozumie ze to są majtki a nie pielucha...
to zdolne masz dziecko ze na stojaco potafi sikac. moj ponad rok bez pieluchy ale sika na siedzaco i nie wiem w sumie kiedy go mam uczyc sikania na stojaco i jak cyz do n:confused:ocnika czy juz do wc tylko chyba to na jakims podwyzszeniu?

reklama
to zdolne masz dziecko ze na stojaco potafi sikac. moj ponad rok bez pieluchy ale sika na siedzaco i nie wiem w sumie kiedy go mam uczyc sikania na stojaco i jak cyz do n:confused:ocnika czy juz do wc tylko chyba to na jakims podwyzszeniu?

Wiesz .. dzieci bardzo długo sikaja na siedząco tak jest wygodniej ja bym sie cieszyla jakby sikalna siedząco bo i z kupą byloby latwiej ;p A mojemu zdazylo sie tez raz do wc nasikac. Poszedl po ciemku .. podniosl sobie dwie klapy.. położył siusiaka na sedesie (staną na palcach i ledwo dostał:p) i nasikał jak to zobaczylam myslalam ze padne ze smiechu. Po czym zamkna klapy wszedl na kibelek i spuscil wode mówiąc sisi papa :D haha .. no najlepiej taki podeścik kupic dziecku zeby sięgało ... najwygodniej. Mój często towarzyszy tacie w wc i podczas kąpieli więc moze dlatego tak załapał.. w sumie ze mną tez chodzi i mowi ze mama si si ale jakos po mnie nie małpuje;p

Agaundpestka gratulacje!!

Buziak trzymam kciuki co by krwawienie poszło precz!!

Ja z wynikami USG genetycznego i krwi popedzilam dzisiaj do mojej gin. Wszystkie wyniki ok. Przy okazji sama zrobiła USG jeszcze raz i pomierzyla i tym razem wyszło ze dzidzia ma 7,8 cm!! Z USG wyszedł 14 tydz 3 dzień! Z OM jak nic wychodzi 12 tydz i 6 dzien inie chce inaczej.Wychodzi na to ze takie duże to moje bobo :)

Agaundpestka gratulacje!!

Buziak trzymam kciuki co by krwawienie poszło precz!!

Ja z wynikami USG genetycznego i krwi popedzilam dzisiaj do mojej gin. Wszystkie wyniki ok. Przy okazji sama zrobiła USG jeszcze raz i pomierzyla i tym razem wyszło ze dzidzia ma 7,8 cm!! Z USG wyszedł 14 tydz 3 dzień! Z OM jak nic wychodzi 12 tydz i 6 dzien inie chce inaczej.Wychodzi na to ze takie duże to moje bobo :)

o kurcze duzy dzidzius fajnie dobrze sie rozwija a niech rośnie i rośnie ;p

dziwne jeszcze do niedawna miałam mleczko w piersiach a teraz pojawiła się siara ... taka gęsta lepiąca siara :) cieszę się :) to znak że cycuszki pracują by było duzo dobrego mleczka dla dzidziusia:D
I znów poczułam "puk puk" :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kamila no wreszcie doczekalas sie:))) gratuluje:)
no juz ten czas ze u niektorych bedie sie siara pojawiac bo to nie u wszystkich z tego co wiem. ja mialam 21 tydz w tamtej:)

Kamila no wreszcie doczekalas sie:))) gratuluje:)
no juz ten czas ze u niektorych bedie sie siara pojawiac bo to nie u wszystkich z tego co wiem. ja mialam 21 tydz w tamtej:)

Ja tez jakos w polowie w pierwszej ciąży mialam siare ale najbardziej dziwi mnie to ze przez 2 lata mialam pokarm po urodzeniu dziecka a teraz gdy jestem w ciąży zanikł i pojawiła się siara :) smiesznie, myslalam ze nie zaniknie juz teraz :)

Gratuluje wizyt!
Kamila ale slodziak z tego twojego wiktora :) pieknie tate malpuje :)
Cale szczescie ze z buziakiem w porzadku!

Bylismy dzis na tych zakupach i weszlismy do smyka spojrzec na wozki i lozeczka! tak tylko wstepnie popatrzec co maja. piekne to wszystko :)))

veritaserum kuchnie kupowac bardzo przyjemnie:) gorzej ze skorzystam z niej dopiero w maju... kupujemy juz teraz bo maja dobra promocje 100zl za kazdy wydany tysiac, to sie par stowek uzbiera

a ja mam nową wiadomość od Buziaka :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

prze ze brakuje JeJ Nas ( hi hi kochana ) , leży i się nudzi ... zbadali jej tylko krew i mocz pomimo ze niedawno sama robila prywatnie te badania.. a leki to tylko swoje bierze... łazienke ma daleko.. pół oddziału do przejścia i chce już we wtorek wyjść do domu choćby miała to zrobic na własne żądanie.

Oj wspolczuje lezenie w szpitalu to najgorsze co moze byc tym bardziej jak w domu czekają dzieciaczki ..

Moj Kubuś od poczatku zalatwia sie na kibelek. kupilismy mu nakladke razem ze stojaczkiem, i to mu od razu podpasowalo.. nocnik mamy ,ale z niego nie korzystalismy,bo Kuba wolal robic tam gdzie mama i tata (zreszta on wszystko papuguje po Nas:) ) , nie dosc ze robi sisiu na stojaco do kibelka , to praktycznie od kiedy wyrzucil pampersy to musi zrobic siku Sam tak jak tatuś . nie da sobie nawet fiutka przytrzymac , a na koniec musi tez sam go wytrzepac z siuskow,(dziwnie to zabrzmialo ;-)) i oczywiscie Sam sie po tym ubrac.. (pisze ze Sam,bo naprawde ciagle slysze to slowo, nie mama ja Sam,Sam,Sam,Sam... i tak w kolko..)
natomiast jak robi kupke,to nikogo w kibelku nie moze byc :tak: mowi bye bye , i karze wyjsc i zamknac drzwi.wola Nas dopiero jak w spokoju sie zalatwi , zeby umyc mu dupeczke :p , chociaz z tym teraz tez juz zaczyna byc ciezko bo Tatus wpadl na genialny pomysl zeby nauczyc go zeby Sam sobie podcieral na koniec dupke papierem toaletowym,zeby Mamusia nie musiala go dzwigac.. i oczywiscie jest awantura bo Kubus najpierw musi sam podetrzec pupeczke,a dopiero potem daje mi sie umyc :p:tak:

Dlatego Mysle ze podescik i nakladka na kibelek to super rozwiazanie , tym bardziej ze dziecko widzi ze mama i tata tez robia do kibelka :tak:a wiadomo ze jak mama i tata to On oczywiscie tez by chcial..

Edit:

ja rowniez sie ciesze ze u Buziaka wszystko wporzadeczku :tak: moze sobie troszke odpocznie i zregeneruje sily,bo wiadomo jak to przy dzieciaczkach bywa .. chociaz Wiem ze ciezko zostawic takie szkraby..ja to bym pewnie ciagle ryczala.. od dwoch lat z Kuba jeszcze sie nie rozstalam,nawet na jeden dzien..takze mysle ze byloby mi bardzo bardzo ciezko... ,no ale z drugiej strony przeciez chodzi o kolejnego dzieciaczka.. i o tym tez trzeba myslec:tak:

a Moj synek juz od godzinki spiulka:) ,a u Nas dopiero 19 ,i niewiem co ze soba zrobic ,hihi chyba tez pojde i wezme z Niego przyklad :-)
no tak zapomnialam.. Kubusiowi wychodzi wlasnie dwojeczka na dole z lewej strony ,i w nocy moze byc ciezko, takze do uslyszonka Mamusie ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a Moj synek juz od godzinki spiulka:) ,a u Nas dopiero 19 ,i niewiem co ze soba zrobic ,hihi chyba tez pojde i wezme z Niego przyklad :-)
no tak zapomnialam.. Kubusiowi wychodzi wlasnie dwojeczka na dole z lewej strony ,i w nocy moze byc ciezko, takze do uslyszonka Mamusie ;-)
zdolnego masz synka jak na ten wiek a widze ze praktycznie rówieśnik z moim... kazde dziecko jak widac rozwija się w swoim tępie :) Ale wolno mu chyba ząbki wychodzą skoro dwójeczka idzie? mój wiktor miał już dwójki jak skonczyl roczek a teraz ma już wszystkie 20 ząbków ( w tym 4 spróchniaczki )

Do góry