reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Właśnie oglądnęłam program "porodówka" i chyba wolę jednak rodzić naturalnie :) a do tej pory rozpatrywałam cesarke :)

w 1 ciazy ogladałam takie filmy i tak mnie brzuch rozbolał, ze myslałam ze skoncze na sali porodowej:baffled:

Ja przy Kubie nie mialam ani monitorka oddechu ani detektora:-)

edit. napisalam na zamknietym ale napisze tez tutaj, moze zalozymy watek na temat imion?:)

edit2. zalozylam ten temat, jesli sie nie podoba to sorry, niech moderatorka skasuje :)

po1) moi chłopcy mieli bezdechy jeszcze na oiomie, wiec nie mielismy wyboru. Dla mnie to jest rzecz, która ratowała zycie moim dzieciom a nie bajer, ale nikt z mojego otoczenia nie miał.

po2) nie przepraszaj juz za kazdy swój pomysł :tak::tak:

Witajcie :)

Znow tylko ja spac nie moge :(
Od 4:30 nie mam co ze soba poczac :baffled:

na miejscu chłopa bym Cie pogoniła :-D
z sypialni napewno :tak:

dzien dobry :)
dziewczyny, czy z któraś z was nie chce znac płci dziecka? bo my postanowiliśmy że póki co chcemy mieć niespodziankę :)

ja musze znac chociazby ze wzgledu na imię.. w szpitalu juz chca zeby im podac a nie wyobrazam sobie tak w 3dni obmyslac:baffled:

ROZEK
SPIWOREK
KOCYK
BECIK
????

:errr::errr::errr::errr::errr::errr::errr:

jakie roznice? co polecacie?

rozek - napewno chce miec bo dla mnie jest to super sprawa
avo - nie wierze w to, ze całe lato bedzie upalne, zwłaszcza po ostatnim a jak kupie 2 rozki to sie nie wykosztuje:tak:
zresztą na dworze np wieczorami tez bywa chłodniej, mieszkamy w domu gdzie w srodku mocno sie nie pocimy w lato, jest fajnie chłodno.

kocyki - mam po chłopcach i grube i cienki i to jest suuuuuuuuuuuuuuuuuper sprawa. Do tej pory jak którys mi przytnie w dzien komara to siegam - zresztą kocyków chyba nie musze reklamowac - przydaja sie zawsze wszedzie, do samochodu jak noca jedziemy na wakacje... w lato mozna załozyc krótkie bodziaki i cieniutkim kocykiem przykryc..
spiworkow - nie miałam - ale chyba fajne jak sie małe rozkopuje, ale to chyba nie musi byc na pierwsze dni, mozna kupic pozniej:tak: jak bedziesz w polsce np, moze taniej kupisz:happy2:

becik - nie miałam, nie zabieram głosu (aczkolwiek przezyłam bez:tak: )

Właśnie ja bylam za cesarką, ale dziś zobaczyłam, ze normalny poród nie jest taki straszny, a fajne przeżycie :)

No i witam i czytam dalej:)

podrzuc mi ten film gdzie reklamuja porody:-):-)

reklama
Nosidełka są fajne ale wbrew temu, co mówią producenci, nie powinno się w nie wkładać noworodków i bardzo małych niemowląt a jeśli już to na króciutko.

tez to słyszałam, ze nie zdrowe jest noszenie dzieckai w nosidełkach i chustach tak jak potem chodziki. Nie kupimy nic z tych rzeczy napewno bo jakby mój P zobaczył to by mnie w to zapakował:baffled::-)
Jest zdecydowanie na nie rzeczom, które "moga" szkodzic.

Sicilpol - takie chusty wydaja mi sie strasznie skomplikowane, wiec wole tradycyjnie w kocyk:-)

Avo - kochanie nie złość sie:-) Wiesz, ze jezeli cos nam było pomocne to bedziemy to zachwalac, a jak bez czegos tez nam było dobrze to bedziemy na nie:tak: Ile nas tu siedzi tyle bedzie opinii;-)
Ja sobie kupie rożek z takich przyczyn jak napisałam a jezeli okaze sie ze bedzie baaardzo gorąco to wiadomo, gotowac malucha na siłę nie bede. Na szczescie są niedrogie (i ja wezme taki z wyjmowanym usztywniaczem,bo czasem wole bez;-))

karamija - ciesze sie, ze sie lepiej czujesz i mam nadzieje, ze to było jednak jednorazowe przez stres..

Ah...

wstałam o 5 siku i o dziwo usnęłam jeszcze jak dziecko:-) spałam do 9.30:-):-) ale mi dobrze było !!!

I chyba to Wasze najlepsze godziny pisania;-)

Co do tych rozków czy kocyków - czasem dzieci strasznie ulewaja (nie wszystkie oczywiscie) i wtedy wszystko sie okazuje pomocne:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no, mój tak ulewał, przez rok!!! to chyba było najgorsze ze wszystkiego, gorsze od niewyspania, kup i wszystkiego, u nas ciągle wszystko było zarzygane i rzeczywiście wtedy każda ilość wszystkiego się przydaje

Hej :)

buziak to ja sie wcale nie dziwie, ze mialas te monitorki oddechu:tak::tak:
Na Twoim miejscu tez bym je pewnie miala, ja napisalam, ze nie mialam ani tego ani tego bo nawet nie pomyslalam o tym.

Moje dziecko tez ulewalo rok, masakra, musialam Go brac do odbicia jak juz byl duzy :)

Co do rozkow, u nas tak sobie sie sprawdzil bo uwierzcie ale od poczatku byl maly:szok: nie moglam go tak owinac, zeby nozki nie wystawaly albo cos:zawstydzona/y:
jedyne co to ja polecam nieusztywniane, tylko np. podusia, lepiej sie wtedy dzieciatko przytuli, ja wyciagnelm od razu usztywniacz:tak:

Jeeeeeeeeeeeeeeeju jak tak czytam o tym owijaniu, przytuleniu na podusi .. jakbym mogła to bym juz wyjęła tego bździla do przytulania:happy2: te nózki ramionka cycuuuuszki :tak:

ja czekałam ponad miesiąc na Dominika a na Bartka ponad dwa, mogłam tylko głaskac i czasem jak otwierali inkubator to chociaz stópki całowałam. To potem jak pierwszego dorwałam Dominika to myślałam, ze go nie odłożę spowrtotem:baffled: Dopiero jak mu dałam cycka to zrozumiałam, ze nie wszystko bedzie takie kolorowe:szok:

wkleje wam potem zdjecia bl

reklama
Do góry