reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny , poziomy bety na dany tydzień mogą byc różne, jedna na tym samym etapie bedzie miala 300, inna 1500. Najważniejsze sa prawidłowe przyrosty. Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin.

Tu macie fajny kalkulator do bety. Ja robilam 4 razy i przyrosty mam prawidłowe.

HCG Calculator and hCG Level Tool | BabyMed.com

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
nanulika nie świruj tak bo zaszkodzisz dziecku :-D A na poważnie, zrób test nie po tygodniu ale po np.3 dniach i już będziesz wiedziała jaki przyrost. Dopiero wtedy jak coś będzie nie tak (a nie bedzie :tak:)damy ci zielone na zamartwianie sie. Teraz połóż sie spać i śnij jak to bedzie cudownie za niecałe 9m:-)

Cześc dziewczyny! 1 wizyta u gina za mną:happy: Jest widoczny pęcherzyk (6,1mm) ciąża ma 4 tyg i 3 dni. Niestety okazało się, że wyrosła mi cysta na prawym jajniku, ma prawie 5 cm:szok: Do tej pory brałam 1 luteinkę dziennie teraz lekarz zwiększył dawkę, bo ponoc jajnik nie nadąrzają z hormonami stąd ten "balon".

Dziewczyny widzę, że większośc z Was jest po 30:sorry: ja mam 24 lata i jak już wspominałam to 1 ciąza. Od roku mieszkam w Chojnowie, koło Legnicy, w której zresztą mieszkałam całe życie, więc do Wrocka też mam blisko jak coś.

Nanulika pytałam mojej ginekolog i rozpiętość bety jest duża w początkowej ciąży grunt ze miescisz się w widelkach.Jak byś była poniżej to moglabys się martwić a tu jest wszystko ok.Ja tez idę w czwartek lub piątek powtórzyć bete. Także głowa do góry i spij spokojnie :-)

Stan gratuluję udanej wizyty, choć ta cysta mogła by zniknąć :tak: Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok, a młody wiek tylko ci dopomaga :-)

Pierwsza ciąża jest super, tyle emocji, niepewności i radości, za to przy drugiej mogę sobie klepać w kompa kiedy mój syn, spiący obok, mocno tuli mamusię przez sen. Super uczucie:-D

reklama
Dziewczyny jeżeli chodzi o toksoplazmozę to chcę was uspokoić.Toksoplazmoza jest niebezpieczna w momencie kiedy zarazicie się w pierwszych 13 tygodniach ciąży i częściej można zarazić się przez surowe mięso, po prostu nie jeść surowizny i myć często ręce.

Jeżeli jest się chorym w momencie zajścia w ciążę nie jest niebezpieczne dla dziecka.

To że macie kontakt z kotami nie znaczy że jest się chorym sama mam kota a tokso nie mam, zresztą teraz wszystkie kobiety muszą mieć wyniki tokso bynajmniej u nas w Toruniu

Do góry