Byłam u pediatry, ona nie do końca chyba pewna... że to raczej pokrzywka. w necie piszą, że to trwa 4 godz, a u nas to jakoś już ze 2 tygodnie, tzn nasiliło się z tydzień temu jakoś. Najczesciej jak ją przytulam,karmię, dotykam... Kapałam 2 razy w wodzie z dodatkiem krochmalu i nie widze poprawy. Kupiłam dziś nadmanganian, spróbuję. A pediatra kazała przemywać te zaognione miejsca octeniseptem. Raczej tego nie zrobię, bo moim zdaniem, to mądre nie jest.
Dała mi kilka ulotek, m.in. o AZS, mam nadzieję, że to nie to, że minie jak mina upały.
Trafiłam na pediatrę u której zwykle sa opóżnienia 2h. Dlaczego? Ona lubi duzo pisac i gadać, np. bym zwróciła uwagę na dietę, bym kapała w delikatnym płynie itd, jak juz dziecko większe to przypomina za każdym razem by ograniczać słodycze i wietrzyć mieszkanie. I pisze to w książeczce oraz rodzic dostaje na kartce w punktach....
Morski Osrodek wczasowy JANTAR _,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,__,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_
Pomysł jak najlepszy moim zdaniem. Jod to najlepsze dla dziecka co może być. A my będzie mieszkać w lesie sosnowym, to już w ogóle super.
Przemywac na wacik?czy całą kapać też? Kiedyś miałam tabletki, teraz w proszku, jak to się robi?jakie proporcje?
wacikiem, a proporcje - hmmm na wanienke ja daje na koniec noza. A do przemywania w kubeczku mam. tak aby woda miala leciutenko rózoy kolor. Tego proszku dałam tyle co nic - bo nawet mniej niz ziarnko piasku