reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Byłam u pediatry, ona nie do końca chyba pewna... że to raczej pokrzywka. w necie piszą, że to trwa 4 godz, a u nas to jakoś już ze 2 tygodnie, tzn nasiliło się z tydzień temu jakoś. Najczesciej jak ją przytulam,karmię, dotykam... Kapałam 2 razy w wodzie z dodatkiem krochmalu i nie widze poprawy. Kupiłam dziś nadmanganian, spróbuję. A pediatra kazała przemywać te zaognione miejsca octeniseptem. Raczej tego nie zrobię, bo moim zdaniem, to mądre nie jest.
Dała mi kilka ulotek, m.in. o AZS, mam nadzieję, że to nie to, że minie jak mina upały.
Trafiłam na pediatrę u której zwykle sa opóżnienia 2h. Dlaczego? Ona lubi duzo pisac i gadać, np. bym zwróciła uwagę na dietę, bym kapała w delikatnym płynie itd, jak juz dziecko większe to przypomina za każdym razem by ograniczać słodycze i wietrzyć mieszkanie. I pisze to w książeczce oraz rodzic dostaje na kartce w punktach....

Morski Osrodek wczasowy JANTAR _,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,__,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_
Pomysł jak najlepszy moim zdaniem. Jod to najlepsze dla dziecka co może być. A my będzie mieszkać w lesie sosnowym, to już w ogóle super.

Przemywac na wacik?czy całą kapać też? Kiedyś miałam tabletki, teraz w proszku, jak to się robi?jakie proporcje?

wacikiem, a proporcje - hmmm na wanienke ja daje na koniec noza. A do przemywania w kubeczku mam. tak aby woda miala leciutenko rózoy kolor. Tego proszku dałam tyle co nic - bo nawet mniej niz ziarnko piasku

reklama
A czy wasze maluchy często wymiotują? Nie ulewaja, bo to norma ale wymiotuja - gęste lekko strawione mleko o kwasnym zapachu? Bo moja ostatnio przynajmniej raz dziennie puszcza pawia. I często przy karmieniu piersia sie zakrztusza. Jest łapczywa chyba bardzo....

Mojej się może z 3 razy zdarzyło że zwymiotowała, tak to czasami troszkę uleje ale bardzo małe ilości

Niuśka jak cały dzień mi nie spała tak od 16 to kuna śpi jak nie wiem co, prawie na śpiocha ją kąpaliśmy, za cholerę nie mogłam jej wybudzić, a krzyk był jakby ją ze skóry obdzierali masakra, ja oczywiście już cała zdenerwowana bo mała płacze !!!

Mamina spokojnie, to na pewno nic groznego :) moze lakomstwo?:)
My ulewamy sporadycznie, nie wiecej niz kilka kropel. Nosem jeszcze nie szlo ale wszystko przed nami.
Wymiotowania takiego prawdziwego tez nie bylo jeszcze...

Josie a ja czekoladowymi grycanami :D:D:D jagody niby mozna ale moga powodowac zaparcia, to na biegunki trzeba jesc zeby kupki byly bardziej zwiezle,,,ale moja czekolada w tych lodach tak samo hehe.zazdroszcze tych jagod!!!

Hej :)

Esperanza mój nie wymiotuje ...

Klusia mój mały ma potówki i położna kazała przemywać gazikiem spryskanym octeniseptem. Działa, wszystko ładnie schodzi. Tylko że mój ma tego bardzo niewiele i na karku, tylko jedną krostkę miał pod oczkiem. Nie wiem czy przy takiej ilości jak u Twojej można tym octeniseptem smarować całą buzię :confused:

Stokrotka na robaczki mamy specjalną siateczkę moskitierę na wózek :tak:

josie - ja wsunelam kubek jagód ze śmietaną :)

w sprawie ulewania - mojej ostatnio 2 razy się zdarzyło ze mleko poszlo i buzią i noskiem. Chyba przez lakomstwo. Czasem tak się zdarza...

alijenka jak robisz ten masazyk oczka? Bo mojemu Karolowi tez ropieje oczko, cholera mialam spokoj juz tyle dni dzis zauwazylam ze cos tam ma jakas grudke i tak zapobiegawczo przetarlam mu oczko sola fizjologiczna, tak jak wczesniej to robilam i pozniej znowu tak mu zaropialo sie ze nie mogl otworzyc oczka...a chcialabym uniknac kropelek...
Mojemu nie ulewa sie prawie w ogole a karmie piersia, ale jak mi wcozraj chlusnal to tez az sie wystraszylam bo poszlo i noskiem i buzka

reklama
Witam i wracam do zywych :-)

Wlasnie zdalam ostatni egzamin i tym samym zakonczylam rok!!!!!!! A jednak mi sie udalo duzo mnie to kosztowalo z malenstwem w domu ale dalam rade :tak::-D

Od jutra ciesze sie maciezynstwem i bede full time mummy :-D a dzis jeszcze RELAX bo mloda juz spi.

Nadrobie Was jutro :tak:

Do góry