reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

/

wiecie co u mnie znow akcja z rykiem byla, godzine to trwalo, podkurczal nogi, dalismy mu bobotic i jakos zasnal. juz mu jablka nie daje wiecej, teraz jestem pewna ze to od tego :no: z deserkow zostana mu sliwki i gruszki. no i morele kupilam ale cos sie boje dawac

PS nawet mi nie mowcie o rogalach marcinskich, ja jestem z poznania i je kocham!!!! ale chrzciny mamy 11 listopada wiec mam nadzieje ze rogale beda glownym deserem :-)
U nas też była jazda na wieczór, ale powód nieznany :no:

A kiedy Ty mu dajesz te deserki? Między karmieniami? I warzywka/obiadki osobno?

A rogale jak dla mnie szału nie robią :sorry2:

reklama
Hmm nie pamiętam co komu ale:

- karmię UU i nie dopajam. Ja chce jej się cyca to sama woła.
- oballa takiego Oball-brokatowy-10cm_Kids-II,images_big,31,OB81005_ROZOWA.jpgkupiłam u koleżanki w sklepie zabawkowym. W ogóle ostatnio robię zakupy zabawkowe na telefon - i mi przywozi a na dodatek liczy po kosztach. Młoda na zmianę pochłania żyrafkę i oballa. Żyrafka smaczniejsza ale z tym zasypia.

- okresu nie dostałam ale ja na tabletkach wiec moze dlatego??

Od wczoraj przerobiłam 3 dynie. 2xpo 3 kg. i jedna 6 kg. Jeszcze dzem będę robić ale na razie dynia chłonie smaki jakimi ma przejść. Zaszalałam. Ale mam wrazenie ze i tak za mało mam tej dyni :)

Jutro mam taką masę spraw do załatwienia ze nie wiem czy się wyrobie. Masakra jakaś.

Aaaa słyszałam skądś ze podobno dania w słoiczkach babydream produkuje hipp. Ale czy to prawda??? Wiecie cos na ten temat?

Aylin - fajna ta piłeczka, dziś ją w sklepie oglądałam:-)

Ja mogę dojechać na basen gdzie bądź :-) tylko pytanie, czy na którymś z nich nie wymagają czepków, bo jeśli tak to trzeba podobno jeszcze w domu dzieciaki pzryzwyczajać do widoku mamy w czepku, bo dziecko nie przyzwyczajone to na basenie zdarzają się meeeeega afery, bo maluchy nie rozpoznają rodziców :-D tak właśnie było jak mały pierwszy raz zobaczył mnie z turbanem na głowie po umyciu włosów :-D a teraz (po x razach) luz i olewka.

na Potockiej nie wymagali czepków, ale byłam tam dawno. Na Warszawiance też nie wymagają. Na Kabatach raczej trzeba, w Skalarze chyba też. Co do przyzwyczajenia się do mamy w czepku, to faktycznie prawda:-) a jeśli nie uda Ci się wziąćgo do wanny to nic nie szkodzi i tak pierwsze wejście to jest takie "oswajanie z wodą".

Ja też mogę wszędzie dojechać.

Muńka - fajna i dobrze dziecku się ją trzyma.

A w sprawie rogali - uwierzycie ze ja go nigdy nie jadłam???? Więc nie wiem czy jest się czym zachwycac....

macku ja daje sloiczek warzywny kolo poludnia, pozniej spacer i jak wrocimy to deser, pol sloiczka. ale zazwyczaj jest juz tak glodny ze po deserku dopija jeszcze mleko. niby deser powinien byc miedzy posilkami ale jakos nie moge utrafic nigdy :confused:

a zdarza mi sie tez tak ze sie nie naje calym sloiczkiem warzywka... i jest irytacja jak sie skonczy... wasze tez tak maja?

Muńka - fajna i dobrze dziecku się ją trzyma.

A w sprawie rogali - uwierzycie ze ja go nigdy nie jadłam???? Więc nie wiem czy jest się czym zachwycac....

chciałam ją kupić, ale chcę też zamówić żyrafkę i jak mąż zobaczy, że ja znów tyle zabawek kupuje, to mnie z nimi wyniesie:-D:-D

A co do rogali, to smak oczywiście jest sprawą indywidualną, ale jak dla mnie niebo w gębie;-)

Dziewczyny karmiące UU, dopajacie dzieciaczki???
ja nie dopajam ewentualnie jako deser zamiast słoiczka daję soczek

moja Kropka też uwielbia oballa a kupiliśmy w smyku

Maćku deserek (owoce/sok) podaje się pomiędzy posiłkami dodatkowo a warzywa/zupkę jako posiłek (ale dopiero jak już zjada cały słoiczek bo jak nie to dokarmiać piersią)

macku ja daje sloiczek warzywny kolo poludnia, pozniej spacer i jak wrocimy to deser, pol sloiczka. ale zazwyczaj jest juz tak glodny ze po deserku dopija jeszcze mleko. niby deser powinien byc miedzy posilkami ale jakos nie moge utrafic nigdy :confused:

a zdarza mi sie tez tak ze sie nie naje calym sloiczkiem warzywka... i jest irytacja jak sie skonczy... wasze tez tak maja?

Ja co prawda dopiero zaczynam przygodę z rozszerzaniem diety i daję po kilka łyżeczek dyni, ale po tym zawsze dostaje jeszcze mleko. I mała sporo tego mleka jeszcze wypija. Gdzieś wyczytałam, żeby tak robić...

reklama
My mamy takiego oballa jeszcze dodatkowo z piłeczką grzechotką w środku:
Piłka grzechotka gryzak Oball z kulką 15 cm (2723422325) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To jak z tym basenem? Przyszły tydzień? Ale w co ja się ubiorę :-:)zawstydzona/y: cellulit na udach masakryczny...może piankę? :baffled:

Aylin, no to musisz spróbować! Są bardzo sycące.
Można zamówić dostawę rogali kurierem ;))) - Oferta : Rogale Marcińskie, rogale świętomarcińskie

Iwon, cieszę się, że pomogłam. Wydaje mi się, że to przez ząbki.

Ostatnia edycja:
Do góry