reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

mooni, zaza - super, że ok z bioderkami. A jak się zgadałyście, że jesteście obie na bb?

Kasienka
- dzieki za odpowiedz bo naprawde coraz mniej ogarniam te stale posilki.

A ja dzisiaj podałam jabłuszko z bananem - przyjęte zostało bez szału. Niby zjadł, ale jednak marchewka z jabłkiem to jest to!!!! Aż się trzęsie na widok łyżeczki.

A teraz mój gwiazdor zasnął mi na ręku. Zjadł, czekałam aż odbije a on zasnął. Ide go odłozyc bo mi reka zdretwiała.

reklama
Czy któraś gotowała ziemniaczki dla dzieciaczka sama? Jak je rozdrabniałyście? Bo ja zrobiłam blenderem i wyszła bardzo klejąca, ciągnąca się papka :eek:

mlodak Mooni poznała Sergiuszka i powiedziała, że wcale nie wygląda na Belzebuba :) w pierwszej chwili mnie zatkało, ale na szczęście zajarzyłam w porę ;)

maćku a może przepuścić ziemniaka przez maszynkę do mielenia sera, traskę, albo po prostu dokładnie widelcem ugnieść?...

Macku czytalam, ze mozna mleka dodac, zeby nie bylo takie geste.

Mloda u mnie tez 4 razy butla co 5 godzin od 5 rano :confused2: Jak podam wczesniej to nie zje calej. Owocki miedzy pierwszym karmieniem a drugim, obiad miedzy drugi a trzecim, kaszka po trzecim. Czasowo to roznie wypada, bo musze wyczuc moment w ktorym mlody ma dobry humor i sie nie awanturuje w foteliku :confused2: Mysle, ze najwazniejsze zeby dziecku pasowalo. Jak ma dobry humor i nie placze z glodu to znaczy, ze karmienie mu odpowiada.

Czy jest jeszcze jakas mama na forum ktora karmi miesznie MM i UU czy tylko ja??????

Tyle piszecie o rozszerzaniu diety a ja jak na razie podalam mlodej kaszke bananowa i chyba poczekam do 5m-ca z reszta :sorry:
A o GLUTENIE dowiedzialam sie dopiero od Was bo nikt mi o tym nie mowil w UK :-(

Dla chorych zycze zdrowka :tak: i gratuluje udanych wizyt lekarskich :-)

Macku czytalam, ze mozna mleka dodac, zeby nie bylo takie geste.

Mloda u mnie tez 4 razy butla co 5 godzin od 5 rano :confused2: Jak podam wczesniej to nie zje calej. Owocki miedzy pierwszym karmieniem a drugim, obiad miedzy drugi a trzecim, kaszka po trzecim. Czasowo to roznie wypada, bo musze wyczuc moment w ktorym mlody ma dobry humor i sie nie awanturuje w foteliku :confused2: Mysle, ze najwazniejsze zeby dziecku pasowalo. Jak ma dobry humor i nie placze z glodu to znaczy, ze karmienie mu odpowiada.
Czyli wychodzi 6 posiłków plus przegryzka. Nie za dużo?

Sunshine ja też dokarmiam cycem :tak: I właśnie zaczęłam wprowadzać warzywka. Kaszek na razie nie daję, bo mała łądnie śpi i przybiera na wadze.

Hola:-D

Nasza nocka całkiem, całkiem. Mleczko o 23.00, potem pobudka o 2.00 (ale wystarczył smok), mleczko o 4.30, potem o 7.00 i spałyśmy do 10.30:-D:-D teraz też młoda śpi nakryła sięcała kocem i musiałam jej chociaż troszkę nosek odsłonić.
Pogoda okropna, czuję jakbym miała chury na głowie:crazy:

kup to i to. Ale 31 pażdziernika :) Na zarzut męża za za duzo: " ale to tylko jedna zabawka na miesiąc - ta jest na listopad a ta na październik.

hehe, to jest myśl;-)

polaa - życzę jak najlepszego samopoczucia!

Ok! dogramy ten basenik! :-)

Dziewczyny, wiem, ze z takimi sprawami to trzeba do lekarza, a nie szukac informacji w necie, ale prośba o pomoc. Dwa miesiące pod rząd wychodzi mi bialko w badaniu moczu. coraz wieksza ilosc. umowilam sie na piatek do internisty. Wiecie co moze byc przyczyną???

wizyta u lekarza konieczna, ale przyczyn może być dużo, bo np. przy infekcji dróg rodnych też wzrata białko, albo po wysiłku fizycznym itp. itd. Pewnie będziesz musiała zrobić jeszcze jakieś badania.
A zrobiłaś sobie te badania od tak, czy czułaś, że coś się dzieje?

Hej
u nas pobudki 12, 2, 5, 8. i już nie śpimy. Potem szybka czkawka, żeby jeszcze dojesc ;-)
Basen chętnie i na 100% Munka jak fajnie, że jesteś fachowcem/fachowczynią :-) Muszę tylko sprawdzić, czy mam tutaj swój kostium i cały majdan basenowy czy został w Łodzi. Jeśli został, to jadę 30.10 i wracamy po świętach więc dopiero wtedy. A jeśli jest to pon/wt będę gotowa. Dam znać.wcześniej mydło dla dzieci - czego

No to skompletuj strój i daj znać...hmm...w sumie to ja chyba czepka nie mam...:szok:

Muńka tak jak Aylin pisze jedna na jeden miesiac druga na drugi a jak bedziesz chciala jeszcze cos kupic w listopadzie to moze maz zapomni ze juz kupowalas bo to bylo w pazdzierniku :p

obawiam się, że jednak nie zapomni, bo ostatnio zrobił program w kompie, w którym wpisuje zakupione przez nas rzeczy, potem robi zestawienie i sprawdza, gdzie dany produkt jest tańszy, ile wydajemy, na co i co jaki czas kończą nam się konkretne produkty spożywcze:-D:-D hehe, nagle się oszczędny zrobił odkąd jest Gabi:-D

Oficjalnie ogłaszam koniec ery z problemem dostępu do neta - nastąpiła aktywacja orange na laptopa:):):):):):)
Ależ mi ulzyło - dosłownie jakbym kontakt ze światem porządny odzyskała:) tylko kto mi dziecko na spacer wyprowadzi...;)
jeszcze jak dziś zacznie działać enka...

na balkon wózek i po kłopocie:-p:-p:-p:-p uwielbiam enkę i mieliśmy instalować, ale odkąd jest młoda, to telewizji praktycznie nie włączam, więc póki jesteśmy na wynajmowanym, to się nie zdecydujemy.

my po kontroli bioderek - wsio OK :) pan doktor powiedział, że "strzelające" stawy mogą być dziedziczne, a więc ja jestem winowajcą tego stanu u mojego Belzebubka :-D

gratki!

witam :-)

Tak tak Zaza świat jest mały, no ale miło było Cię spotkać i poznać :-) Sergiuszek przesympatyczny chłopczyk i wcale nie taki Belzebub przynajmniej w towarzystwie :-) W ogóle fajnie było się spotkać i z kimś pogadać :-) Ta Pani z drugim Szymonkiem też przesympatyczna :-)

My też po kontroli bioderek i wszystko ok.

również gratki!!

mlodak Mooni poznała Sergiuszka i powiedziała, że wcale nie wygląda na Belzebuba :) w pierwszej chwili mnie zatkało, ale na szczęście zajarzyłam w porę ;)

Super, że się spotkałyście, my - dziewczyny z Wawy naprawdę się cieszymy;-);-)

reklama
Do góry