reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

A jak dlugo czekalyscie po odstawieniu tabsow aby sie starac o dzidzie? No i czy dlugo sie staraliscie potem?
ja czekałam do pierwszego okresu "normalnego" znaczy nie tego z odstawienia, zaszłam w 8 cyklu.....

Gkvip - to Wam by się Thermomix przydał, żeby mieć zawsze "półprodukty" i móc sobie w takich sytuacjach zrobić bułeczki :D

Sunshine, Polaa - naprawdę aż szkoły zamykają jak trochę śniegu spadnie???? Rany u nas jak są mrozy po -20 stopni to szkoły otwarte ...

Sunshine, Gkvip - bardzo możliwe, ze to zęby. Monice już wyszły obydwa i już dzisiaj prawie wcale nie pchała rączek do buzi, z przyzwyczajenia podnosiła wkładała do buzi i wyjmowała ;P Ale się tak "dziko" w nie nie wgryzała jak w ostatnich dniach.

Monisia dzisiaj wspaniała była, zero marudzenia, nawet jeść nie wołała, tylko czekała grzecznie aż jej dam ;P A karmienia nam się przeciągnęły, bo jak pojechaliśmy kupić Szymkowi buty zimowe, to dopiero w 5 sklepie znaleźliśmy!!!!!! I to też nie jestem z nich w 100% zadowolona, tylko w jakichś 95% ;) Albo nie było rozmiaru, albo były strasznie niskie w kostce, albo miały sztywną podeszwę i NIC się nie zginała, albo miały strasznie "płaską" podeszwę i by się ślizgał wszędzie... No aż się wierzyć nie chce, że takie "zimowe" buty produkują!!!!! No i z zaplanowanych 2h zakupów zrobiło się 5h!!!!! Bo jeszcze tesco zahaczyliśmy, no i w międzyczasie dawałam Monice jeść w aucie (stojąc na parkingu, mąż w tym czasie był w Leroy Merlin...

reklama
dobry wieczor
jas wedrowniczek zaliczyl zakopane :-) pogoda byla srednia ale jakos sobie poradzilismy. byl super grzeczny i tylko w drodze powrotnej pomarudzil w aucie ale jakos go spacyfikowalam

jutro ide szukac spiwora do wozka. mam nadzieje ze cos upatrze. i musze kupic chyba nebulizator, ciagle ma ten katar :no:

kurcze babcie to zawsze najlepiej wiedza i robia po swojemu. nieedukowalne .... u mnie tez nie ma mowy zeby maly niezapiety jezdzil, ale kolezanka jechala do chorwacji i wiekszosc drogi mala miala na rekach bo tak plakala.... ja bym sie bala jednak wyciagnac z fotelika w trakcie jazdy. choc raz mi sie zdarzylo ze byl niezapiety jak wracalismy z marketu, byl opatulony kocem i nie zauwazylam :dry:

Josie - Zakopane - ale fajnie :)
A jaki kombinezon? Do gondoli?? Czy w spacerówce już jeździcie? Ja mam taki ocieplany na polarku do spacerówki, już uprany (4 lata się kurzył w szafie :D)

Delwer - ajć, współczuję...

A ja wrzuciłam do Geleri zdjęcie już-nie-bezzębnego uśmiechu Moniki ;)

Rysica naprawdę:tak: W polsce to by całą zimę chyba były zamknięte:-D

mlodak naprawdę długo wytrzymałaś, i tak Cię podziwiam, że dopiero teraz wybuchłaś a K obrażony? no nieźle, niech się lepiej najpierw zastanowi co jego mamusia robi, prosiłaś ją o to czy o coś innego tyle razy a do Niej nic nie docierało więc w końcu nie wytrzymałaś co jest zrozumiałe, nie przejmuj się, przejdzie mu. A teściową olej!

Sunshine życzę poprawy humoru :tak:

a mi dzisiaj się tak ciągnął dzień, że szkoda gadać. Masakra jakaś, może dlatego, że byłam sama z Wojtusiem a pogoda na dodatek taka beznadziejna, że brak na nią słów. Mały śpi już od prawie godziny, po 18 Go kąpałam:tak: pozniej mleczko i od razu po jedzeniu jak włożyłam Go do łózeczka zasnął. Teraz czas dla siebie:-)

Rysica- prawda, prawda :tak: wystarczy troche sniegu i szkoly zamkniete bo dzieci maja problem zeby dojechac a i w szkolach zawsze maja wtedy problemy z ogrzewaniem

Niunia wykapana, nakarmiona i zasnela o dziwo bez placzu, ale moze dlatego ze dostala cyca a nie butle :dry:

Ja tez uciekam sie kapac i spac :tak:

Jak ja sie ciesze ze w listopadzie 2011 weszlam na BB i sie zarejestrowalam. Znajduje tu zrozumienie i mnostwo dobrych rad. Bo w domu to jednak nie zawsze....
A strasznie mi przykro czasami bo moj K to w sumie naprawde dobry czlowiek jest tylko jakos cos mu czasami sie rzuca na mozg i nie idzie mu tego wypersfadowac.

reklama
Sunshine u nas tez mlody przegina ciagle jeczy doslownie 5 sekund gdziekolwiek i jeczy tylko na rekach ale to trzeba chodzic i przode do swiata musi byc to nie jeczy juz mam dosc go tak szczerze ... i do tego noc porazka ... mam nadzieje ze ta bedzie lepsza bo zeswiruje z nim ja nie wiem co mu sie stalo z grzecznego dziecka jest maly lucyferek

Pamka wspolczuje tak malo kumajacej tesciowej z dzieckiem na rekach maaaaaasakra

Mlodak reakcja prawidlowa z Twojej strony :)

Rysica zazdroszcze tych zabkow moze jakby mojemu wyszly to by sie uspokoil bo taka jekola ze szok

Muńka hehe moze poczta po jednym do kazdej :p na wtorek beda :p

Josie a gdzie planujesz szukac ??

Delwer witaj w klubie

dzisiaj pierwszy raz od paru dni zasnal bez oporu ... juz prawie raz sie zlamalam ze smoczkiem ale dalam rade ... przeszedl 3 dzien bez smoczka oby bylo juz lepiej i nie plakusial idac spac bo strasznie mi go zal ale wiem ze to tylko przyzwyczajenie bo czasami ma tak ze jak zasypia to pomruczy i zasnie i widze ze nie potrzebuje ciumkania ... normalnie smoka w ogole nie dostawal ... szczwany lisek z niego potem pewnie chodzilby i spal 24 h na dobe ze smokiem

Ostatnia edycja:
Do góry