reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Muńka to dobrze że obiad udało Ci się małej zapodać a u mnie zaś nie ma szans na zupkę dałam jej mleko, za cholerę nie chciała jeść bobovity nawet po zblenderowaniu, moja też do raczkowania się nie kwapi boże dlaczego te nasze dzieci takie leniwe są :-:)-:)-(
U nas spacerku niestety nie było, tzry razy ubierałam mała i się wracałam bo co ją ubrała to albo straszecznie śnieg padał albo deszcz :szok::szok:

mlodak faktycznie mocna ta wysypka szok !!!

reklama
Muńka to dobrze że obiad udało Ci się małej zapodać a u mnie zaś nie ma szans na zupkę dałam jej mleko, za cholerę nie chciała jeść bobovity nawet po zblenderowaniu, moja też do raczkowania się nie kwapi boże dlaczego te nasze dzieci takie leniwe są :-:)-:)-(
U nas spacerku niestety nie było, tzry razy ubierałam mała i się wracałam bo co ją ubrała to albo straszecznie śnieg padał albo deszcz :szok::szok:

mlodak faktycznie mocna ta wysypka szok !!!

I nawet nie wiesz co przeżywam jak widzę fotki Waszych pociech które maja takie śliczne gładziutkie buźki.....

Muńka - u mnie czar chrupek przestał działać. Tj chrupki sa pycha ale w swojej rączce. Bo u mamy oznaczają kontakt z zupą.

Młodak - jest lek na opryszczkę. Nazywa się Heviran, drugi na B ale nie pamietam nazwy. Obydwa maja jeden minus. Leczą objawy a nie zabijaja francowatego wirusa.

Alijenka - ty sie ciesz ze nasze nie raczkują. Horoskop mówił ze dopiero wtedy sie zacznie :) W końcu Bliźniaki to dzieci dla ambitnych :)

Moja córa obudziła się przed północą i do 1.30 szalała w naszym łóżku. Darła się aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! bababababababababababababa!!! nakrywała poduszką głowę i takie tam...myślałam, że zwariuję!! Mąż się zlitował, pozwolił mi spać, a sam zajął się usypianiem. Nie pamiętam tylko, czy obudziła się jeszcze raz w nocy, ale chyba nie, a jesli tak, to dałam jej smoka i zasnęła, bo cyce miałam sporawe po przebudzeniu:tak: wstałyśmy porzed 8.00, więc w zasadzie, to ja wyspana jestem:-D:-)
No ja się cieszyłam, ze mój usnął po 19tej, a o 22ej jak się chciałam położyć był wyspany i do północy leżał obok mnie i się bawił i słuchał mojej książki :D

Z butami dobre :D

My to samo ze spacerkiem jak się ucieszyłam, ze nie sypie to zaczęło padać :dry::dry:

Młoda nieźle Szymka wysypało :( ja miałam jednego takiego podopiecznego drapał się do krwi :(

Młody śpi czy się też położyć czy prasować ? hmmm

Najlepszego dla 7miesięczniaków :)

Mój dziś pierwszy raz dostał jajko do tego ziemniaczki tyko kefirku brakowało :D

Aylin dla ambitnych mówisz... mogłam pomyśleć 9 miesiąc wcześniej... :p

Mlodak faktycznie kciuki za tę wysypkę &&&

Hatszept właśnie piekę Twoją Charlotte ;-) dla mamy na urodziny.

Muńka dobra dobra nie udawaj, ze nie wiesz, siedzisz co wieczór i oglądasz z wypiekami na twarzy:p

Goch dziś wsunęła sloiczek pyrow z dynia hippa. CAŁY! Nigdy wcześniej się to nie zdarzyło...

Ostatnia edycja:
Alijenka - ty sie ciesz ze nasze nie raczkują. Horoskop mówił ze dopiero wtedy sie zacznie :) W końcu Bliźniaki to dzieci dla ambitnych :)
mój K jest bliźniakiem i to jest jedyny bliźniak z którym się normalnie dogaduję :szok: ciekawe jak będzie z moją córcią :baffled::-p:-p
My to samo ze spacerkiem jak się ucieszyłam, ze nie sypie to zaczęło padać :dry::dry:
męczy mnie już to siedzenie w domu, a ciągle nie mam odwagi wsiąść samej z małą do auta :no::no::no:

Czesc
pierwszy dzien z niania na plus, jest nqprawde bardzo serdeczna i mila. Jasiek wybawiony jak nigdy, musze jej jutro powiedziec zeby troszke mu pozwolila samemu pobyc bo mi go rozpusci.

Kasia.natka ja daje 2 miarki kukurydzianego przed snem na 180 mleka. Moj ma czesto zatwardzeniawiec kukurydziany jest u nas ok. Ryzowy go zatwardza

Munka dobra jestes z tym maxem!!!! :)))

Kasienka jak zlobek dzisiaj?

hej kobietki
trochę tu nie zaglądałam :(
u nas nocka niezbyt ciekawa mała się ze cztery razy budziła i dziś marudna ,u bratowej też marudziła gdzie zawsze chętnie zostawała ,nie wiem czy to zęby czy coś się przypląta łapie się za ucho ale apetyt ma zobaczymy
Iwon powodzenia w pracy innym pracującym też
josie cieszą się że zadowolona jesteś z niani
u nas dziś cały dzień śnieg pada fajnie
wszystkim 7 miesięczny najlepsze życzenia

reklama
dzień dobry :-)
weszłam tu rano, doczytałam cały wczorajszy wieczór i dzisiejszy poranek klikam sobie "odpowiedz" i............. wywaliło mnie z netu :baffled: dopiero teraz go odzyskałam ale już oczywiście nie pamiętam co komu itd.
u nas nocka lepsza bo z jedną pobudką na smoka i spanko do 7
zaczęłam dodawać kleik do mleka, ile wy go dajecie? łyżkę? łyżeczkę? jakie-ryżowy czy kukurydziany? bo ja daję łyżkę kukurydzianego ale z kupami się popsuło, dziś były już 4 :dry: dwie takie normalne a dwie takie bardziej gluty kleiste...

josie a słyszałaś o soothie? podobno działa cuda :tak:

Na noc do mleka na 180ml 2 lub 3 miarki kleiku ryzowego albo pol na pol mleko i kaszka manna. Kleiku kukurydzianego jeszcze nie stosowalam.

mój K jest bliźniakiem i to jest jedyny bliźniak z którym się normalnie dogaduję :szok: ciekawe jak będzie z moją córcią :baffled::-p:-p

męczy mnie już to siedzenie w domu, a ciągle nie mam odwagi wsiąść samej z małą do auta :no::no::no:

Dawaj do auta! wiesz jaka to niezależność!? ja też się bałam i nie jeździłam długo w sumie po zdaniu prawka 5 lat temu w sumie siedziałam za kółkiem z pół roku i sytuacja Pe zmusila mnie do ponownego prowadzenia autka i cieszę się, że tak się stało bo chyba bym się sama z siebie nie odważyła tym bardziej po prawej stronie i z dzieckiem ale jak nie ma kto a trzeba męża ze szpitala odebrać to dobra motywacja :tak:

Muńka- chrupki u nas też działaja cuda przy obiadku ale w druga strone :-D ja jem obiadek a niunka chrupke inaczej jest krzyk i mlaskanie :-D
Młodak- współczuje wysypki rzeczywiście paskudna:-( mam nadzieje, że maść pomoże
Josie- super, że udało sie znaleźć taką nianie i najważniejsze , że Jasiek zadowolony :tak: ja tez się boję co to będzie jak wrocę do moj tata mlodą tak rozpieszcz, że hohohoho robi z nim co chce :-D

STO LAT dla solenizantów :tak::-)

Do góry