reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Powiem szczerze, że gdybym wczoraj nawet widziała tego włamywacza to pewnie bym nie zareagowała, bo nie pomyślałabym, że to włamanie :sorry: Ponoć wszedł frontowymi drzwiami... I to się tyczy również pozostałych mieszkań - przed kilkoma laty wybudowali nam pod samym nosem stodołę wielorodzinną. Jest tak dość spora rotacja mieszkańców, więc nigdy nie wiadomo kto swój a kto obcy :sorry:
No to wykrakałam właśnie się dowiedziałam, ze sąsiadów dziś okradli w południe :/ a najlepsze, ze chyba widziałam jednego, ze złodziei :wściekła/y:spacerowałam z małym pod oknem, a obok mnie cały czas jakiś dziwny typ- chyba stał na czatach.

Mój mąż wymyślił, że kupimy coś, czym wysmarujemy G dłonie, damy jej kartkę i niech sobie pomajta coś na niej. Spróbujemy odcisnąć łapkę, napiszemy coś od siebie i wyślemy:-) To będzie nie lada zadanie, żeby przypadkiem nie włożyła sobie rączek do ust, ale może się uda!
No i o kalendarzu też myślimy, ale dla moich, bo teście już mają.
Ja już odbijałam rączki i stópki jak młody miał miesiąc :D w czasie odbijania zamknął pięść więc ładnie wygląda :D
Współczuje tych migren. Są ponoć jakieś dobre niemieckie przeciwbólowe tabletki na migrenę.

Nie wiem czy to te hormony czy co ale jak oglądałam dziś ddtvn o dziewczynie ze stwardnieniem i dwójką dzieci to płakać mi sie chciało i co raz cześciej na tym się łapie:eek:
Tez na tym płakałam tak jak zresztą na prawie wszystkim :D

Kasienka to bedziesz miała zabawe z Nikosiem :D i zdrówka, aby mu temperatura szybko minęła.

Dzien Babci 21.01 Dziadka 22.01 kiedyś robiłam mamuśce taki kalendarz i ostatnio jej wywołałam zdjęcia małego więc muszę coś innego wymyślić :)

reklama
Sunshine - ja też dziś oglądałam ten wywiad i się poryczałam!! ale kurna, niesamowity optymizm w dziewczynie!! aż się nóż otwiera w kieszeni na samą myśl o tej pieprzonej służbie zdrowia w Polsce!!!
Współczuję, że akurat na lot Cię rozłożyło &&&&

Kasienka - to fajno, że rehabilitantka zadowolona z Nikosia. Współczuję walki, no ale to dla jego dobra. Łatwo na pewno nie będzie, bo on chce stać, chodzić, a tu nagle mama przeszkadza:-) zdrówka dla młodego!

no gwizdki - znaczy tak się nazywa pen-drive'y czyli przenośne pamięci USB :p na gwizdek wgrywa się zdjęcia, wkłada się to w ramkę w port USB i na ramce się zdjęcia wyświetlają:D

współczuję tych migren!!!
No bo rozmawiacie o fotoksiążkach, zdjęcach itd, to napisałam, że moje babcie jakiś czas temu dostały od moich rodziców ramki cyfrowe, i będą miały co i rusz nowe zdjęcia dzieciaków :p nie wiem czego tu można nie zrozumieć :p

ja mam wytłumaczenie - migrena :-p:-p:-p

aga - ja nawet nie biorę tych silnych leków, które są w Polsce dostępne. Nie chcę się faszerować jakimś świństwem. Jakoś wytrzymuję. Ale dzięki ;-)

Ostatnia edycja:
to chyba nie o tą maskotkę chodzi :eek: tylko o sam smoczek - kształt, materiał itp. a drogi bo przeważnie z USA ale widziałam na allegro że chyba avent ma trochę tańszy i bez maskotki

hmm to musze poczytac czemu niby taki super:)
moj wczoraj ladnie spal az do 4, gdy sie obudzil na dobre i musialam u nas w lozku pacyfikowac.

dzis w ciagu dnia zaliczyl 2 drzemki po niecale 2 godziny :szok::szok::szok: jedna na spacerze - ani nie drgnal w wozku, a druga po mleku o 16 u mnie na rekach i spal by dluzej gdyby nie to ze chcialo mi sie siku no i nie chcialam zeby byl zbyt wyspanyna wieczor. nie mam pojecia co mu sie stalo moze niania go wymeczyla :-D
niania usypiala go rano pomiedzy posilkami bo padal no i zobaczyla jakie to ma rozki jak ma spac bez butelki :sorry: bez noszenia sie nie obylo, no i wtedy pospall 20 minut ale stolarz go obudzil.

a stolarz byl bo robil mi biurko!!! i mam pierwsze w swoim zyciu WLASNE biurko, z ktorego wlasnie do was nadaje :-):tak:

biurko.jpg

Sunshine ja od kiedy urodzilam zupelnie inaczej postrzegam krzywde dziecka, rowniez ta na filmach, potrafie sie niezle rozplakac...
Kasienka to super ze rehabilitantka byla pod wrazeniem :) a moze przywiaz mu do szyjki jakis ciezarek zeby nie mogl sie podniesc.... <zart> :-)
Rysica gwizdek???? :-D:laugh2::rofl2:
kifsi super pomysl z tym fotokalendarzem, agaundpestka dzieki za uswiadomienie ze nalezaloby cos kupic :baffled:

Załączniki

• biurko.jpg
    biurko.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 33
Ostatnia edycja:
A co do kasków: Ja generalnie nie jestem za takimi wynalazkami, bo nigdy czegoś takiego nie używano i jakoś żyjemy. Poza tym uważam, że jak dziecko nie będzie wiedziało, że uderzenie w głowę boli, to potem może nie mieć wyuczonego mechanizmu ochrony głowy podczas upadku.
Poza tym z pewnością poci się pod nim główka. Sama nie chciałabym nosić czegoś takiego po domu:-)

josie - fajnie widzieć skąd nadajesz ;-):no:

Ostatnia edycja:
Muńka przede wszystkim nie kazala stymulowac ... walczyc tak ze trzy tygodnie z tym stawaniem ... no ale w zlobku z nim walczyc nie beda wiec i tak wyjdzie na jego ... ona jakos szczegolnie nie kazala go stopowac tylko starac sie zeby tez jeszcze duzo raczkowal bo to rozwija dziecko ... powiedziala na koniec ze jak sie uda go jeszcze zatrzymac to super ale jak nie to ez bedzie dobrze bo bioderka sa ok a glownie o nie chodzi z tym wstawaniem, kregoslup tez nie wskazuje zeby cos sie dzialo...
no to mi skutecznie wybilas kask z glowy :)

Josie super biureczko i fajnie ze Jas uczy sie spac :D:D mam nadzieje ze sie nie zarazil

Muńka współczuję i @ i migreny.
Kasienka zdróweczka dla Nikosia
Zaza ja też chodziłam latem razem z małą i psiakiem teraz zaprzestałam ze wzgledu na śliskie chodniki a mój psiak lubi czasem pociągnąć.
Gratki dla siedmiomiesięczniaków - dużo zdrówka

U nas dziś dzień bez rewelacji oprócz tego że ruszyłam dupę na basen pierwszy raz po porodzie ale po zeżarłam pączka więc na jedno wyszło ;) Teraz noga w kolanie mnie boli tzn. na basenie zaczęła chyba od wysiłku :crazy:

jakbym mojej ten kask załozyła to bym dopiero ryk miała.... jak przy czapeczce jest histeria.

Ide spać - jutro wielki dzień...

reklama
100 ml :baffled: na prawdę czy się pomyliłaś z klawiszami?

Nie pomyliłam;) Ona zawsze na uu, ostatnio gdy dostała mm to całe 60ml wciągnęła... więc pomyślałąm, że 100 zrobię. No i wciągnęła ale w połowie już na śpiocha. Następnym razem zrobię więcej.
Już obudziła się o 23 na uu:)

Nooooo i stało się !!!!! dostałam okres :-:)-:)angry::angry: cała wczorajsza noc i dzisiejszy dzień znów z migreną:eek: ledwo zwlokłam się z wyra. Jeśli chodzi o ból brzucha, to nawet nie jest tak źle póki co, ale zobaczymy co pokaże jutro, bo zawsze umierałam drugiego dnia. Cały dzień przeleżałam z G na rozłożonej kanapie. Czytałam jej książki, non stop zmieniałam zabawki, żeby tylko nie marudziła, że chce na ręce. Obie drzemki zaliczyłam razem z nią. No cóż, w końcu musiało to nastąpić.
hatszept - już teraz wiesz skąd ta deprecha??ja myślałam, że to tęsknota, a to zapowiedź nadejścia czerwonej armi!;-) ale w ramach rozrywki mogłabym zrobić tapir MsMickey:-D:-D;-)

ja zamawiam czasem z tej stronki ALBOOM - Fotoksiązki, foto kalendarze, foto obrazy

Muńka poczekaj poczekaj... jeszcze sie "rozerwiesz" nie bój żaby...;) znowu miałam wizję nas wyrywających sobie włosy... w taki żenujący sposób jak w scenie bójki w Bridget Jones;)

I współczuję nienazywalnej ewidentnie @ ;)

Dziewczyny obejrzałam właśnie film:

Nie opuszczaj mnie / Never Let Me Go (2010) - Zalukaj.tv

i też się popłakałam prawie... jest super polecam jakby co. Książkę dziś skończyłam i tak mnie na film wzięło (do kina mnie ciągnie;)
Coś jest z tymi hormonami lub ze zmianą reakcji gdy już ma się dziecko.

Dziś znów muszę wystawić śmieci (tym razem segregacja)... czy tylko ja sobie współczuję?;)

Do góry