reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

reklama
My tak jak Bona dopiero z 56 wyrastamy ;-) chociaż niektóre jeszcze są na nią dobre... a 62 niektóre za duże.

Wykąpałam się na spokojnie a nie nasłu****ąc czy nie placze. Luksus! Niech tatuś usypia.

Justa - lenistwo Mikołaja to jedno, a dwa (nie wiem, czy to nie główny problem) to jego wiotka krtań. Jak się zmęczy to strasznie charcze (jak astmatyk), a jak mu coś tam zalegnie to koniec. Nie raz już chciałam sobie darować własne mleko, ale później jakoś się wszystko ze sobą składa i idziemy dalej. Po za tym chyba by mi było głupio - firma LOVI właściwie mnie wyposażyła w oręż do walki.

Żeby nie ta cholerna poduszka też bym woziła Młodego z przodu. Ale żeby go zostawić samego z tyłu - nie ma mowy. Mikołaj często się dławi i krztusi - zanim bym znalazła miejsce, żeby się zatrzymać, jeszcze by mi się udusił.:no:

U mnie drzwi od łazienki są otwarte praktycznie cały czas, no chyba że po "większej sprawie". A już nie raz mi się zdarzyło iść do toalety z Młodym na ręku.

Sa_raa - świetne rajtuzki (Mikołaj ma na razie tylko jednokolorowe). Ja nie obcinam kółek przy smoczkach: 1 - też czasem zaczepiam łańcuszek; 2 - ostatnio zauważyłam, że jak je naświetlę, to świecą całą noc (łatwiej zlokalizować w łóżeczku) :-)

Mikołaj już śpi, ale dziś długo zasypiał. Aż mi go szkoda. Położyłam go do łóżeczka, włączyłam misia i zabrałam się za sprzątanie po kąpieli. Zaglądam do niego, a on leży cichutko z oczami jak 5 zł. Tak spojrzał na mnie, że normalnie aż mi łzy pociekły. Wyciągnęłam na ręce, zaczęłam tulić i jak opętana zapewniać, że tata niedługo wróci, że ja go nie zostawię, że może spokojnie zasnąć a jak się obudzi to ja będę - a on powolutku zasypiał. Nie mogłam się przemóc znów go odłożyć do łóżeczka - dziś śpi ze mną (zazwyczaj brałam go do siebie dopiero nad ranem):-(

Sara - dziekuje bardzo rajstopki rewelacja :tak: jak tylko bedzie cieplejszy dzien (czytaj slonko to podjedziemy do miasta po rajstopki

Kingusia - ja tez juz rak nie czuje. Mam nadzieje, ze dzis to "zasluga" szczepienia... Oby jutro nasze bable byly w lepszym nastroju.

Wlasnie tez musze kupic ten lancuszek. Nie tyle co na spacer bo az tak nie pluje aby z gondolki wylecial, ale w domu co chwila a ja nie zdarze zlapac :tak:

Palin - pewnie, ze spij z Mikolajkiem jesli tylko czujesz taka potrzebe

My wlasnie idziemy sie kapac potem jedzonko i spimy dalej ...teraz w nosidelku u tatusia

Dziewczyny ale do smoczków bez kółek też są łańcuszki i smoczki też świecą w nocy (określone modele) ;-) ja nikogo nie potepiam. Chodziło tylko o to jak może być różnie. Justa wyrzuca bo kółko odpadło a ja obcinam bo nie lubię :-p

Palin oj jak ja Cię rozumiem... Śpi z Mikołajkiem dzisiaj i Tobie i jemu jest to potrzebne. Jeszcze troszkę. Wytrzymaj. Tulę.

Za tydzień szczepienie a ja już zaczynam panikować :baffled:

Ps. Jeden dywan kupiony. Jupi!!

Sara - super, ze jeden upolowalas :)

Tez wolalabym szczepienie popoludniu, to bysmy sie tyle nie nameczyli dzis. Na szczecie Synus juz smacznie spi :tak: Dobrze, ze zostalo jeszcze jedno w najblizszym czasie czyli w 16 tyg a potem chyba dopiero 12 miesiacu jest... juz nawet nie patrzylam jak mmu te igielki w nozki wbijala tylko do tulilam cala soba...

Dobranoc

Witam z kawą ledwo zywa :baffled:

Gabryś od 2.00 budził się co 2godz. !!! Skok rozwojowy??? Tak już od trzech nocek ...

Gosiak u Was tylko jeszcze jedno szczepienie? My za tydzień mamy dopiero drugą dawkę 6w1 (przesunęło nam się trochę), a w październiku trzecią i w międzyczasie jeszcze dwie dawki pneumo :baffled:

reklama
I ja się witam -jeszcze bez kawusi, ale to juz kwestia minut:-D i kawusia będzie gotowa:tak:

Dziś z miłości do męża wstałam i zrobiłam mu śniadanie. Był zachwycony bo zawsze to on robi. A niech ma prezent od zony:-D

Sa-ra- pokaż dywan:tak:
Ja tez ostatnio poluję na allegro. Chcę do tych kiecuszek kupić dziewczynkom jeszcze płaszczyki w kolorze sliwkowym, takie flauszowe jesienne bo w październiku już nieżle zimno może być. Płaszczyki uzywane- rzecz jasna:tak:Inaczej z torbami by mnie puściły te trzy panny:sorry2:

Kompyuter nam się psuje- tzn wentylator więc go teraz oszczędzam i wyłączam jak nie potrzebuję. Więc wołam z całych sił:
kaaaaaaaaaaaaaaaaawaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry