ania.falko
Entuzjast(k)a
Witam dziewczynki!!!! u mnie cały dzień leje ,ale basenu nie odpuściliśmy!!!Agnieszko moim skromnym zdaniem,na nocnik jest jeszcze zdecydowanie za wcześnie,na to przyjdzie jeszcze czas Dziecko porady | Kiedy na nocniczek? poczytaj sobie tu! u mnie nocnikowanie to wielka porażka bo Alex ciągle krzyczy,że "nocnik kuku pupka"
i czekamy aż się zrobi cieplej i zdejmniemy już na dobre pampersy
co do rozmawiania to mój Alex do grudnia mówił może z 10 słów,a na mnie wołał bama,a na tate A...
,a teraz(nagle) mówi już wszystko,zaczyna śpiewć piosenki itp.mówi po polsku i po włosku razem,do mnie tylko po polsku a do taty w 2 językach
np. tata idz vai, daj piłka palla itd. ja gazety polskie wszystkie na bieżąco wyrzucałam! może coś jeszcze znajde to Ci prześle.u mnie z włoskim chyba dobrze, (tak myśle) nigdy się nie uczyłam z książek ,wszystko ze słuchu.
Zyta a skąd ty masz polską telewizje?
u mnie z jedzeniem od zawsze była masakra,Alex wszystko wymiotował,musiały być same papki no i nic mu nie smakowało oprócz cyca,teraz jest straszny makaroniarz,uwielbia pizze i przepada za nabiałem,ale nigdy nie jest głodny....i wszystko sposobem je.
i czekamy aż się zrobi cieplej i zdejmniemy już na dobre pampersy
co do rozmawiania to mój Alex do grudnia mówił może z 10 słów,a na mnie wołał bama,a na tate A...
,a teraz(nagle) mówi już wszystko,zaczyna śpiewć piosenki itp.mówi po polsku i po włosku razem,do mnie tylko po polsku a do taty w 2 językach
np. tata idz vai, daj piłka palla itd. ja gazety polskie wszystkie na bieżąco wyrzucałam! może coś jeszcze znajde to Ci prześle.u mnie z włoskim chyba dobrze, (tak myśle) nigdy się nie uczyłam z książek ,wszystko ze słuchu.Zyta a skąd ty masz polską telewizje?
u mnie z jedzeniem od zawsze była masakra,Alex wszystko wymiotował,musiały być same papki no i nic mu nie smakowało oprócz cyca,teraz jest straszny makaroniarz,uwielbia pizze i przepada za nabiałem,ale nigdy nie jest głodny....i wszystko sposobem je.
.Aniu telewizje mamy polska cyfrowy polsat
,ale jak miala 8msc.wychodzilo mi ze spi lacznie 13godz.,tzn.ksiazkowo co do tego wieku.Aniu to zycze ci milego pobytu u tesciowej;-)