• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Ptyniu dziekoje za przywitanie i kamien z serca mi spadl :) ale na wszelki wypadek w sobote w naszej parafi prawdopodobnie jest ksiadz polak wiec pojdziemy i sie dowiemy wszystkiego jak to i co to ;)...Jedno co mi przykro ze maly niebedzie mial gosci...No bede napewno kuzyni z zonami meza ale oni prawoslawni wiec wpadna tylko do domku na objadek...

edit...

Ptyniu widze ze nasze chlopaki sa nawet bardziej w wspolnym wieku niz sie wydaje ;)
moj mial 7 urodziny 14 pazdziernika

4301ed5683.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
hej hej kobitki
a ja dzisiaj caly dzien po urzedach latalam w koncu zlozylam dokumenty o obywatelstwo:-)
ptyniuto piekne urodzinki huczne byly;-)Fiammi ma sie dobrze tamtej felernej nocy goraczka przyszla sama nie wiadomo skad:no:
annaprzesliczny chlopczyk to kawaler Ci rosnie mamusiu panny sie beda o niego zbiajaly;-)
ja tak sobie czasem mysle ze biednie nie biednie ale wazne ,ze szczesliwie!!!i oby tak trzymac dalej;-)
agatkaty to i lekarz zarazem;-)masz pasje:-)
ok zmykam bo juz pozno Buona notte

hejka.jestem i ja.
dzisiaj malo przyjemny mam dzien bo nie dosc ze pada od samego rana to jeszcxe na pogrzebie bylismy.nie lubie pogrzebow,ale coz,czasem trzeba isc.
kurczaki sa moja pierwsza i najwieksza pasja w zyciu.nigdy bym nie pomyslala ze kury i jajka tak mnie wciagna.nwet nie wiecie jak przyjemnie jest patrzec jak rozwija sie zycie w jajeczku a pozniej obserwujesz z dusza na ramieniu jak sie wykluwa,glowkujesz sie czy aby wszystko zostalo dopilnowane podczas inkubacji,czy cos nie poszlo zle,czy nie braklo w nocy pradu i maluchy nie zamarzly w jajkach.a pozniej patrzysz jak brykaja po odchowalniku i cwierkaja zadowolone i dziobia sie po oczach jak im cos nie pasuje:-D.a pozniej masz radosc jak zaczynaja niesc pierwsze jajka a pozniej jakie smaczne jest miesko bo wiesz co jadly i co im dalas.100_1415.jpg

Brrr, beznadziejnie zimno i mokro. No ale i tak w porownaniu z tym, co dzieje sie w Stanach u nas to pikuś w Toskanii. Mimo to-dzien dobry dziewczeta, zaraz brykam na kurs, dobrze ze mam niedaleko bo inaczej chybabym nosa nie wysciubila w taki dzien. Najlepiej pod kolderka z gorącą herbatką, ksiazka i okularem na nosie:-)
agatka ja to ci gratuluje pasji do jajeczek i kurek, jak tak pomyslec to faktycznie czlowiek jakos nigdy nie bierze pod uwage co to sie dzieje z tym jajkiem po drodze, ot wyciaga sie z lodowki i przerabia. A tak jak opisalas ten caly proces to zupelnie inaczej teraz bede na jajko patrzyla:-)
cucciola a ty gdzie zaginelas, wiatr cie porwal?
anna faktycznie mamy chlopakow prawie w rowniutkim wieku, moj mlodszy od twojego o 11 dni -z 25.10. My zawsze razem obchodzimy imprezki bo ja mam urodziny dzien po nim, wiec oszczedniej nam wychodzi, taki wash&go-dwa w jednym ,:-Dhihi.
Kiedys tu zyte dojrzalam, a teraz gdzie ty dziewczyno przepadlas?
No nic, ide sie do kursu jakos w kupę pozbierac. Milego wieczorku.

U nas niby podobnie...Tylko u nas wkolejnosci idzie 14.10 urodziny Maxa 15 .10 rocznica slubu cywilnego 16.10 urodziny mojej mamy
Potem 5listopad urodziny meza,12 listopad urodziny tesciowej,15 listopad rocznica slubu koscilelnego ;) 19 listopad moje...Wiec u nas wydatkow raczej duzooooo wiecej...Dobrze ze mieszmay tu z dala od rodziny haha...Maz ma tylko tu dwoch kuzynow z rodzinkami :)

witam sie i ja.u mnie w koncu przestalo padac i wyszlo slonko.jest dzisiaj 21°C na termometrze.a ja sie martwie bo w nocy nie bylo pradu i jajka mi sie bardzo wychlodzily a jutro maja sie kluc,oby nic sie nie stalo maluchom.
a co u Was dziewczyny.
zyta gdzie sie podziewasz i jak tam maluszek sie ma?

hej hej
jestem dziewczynki mam wciaz klopoty z netem raz mi laczy a raz nie:baffled:
u nas tez wiosna:-)dzisiaj z rana zaliczylismy juz cala rodzinka mercato europeo i mini nalesniczki u holendrow pycha do niedzieli maja byc stragany,jutro na kielbaske jedziemy do polakow;-)
agatkapiekne te Twoje maluszki""miejmuy nadzieje,ze brak pradu nie zaszkodzil im!!!
co u reszty???

ale masz fajnie z ta fiera,ja mam za daleko.ale za to jest tutaj fiera dei morti do niedzieli i tez pewnie sobie pojem kielbaski z grilla i kiszona kapustke,takze Ci nie zazdroszcze nalesniczkow.

reklama
hejka.jestem jestem ale w takie wietrzydlo to najlepiej pod koldre wlezc i nosa nie wystawiac.ja po nocy mam wszystko na balkonie poprzewracane.toc to koniec swiata byl w nocy a rano jak chcialam wyjsc po zakupy to tak zaczelo lac ze swiata nie bylo widac.
a poza tym w nocy kluly mi sie kurczaczki i co roz wstawalam dogladac czy wszystko ok.na chwile obecna mam 7 szkrabow i jednego problemowego i sie zastanawiam co z nim zrobic.to jeszcze nie konic klucia bo zostaly jeszcze 4jajka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry