• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czop przed porodem

Sandra_kaminska

Zaciekawiona BB
Dziewczyny jak powinien wygladac ten caly czop zapowiadajacy porod? Bo mi niby cos odlecialo takie jak galaretka tylko ze bardziej takiego mlecznego koloru i nie wiem czy to jest to.

reklama
Czop nie zawsze odchodzi, przynajmniej ja go nie miałam a z opowieści dziewczyn wynika że może być na prawdę różny, mleczny, podbarwiony krwią, może wychodzić cały lub po kawałku i może odejść nawet 2 tyg. przed porodem jak i w dniu porodu, reguły nie ma [emoji4]

Mi przed pierwszym porodem odszedł w całości, podbarwiony krwią, więc nie dało sie tego z niczym innym pomylić bo była to poprostu duża wodnista galereta, a przy drugim porodzie odchodził mi w kawałkach przez cały dzień, jeszcze na porodówce nawet odchodził i było to tak , że co jakiś czas czułam, że on wypływa i to wyglądało jakby taki gęsty śluz, czasami z krwią, czasami bez i tak przez cały dzień i przy obydwóch powodach czop zaczął mi odchodzić mniej więcej dobę przed porodem , więc pewnie to już jest coraz bliżej porodu :) powodzenia :)

Mi przed pierwszym porodem odszedł w całości, podbarwiony krwią, więc nie dało sie tego z niczym innym pomylić bo była to poprostu duża wodnista galereta, a przy drugim porodzie odchodził mi w kawałkach przez cały dzień, jeszcze na porodówce nawet odchodził i było to tak , że co jakiś czas czułam, że on wypływa i to wyglądało jakby taki gęsty śluz, czasami z krwią, czasami bez i tak przez cały dzień i przy obydwóch powodach czop zaczął mi odchodzić mniej więcej dobę przed porodem , więc pewnie to już jest coraz bliżej porodu :) powodzenia :)
A duzo powinno odejsc tego czopa ? Bo mi jak narazie od poludnia odeszla taka mala kulka ;)

A duzo powinno odejsc tego czopa ? Bo mi jak narazie od poludnia odeszla taka mala kulka ;)
No to powinno odejść więcej :) mi teraz przed drugim porodem, a rodziłam miesiąc temu więc jeszcze dobrze pamiętam :) przez cały dzień odchodziło po troszkę, więc w sumie było tego na prawdę dużo i gdzieś po 12 godzinach od momentu gdy zauważyłam, że mi odchodzi czop dostałam dosyć mocne bóle skurcze, a przy pierwszym dziecku dużo dłużej to się rozkręcało mimo, że czop od razu odszedł w całości, to co prawda dostałam też skurcze po paru godzinach od odejścia czopa lecz bardzo słabe i jeszcze wiele godzin rodziłam.. a na którego masz termin porodu?

No to powinno odejść więcej :) mi teraz przed drugim porodem, a rodziłam miesiąc temu więc jeszcze dobrze pamiętam :) przez cały dzień odchodziło po troszkę, więc w sumie było tego na prawdę dużo i gdzieś po 12 godzinach od momentu gdy zauważyłam, że mi odchodzi czop dostałam dosyć mocne bóle skurcze, a przy pierwszym dziecku dużo dłużej to się rozkręcało mimo, że czop od razu odszedł w całości, to co prawda dostałam też skurcze po paru godzinach od odejścia czopa lecz bardzo słabe i jeszcze wiele godzin rodziłam.. a na którego masz termin porodu?
Na 15 sierpnia. To już w sumie coś tam może się dziać. Choć narazie więcej mi nie odeszło :)

reklama
Czy ktoś to jeszcze obserwuje ??
Wyszedł mi 3 razy cos takiego czy to jest czop juz 3 raz to widzę pierwszy dwa dni temu i dwa dzis. Dodam ze to raczej nie układu to taka gararetka żółta i potem jest już caly dzien czysciutko przezroczysty normalny śluz.

Załączniki

• 20180923_105726.jpg
    20180923_105726.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 47 857

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry