reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cztery kółka i inne środki lokomocji naszych maluchów ;D

ja użytkuje xlandera xa z kolekcji 2010..jak macie pytania to walcie śmiało, a o gondolce pisałam chyba strone czy dwie wcześniej , mozna poczytać...jest dosc spora;-) Ogólnie wózka bym nie zamieniła na inny, ale zaznaczam, że jeśli musiałabyście go wnosic na np. 3,4 piętro, to z niemowlakiem w środku będzie cięzko.

Generalnie wózki z pompowanymi kołami są cięższe niż te z piankowymi, a w sumie xlander mieści się ze swoim ciężarem w tej niższej skali, niektóre wózki naprawde sa mega cięzkie, warto sobie to wziąc pod uwagę przy zakupie.

reklama
Kochane , nurtuje mnie jedna rzecz jakiego koloru kupic wózek ?mysle nad bezem ogólnie uniwersalnym kolorkiem,chodz te blekitne wozeczki sa śliczne:-)a jak za 2-3lata bede ponownie w ciazy i sie urodzi dziewczynka ? to raczej nie bede ja wozic w niebieskim wózku . Jakie jest wasze zdanie?bez sensu za kilka lat kupowac nowy wózek...nie wiem za jakim kolorkiem sie rozgladac:-(

Phelania ja też się nad tym zastanawiałam i kupię x andera z kolorze niebieskim/błękitnym. za kilka lat 2-3 chciałabym mieć 2gie dziecko i właśnie marzy mi się córeczka i uważam że to nic złego wozić dziewczynkę w niebieskim wózku. nie dajmy się zwariować. nie będę przecież kupować drugiego tylko ze względu na niapasujący kolor!!!

Dokładnie NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ! Dlaczego to w błękitnym wózku nie może jeździc dzieczynka,albo na odwrót w różowym chłopiec?
Powiem Wam szczerze,że z tym różem to często rodzice przesadzają bo tak się przyjęło,ze dziewczynka to róż... a sama nie wiem dlaczego...

Dokładnie.. Ja na przykład kupuję wózek szaro-grafitowy i wybrałabym go zarówno dla syna jak i córki. Gdyby okazało się że mam córkę, też nie ubierałabym jej tylko na różowo. Dlatego kolor wózka tym bardziej nie jest żadnym dla mnie wyznacznikiem.

ja dziś jeszcze raz oglądałam x landera xa i podoba mi się kolor czarny i taki srebrny z czerwonymi ewentualnie niebieski.
czyli kolory jak dla mnie unisex! a co do różowego to też uważam,że to lekka przesada. jest tyle innych ładnych kolorów...

Jesli chodzi o sam kolor wózka różowy ,jak by byla dziewczynka nie kupilabym -do przesady ,:-) tez mam na oku szaro grafitowy. I zapene go zakupie nie bedzie sie tak brudził, kolezanka ma 3 dzieci 2chłopców (wyrosnietych) i dziewczynke 4 miesieczna ostatnio jak szła z wózkiem (koloru błekitnego) a w nim siedziala córcia ,to jakies babsko podeszlo i mowi "Jaki piekny synuś":no: myslala ze ja rozerwie:wściekła/y:u nas jest inne spoleczenstwo my mamy to gdzies ,ale podejdzie taka kwoka i Ci humor zepsuje:tak:

Mi do tej pory gadają na Marysię "jaki śliczny chłopczyk"..pewnie dlatego, że przeważnie lata w spodenkach lub spodniach - tak jej wygodniej..a co do wózka - my mamy błękitno-granatowy (po małej), a Marysi teraz kupiliśmy laskę w kolorze grafitowym..

reklama
My planujemy kupić wózek zielony i nie ważne czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Usłyszałam wiele opinii że zielony wózek dla dziewczynki nie pasuję że to kolor chłopięcy, ale dlaczego niby chłopięcy tego nie rozumie dla mnie zieleń jest kolorem uniwersalnym. Dlatego bez względu co ludzie gadają czy im się podoba czy nie będzie zielony i już to jest nasza decyzja i nasze dziecko będzie w nim jeździć a jak im się ni podoba to niech się potem nie przyglądają =)

Do góry