reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy ja dobrze zrobiłam?

maybeboom

Aktywna w BB
Cześć,
Mam problem, może któraś z was będzie w stanie coś powiedzieć na ten temat.
Otóż postanowiłam rozpocząć antykoncepcję, wybrałam po prostu ringa jeśli ma to jakieś znaczenie.
Miałam go włożyć w pierwszy dzień miesiączki, który wydawało mi się, że był wczoraj już, śluz przezroczysty z krwią- zawsze tak się u mnie zaczyna, No wiec włożyłam ringa, ale nie wiem czy to była dobra decyzja, bo wcale okresu nie dostałam, jest nagle czysto i sucho…

Robiłam wczoraj test ciążowy, był negatywny, ale przyznam, że mieliśmy kilka ryzykownych sytuacji w grudniu typu stosunek przerywany, oczywiście zdaję sobie sprawę jak to się może skończyć, to nie jest problemem.
Test robiłam po południu, zastanawiam się tylko czy mocz mógł być za bardzo rozwodniony i powinnam go powtórzyć, czy to ring spowodował nagle zatrzymanie okresu, czy któraś z Was jest w stanie coś podpowiedzieć?
Wątpię, aby to była ciąża, ale z drugiej strony ring nie powinien zahamować okresu, więc pojawia mi się myśl, że może ten śluz to nie był jednak początek okresu?

reklama
Jak zaczynałam kiedyś tabsy, to gin mi powiedziała, że 1 dzień miesiączki to nie tenz kiedy jest śluz z krwią i plamienie, a ten kolejny, kiedy się już rozkręci. Więc na moje włożyłaś za wcześnie i teraz pewnie Ci się przesunie.
Nie znam się na ringach, więc nie doradzę czy teraz powinnaś go wyjąć czy czekać na okres.

Kurczę wygląda na to, że wsadziłam go za wcześnie, ale od kilku dni mam takiw bole podbrzusza, ze czułam ze juz się zaczął (delikatnie plamiłam już od kilku dni), jedyne co mnie zadziwia to częste chodzenie do łazienki i niesamowity ból piersi który nie mija a się nasila, nigdy w trakcie miesiączki te bóle nie towarzyszyły, ale może to hormony :/

Kurczę wygląda na to, że wsadziłam go za wcześnie, ale od kilku dni mam takiw bole podbrzusza, ze czułam ze juz się zaczął (delikatnie plamiłam już od kilku dni), jedyne co mnie zadziwia to częste chodzenie do łazienki i niesamowity ból piersi który nie mija a się nasila, nigdy w trakcie miesiączki te bóle nie towarzyszyły, ale może to hormony :/
podejrzewam, że hormony od ringa.

Na przyszlosc, jakby ktos trafil na ten watek napisze, ze i tabletki i ring mozna wziac/zaaplikowac w dowolny dzien cyklu tylko wtedy trzeba sie dodatkowo zabezpieczac przez 7 dni, aby mialy czas zadzialac, bo niewiadomo wtedy, koedy byla owulacja. Jesli zacznie sie uzywac, ktorejs z tych metod antykoncepcji w 1 dzien miesiaczki to dodatkowe zabezpieczenie jest zbedne, bo wiadomo, ze na poczatku cyklu nie ma owulacji.

Do góry