reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
No i jestem
biggrin.gif

czy mówiłam Wam już jak ja kocham nasz służbę zdrowia???Paranoja jakaś
realmad2.gif

Wchodzę na izbę, siedzi Pani Wielmożna Pielęgniarka z gazetą w ręku i pyta nie podnosząc wzroku (serio nie przesadzam) o co chodzi. No to mówię że mam od niedzieli skurcze. a ona że jest środa godzina 20 i czy konsultowałam z lekarzem na poradni ichniej. Ja mówię że ostatnim razem jak chciałam coś skonsultować u nich w poradni to nie została przyjęta bo za dużo ludzi było i że kazali pójść na izbę. No to się zamnkęła i mówi że dowód i proszę czekać.
Długo nie czekałam przychodzi lekarz ze stażystą, no i tłumaczę o co chodzi. Mówię że jestem od takiej i takiej lekarki(tu ton się trochę zmienił i już był b. miły).
Ale zbadał mnie tylko stażysta, wszystko ok. Na usg też ok tylko że mały większy niż wiek ciąży. I tyle.Generalnie bardzo się spieszyli, bo mieli sajgon na oddziale.
Niby się uspokoiłam,ale nie do końca:(

Urodzinki Oliwki za to udane
biggrin.gif
Mała zachwycona dopiero usnęła bo nie mogła się nacieszyć prezentami
wink2.gif

Dziękuję dziewczyny za troskę
biggrin.gif

Rikappa widzę dziś dzień filmowy
biggrin.gif
ja sobie jutro zrobię
biggrin.gif
Miłego dnia jutro w pracy!

Brzoskiwnko ech taka jest ta zima że humoru brakuje. Nie ma słoneczka nie ma nastroju dobrego. Zobaczysz przyjdzie wiosna i od razu będzie lepiej.

Ach wieczór :-) młoda śpi i jest spokój oby w nocy było też spokojnie...
Brzoskwinko z tymi wahaniami nastroju to to fatalna sprawa też tak mam w jednej chwili happy i kocham cały świat a w drugiej mogła bym wziąć szpadel i mordować ;-) Juz się zastanawiałam czy nie iść do psychologa ale się nie odważyłam a strasznie mnie to męczy no i biednemu mężowi nieraz się oberwało bez przyczyny. Zatem pracuję nad sobą i kiedy mam te gorsze dni to sobie powtarzam że to tylko chwilowe i mnie :-)
Rikapa ty to masz zdrowie tyle filmów oglądać :-D Ja tak oglądałam w ciąży to były super chwile łóżeczko poranna kawka laptop i seriale całe serie Chirurgów ach... Jak teraz pomyślę że narzekałam bo się nudziłam to śmiać mi się chce z samej siebie.
No nic spadam bo jutro kolejny dzień w którym z pewnością nie będę się nudzić :p

Mały edit bo nie nadążam pisać taka tu produkcja :)
Lilou oczywiście witam gorąco no i trzymam kciuki za spokojną ciąże oby synek grzecznie czekał do kwietnia ;-) zazdroszczę ci

Natuska oj babo ale was dopadło cholerne wirusy jak tylko się cieplej zrobi to szaleją :wściekła/y:

Młoda właśnie się przebudziła i sobie gada w łóżeczku całe szczęście że miała dzisiaj apetyt ale temperatura jej nadal dokucza oby do poniedziałku było dobrze :-)

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki:)
A ja z mężem w Carcassonne gram...ach ostatnio na tym nam wieczory schodzą:p Basia śpi już od godzinki!
Rikapa dzięki za dzisiejsze mailowanie:) Wyśpij się dobrze, bo jeszcze sie trafia tacy namolni klienci jak ja:p
Na-tuska zdrówka dla dzieciaczków i Ciebie, trzymajcie się, takie roztopy to najgorsza pogoda, bo wszytkie bakterie i wirusy wyłażą:p
Lilou witam się bo jeszcze nie miałam okazji:) Dobrze, że z dzidziusiem wszystko ok:)
Kozaczino gratki za wytrwałość ja Cię podziwiam:) że ty w tej pracy..ja chce mój urlop i nie wiem czy mi da szef idę w pon na rozmowę:p
Marciaa spacerówka wybrana, trzymam kciuki by w szkole sie wszytko poukładało i byś nie musiała płacić!
Tygrynko jak Sebuś mam nadzieję, że mu apetyt wraca!
Zmykam grać dalej:)

Lilou dobrze że wszystko dobrze! ale uważaj na siebie! ja w 20tc pierwszy raz wylądowałam w szpitalu z krwawieniem i odklejającym się łożyskiem, a potem to co chwilę z czymś innym :/ skurcze miałam od 24tc więc ile strachu się najadłam to moje :/ ale i tak bym chciała znowu być w ciąży :D a jakie imiona wchodzą w grę dla synka?

Julia i Natuśka - zdrówka dla Waszych maluszków!!!

Ilonka - widać że jesteś sensowną kobietką :D mój Sebuś był śliczny jak się urodził, takie małe kształtne ciasteczko.. a potem miał przez jakieś 2 miesiące czas że wyglądał nie ciekawie - szczuplutki długasek z krostkami, a już na zdjęciach to w ogóle śmiesznie wychodził, ale oczywiście też wszyscy och i ach :D no i oczywiście dla mnie i tak był najpiękniejszy, nawet w tym czasie :p

my spędziliśmy cały dzień u znajomych i było super! co prawda młody mi jeszcze nie śpi (trochę "zmechacony" mąż go teraz nosi), bo niedawno wróciliśmy, ale było warto :D trafiliśmy na urodziny taty koleżanki, którzy mieszkają dwa domy od siebie i bawiliśmy się jak ze swoimi znajomymi :D

edit: Skrzaciku to trzymam kciuki za rozmowę w pon! i gratulacje że Basieńka tak szybko poszła spać :D to macie teraz czasu a czasu na granie ;) daj znać jak minie nocka :) a Seba coraz lepiej, na szczęście zeszliśmy już z papek dla niemowlaków i wcina obiadki po 8mies :) tak więc do przodu, dziękuję :)

Ostatnia edycja:
czesc kochane daaaaaaaaaaawno mnie nie było ale czasu na wszytsko brak jak popiszę na marcówkach to juz mi sie nic nie chce choc i tam ostatnio nie za czesto bywam,albowiem jeszcze pracuję do konca stycznia ,jeszcze w przyszłym tygodniu przeprowadzka wiec teraz jestem na etapie pakowaniai dzie mi to mozolnie ponieważ brzuch nie daje o sobie zapomniec:no::no:

nocki bez zmian nadal większość nie przespana :wściekła/y::wściekła/y:tak pewnie zostanie do konca:tak::tak:

a jeszcze muszę całą wyprawkę dla małego przygotowac i sama nie wiem jak ja to zrobie:confused:

to by była w skrucie chyba na tyle

pozdrawiam was serdecznie postaram sie wpasc jutro:tak:

Pinka to trzymaj się dzielnie:)
Ja zmykam spać. Wstawiłam jeszcze pranie małej, zobaczymy czy odplamiacz z biedronki poradzi sobie z marchewką, szpinakiem, buraczkami na slinikach:p
dobrej nocy!

reklama
Do góry