reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

babeczki a moze macie jakies przepisy na obiadki dla 6-cio miesiecznego dziecka? bo moja to słoiczki nie bardzo lubi:-) jak byc co to bardzo prosze:-D

reklama
Cześć dziewyny!

co do przepisów - to mi lekarka kazała gotowac marchewke, ziemniaka, pietruszke. Zmiksowac i dodac osobno ugotowane miesko np. indyk, królik lub jagnięcina. Mozna dolac przegtowanej wody, zeby bardziej przypominalo zupke albo dodac kleiku zeby bylo bardziej geste. zalezy co kto lubi ;-) Mozna ugotowac tez brokula i dodac troszke cukru. Wtedy ma lepszy smak.
Moj synek to raczej słoiki jada, bo szkoda mi czasu na gotowanie...

no własnie... bo pisałyście coś o wadze. Kuba za 3 dni skończy 7 mc. i wazy teraz ok 7100. No i niestety nie ma jeszcze ani jednego ząbka a ślini sie juz od 3 mc. Już się boję... widze ze najgorsze przed nami :-(

Co do spacerków to czym nas wiecej tym lepiej. Podobno od przyszlego tygodnia ma byc ciepło, ale może poczekamy do kwietnia i spotkamy się po świętach...

cześć Poznanianki.
Witam serdecznie nowe mamusie!!!
Widzę, że jarzebinka trzyma rękę na pulsie!!! I dobrze...bo bez Ciebie dawno by to podforum padło.

A ja wsiąkłam...dostałam w prezencie fotopstryka i teraz się uczę. Nawet nie wiedziałam, ze fotografowanie może być taką trudną sztuką. Ale się nie poddaję...
Mam nowe hobby. Stąd moja nieobecność.

Gabiszon już 3 tydzień chodzi do przedszkola ale jacyś tacy do końca zdrowi nie jesteśmy. Najgorzej ze mną....z nosa leci jak z kranu...ale ogólnie jest OK.

Pozdrawiam

Słowiczek, dbam o dobre imię"Starych"Poznanianek na tym forum, i mam nadzieję,że będziecie mnie wspierać i jednak tu zaglądać :tak::tak::tak:
a dobry aparat to też mi się marzy, szczególnie teraz kiedy i komputerek w domu, ale może po zwrocie ze skarbówki, będzie mnie stać na taki luksus :tak::-D:tak:
i życzę Wam dużo zdrówka, chorobom mówimy a kysz, tymbardziej,że idzie wiosna, więc ............a kysz :cool2:

Cześć dziewczyny, witam nowe mamusie.
Muszę sie pochwalić ze Sandzia załapała sztukę siusiania na nocnik, jestem normalnie w szoku ściąga spodenki siada i robi. Bardzo sie wtedy cieszy .
Poza tym zapisuje małą do przedszkola, Sandzia jak widzi budynek przedszkola to chce już isc do dzieci i bawic sie. Oby jej ten zapał został:)
Pozdrawiam,.

gratulacje dla Sandzi :tak::-) i dla ciebie za wytrwałość :tak:
co do przedszkola, to właśnie teraz jest czas na składanie wniosków, więc się pospiesz, bo z miejscami nie jest lekko, a można złożyć wniosek tylko do jednego przedszkola, bo teraz jest sytem komputerowy i takie tam, więc powodzenia
Cześć dziewyny!

co do przepisów -
no własnie... bo pisałyście coś o wadze. Kuba za 3 dni skończy 7 mc. i wazy teraz ok 7100. No i niestety nie ma jeszcze ani jednego ząbka a ślini sie juz od 3 mc. Już się boję... widze ze najgorsze przed nami :-(

Co do spacerków to czym nas wiecej tym lepiej. Podobno od przyszlego tygodnia ma byc ciepło, ale może poczekamy do kwietnia i spotkamy się po świętach...

moę z tymi ząbkami nie będzie tak źle, teraz się poślini a potem, szybciutko wyjdą jeden po drugim i już :tak::-D a na spacerek widzę jest coraz więcej chetnych, więc fajnie, :-D dlatego myślę,że warto powolutku ustalić już jakąś datę, aby można było zrobić sobie rezerwację terminu, najwyżej będziemy modyfikować, jeżeli pogoda nie pozwoli na spotkanie :tak: PINKA, dlatego napisz w jakim terminie jesteś w Polsce, to może uda nam się tak zorganizować, abyś się załapała

miłego dnia dziewczęta , a i nawet jakieś słoneczko wychodzi :cool2::happy2::cool2:

Jarzebinka i chwała Ci za to - dbanie o dobre imię...;-):-)Dzięki za życzenia zdrówka. Przyda się. :tak::tak:Dzieciaki się trzymają a to najwazniejsze a ja przeżyję...
Na poprawę humorku postanowiłam chodzić na solar, aby wiosne i lato przywitać w kolorkach a nie w totalnej bieli.;-)Chodze sobie raz w tygodniu.
Oprócz tego szukam dobrego kursu foto w Poznaniu. Mam już coś upatrzone ale jakoś jeszcze nie mogę się zdecydować. Minusem jest dojazd...

katasia gratki dla małej. Oj wiem, jak ciężko z tym walczyć. Mój już ma dwa i pół a nie raz zdarzają się jeszcze wpady i to takie, ze szok. Potrafi przez kilka dni ładnie się kontrolować a przyjdzie jeden dzień lub dwa, że zasika wszystkie ciuszki jakie ma...Ot taki mój mały zaszczaniec...

PINKA wyluzuj z tą wagą...zwłaszcza jak pisałaś mała była w szpitalu...Dla porównania podam Ci, ze moje dzieci w wieku 6 miesięcy jedno i drugie ważyło właśnie około 6700. A jak córcia jest ruchliwa to OK. Moje jedno i drugie szczypiorki do dziś. Ważne zdrówko.

Kubala a u nas pierwszy ząbek pojawił się( i u Gaby i u Łukaszka) po skończonym 10 miesiącu. Także różnie może być a ślinili się od 4 miesiąca...( hihihi, skąd ja to wszystko pamiętam...przecież to tak dawno było)

Gosia skąd te wieści o śniegu...nie załamuj mnie...mam już dość tej zimy...A dziś u nas był przymrozek a wczoraj padał grad...ja chcę już wiosny!!!!!!!!!

Co do spotkania to teraz jestem niezależna...tylko poczekajcie na mnie...mam nadzieję, ze dojadę i Was znajdę w tym Poznaniu...:-)

Katka melduj się kochana, co tam u Was???? Mam nadziję, ze na prostą wychodzicie????

witajcie kochane dzis pogoda wstretna u nas wiec w domku siedzimy wczoraj dostałysmy z małą paszporty wiec za trzy tygodnie Polska wita ale sie cieszymy:-):-)
słowiczku- ta ksiazke która mi przesłałas to nie moge jej otworzyc ciągle pokazuje mi jakis bład:baffled: hmmmmmmm nie wiem o co chodzi mój tez próbował i nie dał rady....
ok uciekam na sniadanko wpadne pozniej paaaaaaaaaaaaa

słowiczku- ta ksiazke która mi przesłałas to nie moge jej otworzyc ciągle pokazuje mi jakis bład:baffled: hmmmmmmm nie wiem o co chodzi mój tez próbował i nie dał rady....
ok uciekam na sniadanko wpadne pozniej paaaaaaaaaaaaa
PINKA moze spróbuj napisac do dziewczyn tutaj https://www.babyboom.pl/forum/jedze...ych-dzieci-watki-polaczone-11044/index76.html
jest to ta sama książka.Może się uda ją otworzyć. Ja jak rozsyłałam też często dziewczyny miały problem...albo wina ustawień poczty albo nie wiem sama już co.

A pocztę ściągasz przez autlooka czy ze strony??

reklama
Skoro Pinka25 bedzie za trzy tyg. to może uda nam się spotkac w kwietniu... ? Może będzie już ładnie :cool2: :)) Podobno od przyszłego tyg. ocieplenie. Nawet do 16 stopni :-)

Do góry