reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

o matko, Natuśka ale chętnie bym się zapisała do takiej stołówki :D nie dość że pyszne to i personel sympatyczny :D
Ania może pobiegamy wiosną?? :D tylko nie tak jak jesienią ;)
to chyba faktycznie jakaś jednodniówka była, u Seby poza temperaturą, to już śladu nie ma po złym samopoczuciu :)

reklama
Tygrynka zdrówka dla Sebusia i meza! No cały czas rozważam ten fitnes koło mnie, ale pierwszy miesiąc to 300 zł, a że z kasiorą kiepsko to mi jakoś ciężko się zdecydować! Ale jak nic nie zrobię to niedługo się będę toczyć turli turli;/ I pomysleć że na 1 roku studiów zrzuciłam 10 kg w 5 miesięcy - jak ja to zrobiłam :cool::baffled::eek:
Dzięki dziewczyny za info o szczepnieniach:) to nie jest ze mną tak źle, może w czwartek się uda wybrać:)
Jak na razie zrobiłam porządek w szafie z ciuchami moimi, zawsze coś, o zgrozo w połowę się nie mieszczę:( To kolejny bodziec do chudnięcia! Bo kasy na nowe nie ma, a poza tym co ide do sklepu to się w niczym sobie nie podobam a wszystko przez te wałki:(

Skrzacie a nie chcesz turli turli do mnie? do Posnani na fitness? :D ale daleko od Ciebie, wiem :/ ale spoko, zaczniemy wiosną spacerki na Cytadeli to się nalatamy :)) aa z ciuchami co robisz? daj mi coś :p a serio to może masz coś do fundacji pomocna mama?
ja kompletnie nie wiem co dzisiaj będę robić poza zabawianiem marudów.. posprzątane jest, obiad od teściowej.. może wyciągnę Anię do tesco :D albo się wezmę za zdjęcia..

Ewa ja stosowałam sab do 3 mc i potem odeszły ale słyszłam że dziewczynki dużej kolkuja czasem nawet do 6 mc. Ja bym podawała Sab simplex a jeżeli odstawić to umiarkowanie. Tak jak podawałaś na poczatku pewnie raz na 4h to dawac wieksze odstepy i potem coraz mniej.

MajkaK - ja nie kamilam piersia i schudlam (takie geny) jak tylko poszlam do roboty. Nie moglaby sobie niczego odmówić do jedzenia

Tygrynka ja byłam rok temu na targach ślubnych i strata kasy chyba że się szuka zespołu czy tam samochodu to my znaleźliśmy stamtąd

Skrzat - kurcze Basia jest (na szczęście) niezniszczalna nic ją nie pokona :) kurcze nie dobrze z tą szczepionką (ja się jej boje najbardziej)

Jagmar a co kupowałaś pochwal sie że kurier przyjechał:)

Natuska to my wbijamy na obiad :-Dbo ja własnie zjadłam spalone żeberka

Tygrynka Skrzat mam propozycje umawiajcie się na bieganie w jeden dzień Tygrynka pobiegnie do Skrzata pod dom a w drugi dzień Skrzat do Tygrynki (jaki jogging super)

Mój Bartuś dalej ząbki marudny dzisiaj zauważyłam temperature ale 37,7 (wiec stan podgorączkowy) tyłek odparzony ale radzi sobie i on i my. A dzisiaj nas czeka wizyta u pulmonologa na 17 z małym ale pielegniara powiedzia że wczesniej niż przed 18 nie wejdziemy :( no to bedzie akcja z małym bo on o tej h zmęczony i marudny

Dziewczyny bo mnie czeka roczek napiszcie mi coś bo ja pamietam jak byłam w ciązy to pisałyście tutaj ale nie jestem w stanie się dokopać do tych postów. Napiszczie gdzie robiłyście na co zwrócić uwagę, czemu tak a nie inaczej i takie tam. U mnie na roczku będzie pewnie ze 20 osób (najbliższa rodzina)

Witam :)
u nas Seba nadal gorączkuje (ale wszystko w granicach 38, więc nic nie podaję, a może jednak powinnam??),

ja bym podała ale połowę dawki jakiegoś syropku.... :tak: zdrówka dla chłopaków....

jarzębinko a czemu rwać zęba ?
to mleczak jest ?

mleczak i młody troszkę opuchnięty i boli go ten ząbek.....:-(

An w sprawie roczku raczej nie pomogę... robiłam dwa razy domowe imprezy..... :tak:w sumie to 6 bo każdy roczek na 3 razy....

Jarzębinka no właśnie mam syropek, to chyba tak zrobię..
An hehe dobry pomysł z tym bieganiem :D
co do roczku: my robiliśmy u teściów bo mają większe mieszkanie (chociaż teraz po piątku myślę że spokojnie 13 osób plus 2 dzieci no i my to byśmy zmieścili u nas :p), zamawialiśmy catering żeby nie gotować dla tylu osób (świetne niedrogie jedzenie: Witamy w ASK! my mieliśmy zupę, dwa czy trzy rodzaje mięs, ziemniaki, surówki, normalnie cały obiad, dowieźli cieplutkie że można było od razu na stół dawać), dekoracje z Kostiumy, Przebranie karnawałowe, Dekoracje sali weselnej, Wyposażenie imprez - PartyShop Congee.pl - świetna firma, fajne rzeczy, niektóre do tej pory mamy (o, np ten napis na firance i zawieszka u młodego w pokoju, nie wiem czy zauważyłaś :) oo a w ogóle to tę zawieszkę mogę Ci dać, tam są 1 i takie foliowe serpentyny, trochę wygniecione, ale nadal ładne ;) bo standardowe "happy birthday" i "sto lat" zostawię na kolejne urodzinki, więc jak widać zakup na dłużej ;)), do tego był kącik z przekąskami i owocami dla dzieci, kolorowanki, kredki, balony, cd z piosenkami dla dzieci a i tak najfajniej było się poganiać :D aa i mam jeszcze świeczkę 1 jakbyś chciała, jedynie knocik używany ;))) aa i mielismy ciasta, ale po obiedzie i torcie nikt tego nie jadł, całe blachy zostały :)

an kupiłam sobie mikser zelmer z obrotową misą.
Ja roczek robiłam u rodziców jak tam jeszcze mieszkaliśmy. Tylko, że oni mają duży dom. Było ponad 20 osób i wszystko same robiłyśmy. Mama słodkie a ja kolację czyli szynki i schab a galarecie, do tego z 3 sałatki z czego jedna była mieszaniną sałaty, pomidorów i ogórków z fetą. Cienkie kiełbaski i różne chlebki. Prościzna. Obiadu nie było.

Właśnie się dowiedziałam, że zostanę ciocią :). Moja siorka jest w ciąży.

A mi rece opadaj dzicko wstalo o 9 o 10.20 i do teraz nawet chru[ek nie rusza ;( naczytalam o podejsciu do jedzenia itp ale K....... jak ja mam cokolwiek zaplanowac gdzies wyjsc jak ona wciaz od rana nie raczyla zjesc!

Nabawe ;))) Ja na szczescnie nie mam takiego problemu (choc cisnienie mi potrafia podniesc) ale jak ostatnio
powiedzilam kolezance ze spie u tesciowej pod nieobecnosc meza to stwierdzila ze mnie podziwia ;).
Ja z kolkami nie walczylam moja przez dobre 3miesiace wyla jak wsciekla, ale nie bylo typowych objawow
kolki pomagalo noszenie w huscie a potem z tego wyrosla.

Co do cwiczen to podobno trzeba uruchamiac wszystkie grupy miesniowe z ktorych chce sie zgubic kg.
U mnie raczej karmienie wyciagalo szybko tak ze nie miala sil na wiele rzeczy. W ciazy przytylam 9,5
ale najpierw schudlam 5kg.

MajkaK fotka rzeczywiscie nie za duzo pokazuje ;)

jagmar Ja polecam Coca.. zero tez jest bardzo dobra w przeciwienstwie do light.
Wspolczyje nic gorszego niz chory chlop ;).
Idz do lekarza to niedobrze tak przeciagac a w szpitalu mala dostala pierwsze szczepienie?

Tygrynka Dla ,nie te targi to naciaganie i reklama ale osobiscie nie zaliczylam bo ja nie lubie
slubnych udziwnien. Trzymaj sie zdrowo.
Ciesze sie ze mu sie podobalo ;), tak tak odbiore przy okazji ;).

Skrzat Jak chora to musisz odwlec nic nie poradzisz.

jarzebinka Powodzenia u dentysty.

na-tuska Czyta sie niezle moge wpasc na obiad ?

Moje dziecko spac nie chce, jesc tez, teraz chociaz soba sie zajela chwala jej za to.
Normalnie wkorza mnie ja ja staje na glowie stram sie a wychodzi jak zwykle,
czuje sie jak zla matka ktora nie potrafi zrozumiec wlasnego dziecka, moze trzeba isc do pracy
przestac sie rozczulac?

reklama
krklisz - eee czasem są takie dni ja też mam tak często załamka totalna bo wydaje mi się że nie wiem co Bartek chce weź małą na spacer to ci przejdzie i ona zgłodnieje ;)

Tygrynka, Jagmar, Jarzebinka - dzieki bardzo jeszcze pogadam z Mama i zorientuje sie jak lepiej ale pewnie ekipa zwali się na chate.

Jade po mame na dworzec wkoncu wraca <jupi>

Do góry