Oj powiem wam że u mnie w 2 ciąży wszystko było super aż do 37 tyg ciąży i przyplatało mi się zatrucie ciążowe ciśnienie mega podskoczyło i do tego białko w moczu urodziłam sn w ostatniej chwili bo synek urodził się siny z mocno oplątaną pepowina wokół szyi a lekarze czekali aż sam poród się zacznie nie chcieli zrobić cc. Także ja to się mega boję porodu!
reklama
kinga_z1
Fanka BB :)
Ciężko mi o tym mówić choć minęły już ponad dwa lata.... zalewam się morzem łez...
jedyne co mnie trzyma to ta przyszła ciąża i wiara, że tym razem będzie to On. Pamiętam jak chodziłam na spotkania dla matek które utraciły dzieci, to tam mówiono że nasze dziecko nie umarło- ono przełożyło sobie tylko datę urodzenia... Ja jestem w tej gorszej sytuacji, że wiem, że był to synek i dlatego tak bardzo liczyłam, że zaraz urodzę synka, a wyszła córeczka. Którą oczywiście bardzo kocham, jednakże czuję, że muszę mieć wszystkie dzieci w domu....
@kitqa, no właśnie czuwaj tam nad terminem porodu, żeby Ci Małego nie wyjęli za szybko. Argumentuj to, że dokładnie wiesz kiedy była owu a że Mały jest mały to taka jego uroda...
@Gosica, póki nie ma @ jest wiara
ja tam kciuki trzymam
a piersi z córką w ogóle mnie nie bolały na początku i pamiętam, że myślałam, że nic z tego. Także tego
@kitqa, no właśnie czuwaj tam nad terminem porodu, żeby Ci Małego nie wyjęli za szybko. Argumentuj to, że dokładnie wiesz kiedy była owu a że Mały jest mały to taka jego uroda...
@Gosica, póki nie ma @ jest wiara
gorligorligor
Oj dziewczynki, mi też bardzo przykro jak słyszę, że ktoś utracił dziecko. To okropne doświadczenie. U mnie w rodzinie para utraciła córkę już jak mała miała 7 miesięcy życia na świecie. Zakrztusiła się. Para ma trzech chłopców. To była jedyna córka. Chyba trzeba żyć nadzieją i nie zadręczać się myślami, by nie zwariować.
Ja dostałam dziś @.
Imama-drugi synek może i będzie sławny, ale za to trzeci już jest supermenem!!!!
Kitqa-u mnie Święta były w gościnie, a za to Sylwestra spędziłam w szpitalu.
wiecie co? nie lubię listopada
Od tygodnia nie przychodzi nasza ulubiona kotka dochodząca, a ona była u nas codziennie! Mam złe przeczucia. A teraz mija trzecia noc, jak nasza domowa kotka ruda zwiała. Kolega synka był u nas i nie domknął drzwi. Zorientowaliśmy się dopiero wczoraj, że coś jej nie ma (mam dwa rudzielce, jedna cała ruda a druga z białym kołnierzem). Cała ruda często się po domu zaszywa i śpi.
Przeszukaliśmy wczoraj wszystko. Mąż szukał też koło domu. Dziś zrobiliśmy spacerek poza teren, jak jedziemy autem ciągle patrzę, czy aby gdzieś na łące, w polu, przy lesie. Ona jest kotem domowym, nawet wolę nie myśleć co się z nią dzieje?
a teraz paskudna pogoda. No i co ja mam zrobić? (to jest ta kicia, która jako maluszek grzała mi brzuszek ciążowy z trzecim synkiem).
Ja dostałam dziś @.
Imama-drugi synek może i będzie sławny, ale za to trzeci już jest supermenem!!!!
Kitqa-u mnie Święta były w gościnie, a za to Sylwestra spędziłam w szpitalu.
wiecie co? nie lubię listopada
Przeszukaliśmy wczoraj wszystko. Mąż szukał też koło domu. Dziś zrobiliśmy spacerek poza teren, jak jedziemy autem ciągle patrzę, czy aby gdzieś na łące, w polu, przy lesie. Ona jest kotem domowym, nawet wolę nie myśleć co się z nią dzieje?
Kinga- sciagam jeszcze mleko , już końcówka ale jeszcze ciągne bo to też sprzyja na córkę [emoji23]
Przykro mi z powodu straty dzieciątka, to jest niewyobrażalne dla mnie zawsze powtarzam.ze ja nie mogę przeżyć czegoś takiego bo jestem już za słaba psychicznie inne sytuacje mnie wykończyły
Kati- chwilowy zanik pamięci z mojej strony
- ty już znasz płeć? Wybacz [emoji23] naprawdę skleroza w tym momencie 
Imama - Super czas na rodzenie też chciałam się na kwiecień wbić teraz już nie dam rady [emoji23], ten miesiąc chyba sobie daruję bo ja jestem z sierpnia i pierwszy syn też to może starczy tych sierpniowych imprez hehe
, chyba jednak zacznę miesiąc wcześniej w grudniu , sama nie wiem - Kinga mówi żebym czekała na styczen bo dużo 30tek z synami , chyba zrobię tak że zbadam hormony i spróbuje coś wyliczyć z tego i zadecyduje hehe
Gosica- Ja chyba zrobię tak że abstynencja , ciepła kąpiel i 1 dzień przed owu,
Hm rozmyslam bo jak już jest pozytyw test LH to chyba max do 48 h owulacja ,
Znam dużo dziewczyn z córkami z owu,
Kitqa- przez takie dylematy zawsze właśnie wolalam ominac ten grudzień jako rzekomo przyszłą datę porodu ,
Ja cc nie przeżyłam i przeraża mnie na sama myśl, ale ja miałam szybkie bardzo porody 20 minutowe może , chociaż sobie powiedziałam że na 3 ciążę chyba biorę znieczulenie [emoji23]
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Przykro mi z powodu straty dzieciątka, to jest niewyobrażalne dla mnie zawsze powtarzam.ze ja nie mogę przeżyć czegoś takiego bo jestem już za słaba psychicznie inne sytuacje mnie wykończyły
Kati- chwilowy zanik pamięci z mojej strony
Imama - Super czas na rodzenie też chciałam się na kwiecień wbić teraz już nie dam rady [emoji23], ten miesiąc chyba sobie daruję bo ja jestem z sierpnia i pierwszy syn też to może starczy tych sierpniowych imprez hehe
Kitqa- przez takie dylematy zawsze właśnie wolalam ominac ten grudzień jako rzekomo przyszłą datę porodu ,
Ja cc nie przeżyłam i przeraża mnie na sama myśl, ale ja miałam szybkie bardzo porody 20 minutowe może , chociaż sobie powiedziałam że na 3 ciążę chyba biorę znieczulenie [emoji23]
Ostatnia edycja:
Gosica
Imama, o rany 5 ciąża e tym 2 poronienia. Współczuje, a z tego co pamietam jedna z nich była bliźniacza.
Różne są podejścia jeśli chodzi o typ porodu. Mam koleżankę która jest uparła na cc, bo tak i już. Chyba boi się bólu, wolała zapłacić 3tys za cesarkę na życzenie. Każdy ma prawo mieć swoje racje.
Kinga, trzymam za Was kciuki i życzę synka. Zasłużyłaś na niego.
Czekam na @, właśnie poczułam jakby @byla już za rogiem, wiec czekam.Dluzy mi się strasznie, bo chciałabym powoli zacząć staranka.Gorligor, wyglada ze będziemy się starały w przybliżonym terminie [emoji106]
Mam nadzieje, ze kicia się znajdzie, kto będzie Ci grzał kolejny brzuszek...
Miciurka, ja raczej musze sobie abstynencje podarować, bo mąż już powyżej 35l, wiec chyba przytulanka w dniu pozytywu lub blizej ovu-cały czas myśle który termin lepszy, nadal będziemy działać na 1 strzał, może tez ciepła kąpiel przed przytulankami.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Różne są podejścia jeśli chodzi o typ porodu. Mam koleżankę która jest uparła na cc, bo tak i już. Chyba boi się bólu, wolała zapłacić 3tys za cesarkę na życzenie. Każdy ma prawo mieć swoje racje.
Kinga, trzymam za Was kciuki i życzę synka. Zasłużyłaś na niego.
Czekam na @, właśnie poczułam jakby @byla już za rogiem, wiec czekam.Dluzy mi się strasznie, bo chciałabym powoli zacząć staranka.Gorligor, wyglada ze będziemy się starały w przybliżonym terminie [emoji106]
Mam nadzieje, ze kicia się znajdzie, kto będzie Ci grzał kolejny brzuszek...
Miciurka, ja raczej musze sobie abstynencje podarować, bo mąż już powyżej 35l, wiec chyba przytulanka w dniu pozytywu lub blizej ovu-cały czas myśle który termin lepszy, nadal będziemy działać na 1 strzał, może tez ciepła kąpiel przed przytulankami.
Na prenatalnych gin zasugerował że może to chłopiec a 28 listopada będę wiedziała tak na pewno wtedy idę na połówkowe.Kinga- sciagam jeszcze mleko , już końcówka ale jeszcze ciągne bo to też sprzyja na córkę [emoji23]
Kati- chwilowy zanik pamięci z mojej strony- ty już znasz płeć? Wybacz [emoji23] naprawdę skleroza w tym momencie
Imama - Super czas na rodzenie też chciałam się na kwiecień wbić teraz już nie dam rady [emoji23], ten miesiąc chyba sobie daruję bo ja jestem z sierpnia i pierwszy syn też to może starczy tych sierpniowych imprez hehe, chyba jednak zacznę miesiąc wcześniej w grudniu , sama nie wiem - Kinga mówi żebym czekała na styczen bo dużo 30tek z synami , chyba zrobię tak że zbadam hormony i spróbuje coś wyliczyć z tego i zadecyduje hehe
Gosica
Dziewczyny, pamiętacie w ostatni pon zrobiłam test i był negatywny. Od tamtej pory @nie ma! W pon po negatywie odstawiłam luteinę-był to 11/12 dpo, tak wynikało z monitoringu.
Dzisiaj juz30 dc, 16/17 dpo. Rano pobolewaly jajniki, myślałam ze okres blisko ale na razie cisza.
Skusiłem się na wygenerowanie wykresu na baby comp i kompletnie jestem zdezorientowana. Z tego wykresu wynika ze 19/20dc była ovu, ale lekarz na monitoringu wyznaczył ovu w 13/14dc. Kurczę nie mam testu w domu, z chęcią bym sprawdziła co jest grane. Co myślicie o tym wykresie?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzisiaj juz30 dc, 16/17 dpo. Rano pobolewaly jajniki, myślałam ze okres blisko ale na razie cisza.
Skusiłem się na wygenerowanie wykresu na baby comp i kompletnie jestem zdezorientowana. Z tego wykresu wynika ze 19/20dc była ovu, ale lekarz na monitoringu wyznaczył ovu w 13/14dc. Kurczę nie mam testu w domu, z chęcią bym sprawdziła co jest grane. Co myślicie o tym wykresie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Gosica - Ja tam nie mam nic do cc na życzenie , kto chce ten tak ma,ja mam problemy z bliznowcami, i u mnie w ciąży zawsze się modliłam żeby się na cc nie skończyło lub na rozcinaniu krocza jeszcze w gorszym wypadku bo miałabym duży problem później , taka tendencja skóry chyba , kiedyś musiałam wyciąć kilka pieprzykow o matko co to było ! Eh
Hm to robisz FR ? Wtedy , bo jeśli nie możesz abstynencji to ja bym chyba FR zrobila, mój mąż jest młodszy ode mnie , ma jeszcze 2 z przodu choć to już końcówka [emoji23], to ja spróbuje narazie abstynencja plus kąpiel, też 1 strzał, i bez orgazmu ,
A teraz bomba dla was , spróbujemy w tym miesiącu [emoji23] hehe, a później w styczniu , jeszcze pójdę na hormony, w tym cyklu i w grudniu też jeśli nie zaciaze,
Kati - o to niedługo będziesz wiedziala,u mnie nic nie mówią o płci aż do polowkowych! A w ogóle że tak spytam mieszkasz w irl ? Bo taka końcówka Nicka Twojego
?
My z mężem sobie pofolgowalismy i piliśmy piwo i gadaliśmy do 5 nad ranem hahah , nieźle [emoji23] , ja bezalko oczywiście , hehe może chmiel mi pomoże
lol
Hm to robisz FR ? Wtedy , bo jeśli nie możesz abstynencji to ja bym chyba FR zrobila, mój mąż jest młodszy ode mnie , ma jeszcze 2 z przodu choć to już końcówka [emoji23], to ja spróbuje narazie abstynencja plus kąpiel, też 1 strzał, i bez orgazmu ,
A teraz bomba dla was , spróbujemy w tym miesiącu [emoji23] hehe, a później w styczniu , jeszcze pójdę na hormony, w tym cyklu i w grudniu też jeśli nie zaciaze,
Kati - o to niedługo będziesz wiedziala,u mnie nic nie mówią o płci aż do polowkowych! A w ogóle że tak spytam mieszkasz w irl ? Bo taka końcówka Nicka Twojego
My z mężem sobie pofolgowalismy i piliśmy piwo i gadaliśmy do 5 nad ranem hahah , nieźle [emoji23] , ja bezalko oczywiście , hehe może chmiel mi pomoże
B
bibiU
Gość
Gosica ja z wykresem nie pomogę bo sama w tym cyklu mam taki nie do ogarniecia haha nic na nim nie widać ale może Imama pomoże 
Miciurka super wiadomość
zawsze to jedna staraczka więcej 
Miciurka super wiadomość
reklama
Gosica
Biedronka, dzięki. Te wykresy to skamnieniałości magia. Niby mierze o podobnej porze-jest budzik w baby compie, pomiar bez wcześniejszego wstawania z łóżka ... a takie góry i doliny. Nie wiem, może ta luteina tak miesza [emoji57]
Podziel się: