reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

I ja też !! Ona pewnie biedna tak samo to jest nie do opisania stress ale cieszę się że zrobiłam ta 3 bete..ostatnio dwie były ok 3nie robiłam i nie spodziewalam się tego co się stało tykkk że tam z 78 było 146 a nie 530 hehe , teraz jestem spokojniejsza :D
W nocy nie spalam zatem robię obiadek i ide pod kocyk z tych nerwow zapomnialam o kebabie;-) ;)

reklama
@baby_girl Mylisz się bardzo mówiąc o tym że słabe nasienie sprzyja poczęciu dziewczynki. W ramach przypomnienia i sprostowania :)
Nasienie słabe oznacza mniejszą zdolność do zapłodnienia,(jak również że plemniki są mniej ruchliwe, zła lepkość spermy, żywotność, jest ich mniej itp ) a nie oznacza to że w takim nasieniu masz więcej plemników z chromosomem x. Ponadto powszechnie wiadomo że nawet w slabym nasieniu masz tyle samo plemników z chromosomem x i y. A płodność mezczyzny oznacza zdolność do zapłodnienia kobiety (a nie jak sugerujesz do poczęcia chłopca) Poza tym od dawna wiadomo że to właśnie plemniki z chromosomem Y są słabsze (alr i szybsze) i to one giną jako pierwsze pod wpływem np wysokiej temperatury.
Pisała tu zresztą jedna z dziewczyn że mąż ma słabe nasienie czyli ma mniejsza zdolność do zapłodnienia a w domu ma chłopców!
A zakwaszają się, stosując lubrykanty i co tam jeszcze sprawiasz że obniżasz swoją płodność bo żaden plemnik nie jest w stanie (w takich warunkach) dotrzeć do jaja i go zaplodnic.
Edit: @Kruszynka123 Gratuluję bety! : )

Kitqa oby tak było, bo wtedy jest szansa, że i mój mąż spłodzi córkę hehehe :D mówię, to jakieś moje obserwacje tylko, nie są poparte naukowymi teoriami ;) człowiek chyba chce zwyczajnie wierzyć w cokolwiek i mieć nadzieję, że się uda :oops:
Co do tego, że to Y są słabsze to o to mi chodziło właśnie - jak facet ma słabe nasienie, to tych słabszych Y ma może nie tyle mniej, co są na tyle słabe, że prędzej giną. Sama nie wiem. Ale jak wyżej - człowiek chce wierzyć w cokolwiek ;-) ;)

Miciurka, powiedz mi proszę czy Ty się zakwaszasz (żelami, globulkami itd)? Czy to olałaś?

Ostatnia edycja:
A laski ja tez sie pochwale przyszly mi dzis olejki do kominka juz eukaliptusowy wypalony i skropilam termofor lawenda ;) i kamyczki-czarny turmalin . No i wypralam te słodkie male dziewczece skarpeteczki [emoji173]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Baby_girl Spoko rozumiem Cię, ale musimy pisać tutaj prawdę aby nie zaśmiecać forum i tym samym dojść do odpowiedzi jak mamy zaplanować płeć :)

Moim zdaniem płeć dziecka zależy od kobiety. Ponieważ ona stwarza środowisko w którym mają przetrwac plemniki. Czytałam niedawno nawet o tym że organizm kobiety niszczy plemniki xy ponieważ 'widzi' go jako obcy chromosomY hehe a woli xx bo je zna bo sama je ma :) a ile w tym prawdy to nie wiem ale brzmi logicznie.
Dodatkowo zwrocilabym uwagę na stres. Kiedyś czytałam, że jeśli kobieta ma dużo stresów to porodzi chłopca. Ale ja miałam bardzo, bardzo stresujące życie przez pracę (mobbing) i mam dziewczynki : ) także raczej zastanowilabym się nad stresem u mężczyzn (czytałam dziś o tym) że zestresowani mężczyźni płodza częściej córki! Ponieważ słabsze plemniki z Y 'padają' [emoji33] i to by się u mnie sprawdziło bo mój mąż ma bardzo stresująca pracę, mega odpowiedzialną.
A mam kolege który jest mega wyluzowany po prostu uśmiech mu z buzi nie schodzi i ma dwóch synów. Także to są tylko dwa przypadki, zaraz które szybko obalicie ;)
Ale ja polecam wam wkurwiać swoich mężów jeśli chcecie mieć dziewczynki hihi

Do góry