reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@gorligorligor tez mam takie zdanie. W sumie widzę więcej na minusie [emoji6]
ABC jest tańszy, ale z kolei wszystkie bliźniacze maja ceny z kosmosu [emoji849]
Ja stawiam na abc, bo można kupić używkę za przyzwoite pieniądze i w razie potrzeby dokupić gondole lub siedzonko. Ale to kwestia przyszłości jeśli w ogóle [emoji6]

reklama
Gorli każdy ma swoje zdanie wózek dla mnie wart tej ceny:) ja mieszkam na wsi i wózkiem jeźdze po krzywych terenach nie tylko w mieście itp. Gondola jest osadzona nisko owszem, ale spacerówka już nie.
A co do tego ze jego produkcja nie kosztuje tyle żeby zapłacić Za niego sprzedawcy.... hmmmmm a z czym tak jest?;) jest popyt jeet podaż... z każda firma tak jeet ;)

Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie, wiadomka. Ja dopóki nie zaczęłam go osobiście używać to tez uważałam ze cena przesada :)

Ja z kolei jakoś bardzo lubię wózki Baby Jogger (amerykaniec produkowany w Chinach jak większość wózków ), ale powiem Wam, że i niektóre polskie są ok (jedo,baby design,adamex,espirit,roan). Z takich nowoczesnych, ale droższych (moim zdaniem lepszych jakosciowo od bugaboo) jest zagraniczny joolz day, ale też drogie to to. Zakladam, że joolz geo dla dwojga też fajny, ale to samo-CENA. No i phil&teds vibe się dobrze zapowiada, cena też nie mała -3 tyś. Ja to raczej niestety na używkę jestem skazana, bo u mnie już od dawna się w głowę stukają, a są przecież i inne pilniejsze wydatki.

Luisa po wiosce jeździsz Camem? No ja się na wieś przeprowadzilam i jednak te małe kółka Cama do mnie nie przemawiają. Jak na dołkach, wertepach i piasku? Ja np.szalenie lubilam bj versa i dla mnie niemal ideał, ale po przeprowadzce na wieś jednak mniejsze (wszystkie kółka były tej samej wielkosci) sztywnej ramie było czuć na wybojach i szkoda mi było wózka (dziecko było bezpieczne i zadowolone)

Babyjogger tez są spoko ;-)
Ale dbając o wózek można sprzedać za ładna sumę. Znajoma kupiła używkę i sprzedała za tyle samo co kupiła. Nowy więcej straci na wartości ;) jak z autem
;)

Ale ja mam bzika na punkcie wózków, z wyprawka nie szalałam np z ciuszkami czy zabawkami.

Gorli cam ma regulowana amortyzację bardzo dobra zreszta. Moja droga jest wysypana żwirem, są nierówności itp itd. Radzi sobie wyśmienicie. Jego minus jest taki ze jest składany z dwóch części i zakupiłam inny wózek do auta, żeby sobie radzić jedna. Ale niestety jazda po wiosce nie była już taka przyjemna także wrocilam do cama . Cam ma również dodatkowe koła terenowe ale ja ich nie kupiłam. Mało tego ja biegam tez z tym wózkiem :-) także odpadł mi zakup biegowego:-)

Po piasku można zloyc wózek ( z dzieckiem oczywiście ) tak żeby cam zrobił się coś Ala taczka i można za sobą ciągnąć. Ale to raczej rozwiązanie na plaże :-) ja koło domu radzę sobie tak ze podbijam w górę i cisne spory kawałek po piasku. A zima zmieniałam rączkę w zależności od trasy i raz miałam te duże koła z przodu raz z tylu.

Leelee zooma nie kupuj. Jest jak wagon. Ja sprzedawalam podwojny wózek jeden obok drugiego (oczywiście baby jogger) i babka dla bliźniaczek miała właśnie zooma abc i narzekała. Problem z autobusem, z podbijaniem i wpakowaniem do auta, no i nie pojedzie po wszystkim. Ja teraz żałuję, że mojego Elitka podwójnego sprzedalam. Kurka, dwa razy go kupowałam. Wygoda dla dzieci super, jest spory choć mieścił się w drzwiach, no i składał się w kanapkę, jedyny minus, to to, że to spacerówka -czyli siedziska tyłem do rodzica i nie zamontujesz gondoli.

Luisa, ja byłam na monitoringu i pęcherzyk był
16mm, a ovu wypadła dopiero po 4,5 doby.czyli pęcherzyk rósł OK.2mm na dobe i pękł przy OK.25mm. Wiadomo każda z nas jest inna, u Ciebie pęcherzyk może pęknąć przy 20mm.
Leeleeth, uważam ze nic jeszcze przesadzone. Pamiętasz ja ostatnio robiłam test 10dpo a byla biel, potem po 4 dniach był cien.temperatura jest OK, tego się trzymaj i czekaj na kolejny test ze 2-3 dni.
Co do wózków, cam jest super zwrotny, wg mnie jeden z lepszych wózków, chociaż osobiście ta niska gondola tez mnie nie przekonuje-ale to raptem na 5/6 miesięcy. A spacerówka wymiata [emoji12]
Donkey wydaje się bardzo praktyczny, niestety ta cena powala. Gdyby mi się trafiły bliźniaki to na pewno bym się na niego zdecydowała.
Asya, ja jakoś nie mogę trafić z testami. Posiłkuje się trochę nimi, trochę baby compem No i obserwacjami szyjki i śluzu.

reklama
U mnie na wsi są bardzo wysokie krawężniki także nie wiem czy poradziłabym sobie wózkiem typu wagony ale znowu w sklepach wiejskich są wąskie przejścia tez ten szeroki tez dupa

Donkey ma niby szerokość wózka inwalidzkiego ale nie wiem czy bym sie zmieściła wszędzie

Do góry