reklama
Gwiazdeczka
Mama '06 i '14
Witajcie!
Beatko usmialam sie na calego z twoich postow, tak fajnie piszesz ;-) Ja bym na twoim miejscu poczekala z przytulankiem - wiem, ze to trodne, tymbardziej teraz, kiedy macie malo czasu...ale... regeneracja musi byc. No i nie schizuj sie co i jak ma byc i czy to juz, czy jeszcze, to bardzo dziala na psychike i wtedy sie wszystko blokuje i przestawia, mysl sobie, ze bedzie fajne przytulanko i gites.
Dorotko, cos uparta ta Twoja @...!!
Kasiu, poczekaj jeszcze pare dni, chyba, ze pojdziesz na betke, to ci wykryje raz dwa.
Beatko usmialam sie na calego z twoich postow, tak fajnie piszesz ;-) Ja bym na twoim miejscu poczekala z przytulankiem - wiem, ze to trodne, tymbardziej teraz, kiedy macie malo czasu...ale... regeneracja musi byc. No i nie schizuj sie co i jak ma byc i czy to juz, czy jeszcze, to bardzo dziala na psychike i wtedy sie wszystko blokuje i przestawia, mysl sobie, ze bedzie fajne przytulanko i gites.
Dorotko, cos uparta ta Twoja @...!!
Kasiu, poczekaj jeszcze pare dni, chyba, ze pojdziesz na betke, to ci wykryje raz dwa.
Hausfrau
Fanka BB :)
A ja marzę o synku! Od zawsze już. Może dlatego, że w naszych rodzinach same dziewuchy się na razie rodziły 
My akcję zaczynamy po @... chociaż wiem, że powinniśmy (chcąc synka) zaczekać do owulki

My akcję zaczynamy po @... chociaż wiem, że powinniśmy (chcąc synka) zaczekać do owulki
Gwiazdeczka
Mama '06 i '14
Witaj Hausfrau! No to zycze synka w takim razie ;-)
gosia_pl
wrzesniowe mamy '08
hej dziewczyny
z tym testowaniem to chyba naprawde poczekam, ale jakos juz nie mam przeczucia , ze nam sie udalo, moze temu , ze boje sie rozczarowania
podbrzusze bolalo mi jeszcze ostro w srode wieczorkiem, wczoraj tylko pare razy cos zakulo i to na tyle, eeee najlepiej to ja sie nie bede doszukiwac objawow i poprostu nastawie sie na @ a jak nie przyjdzie to wtedy zaczne sie zastanawiac czy to fasolka;-)
ok ja koncze juz moja kawusie i spadam posprzatac swoj domek, bo dzis mam wolne jupi
do pozniej kobitki
z tym testowaniem to chyba naprawde poczekam, ale jakos juz nie mam przeczucia , ze nam sie udalo, moze temu , ze boje sie rozczarowania

podbrzusze bolalo mi jeszcze ostro w srode wieczorkiem, wczoraj tylko pare razy cos zakulo i to na tyle, eeee najlepiej to ja sie nie bede doszukiwac objawow i poprostu nastawie sie na @ a jak nie przyjdzie to wtedy zaczne sie zastanawiac czy to fasolka;-)
ok ja koncze juz moja kawusie i spadam posprzatac swoj domek, bo dzis mam wolne jupi
do pozniej kobitki
Gwiazdeczka
Mama '06 i '14
A ja cos znalazlam :
Aby zwiększyć prawdopodobieństwo poczęcia należy:
Aby zwiększyć prawdopodobieństwo poczęcia należy:
- Nie podejmować współżycia od początku cyklu i zacząć działać w okolicy przewidywanego dnia szczytu śluzu, lub najpóźniej pierwszego dnia wyższej temperatury.
- Nie podejmować współżycia, kiedy nie obserwuje się śluzu, by nie marnować w ten sposób plemników. Stężenie plemników w płynie nasiennym ma istotny wpływ na możliwość poczęcia.
- Mężczyzna powinien zwrócić uwagę na to, czy nie chodzi w zbyt obcisłych spodniach i bieliźnie oraz czy nie jest narażony na wysokie temperatury. Gorące kąpiele nie są wskazane. Plemniki do prawidłowego rozwoju potrzebują niższej temperatury niż ta, którą ma wnętrze ciała i dlatego worek mosznowy znajduje się na zewnątrz ciała.
- Dla zwiększenia szansy poczęcia zaleca się takie pozycje współżycia, w których kobieta znajduje się na plecach. Dobrze jest, aby kobieta po współżyciu leżała przez pewien czas, by nasienie w pochwie przebywało możliwie długo.
- Nie martwić się, tylko starać się zrelaksować.
- Zastosować domowy test na LH (badanie w moczu poziomu hormonu, którego gwałtowny wzrost (pik) występuje dobę przed owulacją - test dostępny w aptekach). Pomaga on wyznaczyć optymalny czas współżycia. Po zaobserwowaniu wyniku pozytywnego należy podjąć współżycie w ciągu najbliższej doby.
- Gdy w cyklu nie występuje śluz dobrej jakości, a jedynie gorszej jakości, warto zastosować doustnie syrop mukolityczny zawierający gwajafenezynę, np. Guajazyl. Rozrzedza on nie tylko wydzielinę oskrzeli, ale i śluz szyjkowy.
reklama
Czesc dziewczynki zycze Wam milej soboty.
Moj maz wieczorem powiedzial, ze tescie do Oskarka nie przyjada na urodziny , bo maja cos do zrobienia w domu- normalka. Na imieninach i Swietach Wielkanocnych tez nie byli, no coz nie bede plakac z tego powodu. Ale sie dziwie bo Oskar jest ich jedynym wnukiem. Zreszta syn widzi jak go traktuja i chyba nie teskni za nimi. Ich wybor, a mi to obojetne- tez nie mam ochoty sluchac ich zyciowych madrosci.
Moj maz wieczorem powiedzial, ze tescie do Oskarka nie przyjada na urodziny , bo maja cos do zrobienia w domu- normalka. Na imieninach i Swietach Wielkanocnych tez nie byli, no coz nie bede plakac z tego powodu. Ale sie dziwie bo Oskar jest ich jedynym wnukiem. Zreszta syn widzi jak go traktuja i chyba nie teskni za nimi. Ich wybor, a mi to obojetne- tez nie mam ochoty sluchac ich zyciowych madrosci.
Podziel się: