reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosiu miałam przezierność w 13 tygodniu ciąży. Do 14tego masz czas na to badanie, później płyn w karku dziecka zanika i doopa, jedynie ten test Prisca wykluczy Ci wadę w późniejszym czasie. Wykonuje się go od 16-23 tygodnia.

Beti a dziewczyny Twoje wiedzą o Twoich planach dzidziusiowych ?

reklama
ja jak zawsze do jastrzebiej gory...tylko zawsze bylismy w jakims hotelu czy pensjonacie , ale z racji na moje żywe srebra chyba tym razem poszukam domku zeby dzieciaki ani na chwile nie były zmuszone siedziec w pokojach :)....bo tak zauwazyłam ostatnio ze jak wracalismy z plazy i my z M chcielismy odpocząc , wziac prysznic tro sie dzieciaki męczyły w małym pokoju , a tak to my na leżaczkach przed domkiem kawa a oni z dziecmi sie bawic będa .....nie wiem chyba dobrze mysle ....

a ja zauważyłam, że mój Oli taki samodzielny się zrobił :-( już mnie tak bardzo nie potrzebuje. Wczoraj na placu zabaw siedziałam godzinę i patrzyłam się jak się bawi a rok temu o tej porze jeszcze musiałam mu pomagać wtargać się na ślizgawkę i drabinki ;-)

a ja zauważyłam, że mój Oli taki samodzielny się zrobił :-( już mnie tak bardzo nie potrzebuje. Wczoraj na placu zabaw siedziałam godzinę i patrzyłam się jak się bawi a rok temu o tej porze jeszcze musiałam mu pomagać wtargać się na ślizgawkę i drabinki ;-)

to tylko się cieszyć że chłopak super rośnie:tak:ale wiem wiem po sobie że to troche smutne jak nasi mali mężczyżni wyrastają już z maluszków np.wczoraj jak mi zasną na kolanach to sobie przypomniałam jak on był taki malutki niewinny co jedną ręką mogłam trzymać,a teraz to mi juz taki duży się zrobił:-D

Patrysiu tylko się cieszyć i tylko się smucić :zawstydzona/y:;-)

wiecie co mój lekarz mi wczoraj powiedział ? :eek: ze dobrze ze zdecydowałam się już na drugie dziecko bo to najwyższa pora była dla mnie :eek: no mam dopiero 30 lat :rofl2::eek: a ja sobie myślałam, że jak kiedyś mąż mi kupi dom :-D to i o trzecim pomyślę tak około 35 lat :-) no ale trochę zamulił mi w głowie :baffled::nerd:

BERSHKA hmm jedna tu z forum powiedziała że kobieta która ma 45 lat urodziła zdrowego synka tak więc nie jest powiedziane że nie można;-)

A ja mam do was pytanie takie:bo moja znajoma w czerwcu rodzi no i ona mi mówi,że jeszcze nie zna płci:confused:jest tu troszku dla mnie dziwne bo przecież już od 5 miesiąca może ginekolog chociaż na jakiś procent narzucić no chyba że ja się myle,ale mi ginekolog juz pod koniec 6 miesiąca blisko 7 powiedział że to chłopak:eek:sama nie wiem co mam myslec:eek:chyba że dzidzia pokazuje im pupcie:-D

Patrysiu jest kilka odpowiedzi :tak: jedna jest taka, że niestety dzidzia może przybierac takie pozycje podczas usg, że niestety lekarz nie może podglądnąć płci lub ma zły sprzęt do usg lub nie jest dobrym specjalistą

a inna bardziej moim zdaniem realna ;-) że nie chcę zdradzić płci i zrobić niespodziankę wszystkim ;-) lub boi się pomyłki

reklama
BERSHKA też tak myślę :tak:tylko wiesz jak była w pierwszej ciąży to normalnie odrazu powiedziała że będzie dziewczynka,a teraz nic co mi się wydaje że gdyby była teraz w ciąży z synkiem to też od razu by mi powiedziała bo jak to powiedzieć hmm ona lubi co nieco się pochwalić i tak wiecie nie chce być hamska ale wiecie o co mi chodzi,myśle że może stwierdzono że będzie druga dziwczynka i nie chce powiedzieć bo liczy na to że może coś się zmieni:eek:hmm trudno poczekam do porodu i wtedy będe wiedzieć;-)bo ogólnie to jest taka bliska znajoma i nigdy tak nie maiła przede mną tajemnic ale lubi sobie porywalizować bo niestety się zmieniła co troche mnie to zesmuciło,bo ja nie lubie jak ktoś taki jest:no:

Do góry