reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej laseczki kochane!ja juz po "pracy"hehe...teraz ide z Maja na dwor do basenu:-)

sluchajcie jestem glupol,zrobilam ten test no i oczywiscie negatywny-ale ze mne wariatka...myslicie ze te bole to moze byc zagniezdzenie fasolki?mam nadzieje bo bardzo swedza mnie piersi... a bol pojawia sie i znika.boli mnie az do kolana kolorowych snow mamuski
Oj babo babo co Cie podkusilo tak wczesniej test robic??natluc to za malo..pewnie masz eteraz jakies zle mysli ze fasolki nie ma..test ewentualnie mozna zrobic 2-3dni przed @ wtedy juz cos mozna widziec..ja zrobilam 5dni przed @ i bardzo bladziutka prawie niewidoczna kreska byla..3mam kciuki abys zafasolkowala:-)
Gosia ja pamiętam ze Anufifi na urlopie, ale ciekawe jak tam po starankach, może jakies objawy ma fasolkowe, wiesz o co chodzi :-)
Wklejam linka do tego odkurzacza, tylko wiesz to jest Zelmer, polska firma, moze chcesz sobie lepszy/droższy kupić, ale ja z tego jestem zadowolona :tak:
Odkurzacz Syrius / Zelmer Niezawodnie
Ja mam ten model i kolor co na głównym zdjeciu czyli Syrius 1600 ST. Na zdjęciu trochę kolor nie bardzo, ale w rzeczywistości ładniejszy :)
Co do lodówki po wczorajszym całodniowym szukaniu na necie, czytaniu opinii (wieczorem mnie głowa od tego bolała, miałam juz naprawdę dość :szok:) wybór padł na lodówkę LG.
Ogólnie brałam pod uwagę Bosch, Siemens, Electrolux, Samsung i LG.
Chcieliśmy kupić Boscha, bo mamy pralkę Boscha i jak na razie jesteśmy zadowoleni, ale lodówki Boscha na żywo w sklepie o wiele gorzej się prezentowały, a poza tym te z systemem No Frost podobno są bardzo głośne. Natomist o LG jest wiele pochlebnych opinii i ta firma jest prekursorem jeśli chodzi o technologię No Frost :tak:
dzieki za linka...mi nie przeszkadza ze to polski odkurzacz..wazne zeby chodzil cicho i sie nie psol..poza tym nie dysponuje zbyt duzym funduszem!!
tak Pyszczku to prawda z tym pomocnym BB :-D:tak:

a ja znowu mam ten odkurzacz i równiez polecam

odkurzacz bezworkowy SWEEP SC4357 - starsze modele - odkurzacze | SAMSUNG
dzieki za linka:-)potem popatrze
Pyszczku bo ja to panikara jestem :baffled: w sumie nic nie boli ale to przygotowywanie do porodu, golenie, lewatywa, cewnik...brrrrrrr...ale raz to przeszłam to przejde i tym razem :tak:

Bershka ojej ja ani lewatywy ani cewnikowania nigdy w życiu nie miałam :szok::baffled::szok: a ogolić nie można się samemu w domu wczesniej?

ogolic sie mozesz sama...ja nie mialam lewatywy wiec porod sn wspominam dobrze:-)

Kiki ciesze sie ze z bratem juz lepiej:-)

Buziaki dla pozostalych babeczek:):-D:-D

reklama
więc melduję szybciutko co tam u mnie:tak: bo poczułam sie jak wywołana do tablicy wie codpowiadam - ogólnie jest OK :cool2::-):cool2: od maja zmieniłam w firmie stanowisko i miejsce pracy, i nie miałam możliwosci zaglądania na BB z pracy wiec porobiły mi sie spore zaległosci, nie tylko u Was, ale ogólnie :tak: teraz juz od 1 lipca jestem na zwolnieniu, doszłam do wniosku, że poraz juz korzystać z uroków ciąży wiec wypoczywam :tak: lipiec jestem z małym, bo jego przedszkole jest zamkniete, więc nie poszedł do zastępczego, ale w sierpniu juz wraca, a ja sobie odpoczne po wakacjach z synkiem :cool2: teraz miałam pojechac do rodziców na wieś, a M mial pomalowac ostatni pokoik i kuchnie, ale mam problemy z autkiem, może uda sie wyruszyć dziś lub we wtorek :tak: więc tam tez sobie odpoczne a mały sobie poszaleje na podwórku i mam nadzieje, że skorzysta z uroków lata i pokąpie sie w baseniku :cool2::-D:cool2:

maleństwo rosnie, rozpycha sie niemiłosiernie, choć wnetrzności zostawia w spokoju :tak: kolejna wizyta 23 lipca, więc zobaczymy ile juz waży ( 25 czerwca, było niecałe 1000 g) :tak: i trudno było potwierdzic na 100 % chłopaka, bo był kiepsko odwrócony do pogladu, więc trzymam sie informacji z maja, że jednak chłopiec :cool2:

a jeżeli chodzi o zakupy to wszystko zostawiam sobie na sierpien, juz po malowaniu i meblowaniu :tak: i chciałabym miec wszystko gotowe do konca sierpnia, mam nadzieję, ze mi się uda :tak: jedynie może wózek zakupie wcześniej, bo upatrzyłam sobie na allegro uzywany x-lander, ale cały czas sie zastanawiam, gdyz mam dosyc małą winde, a wozkarnia na parterze jest dopiero w planach i cały czas chodze z miara i wymiary windy znam juz na pamięć :tak: no ale zobacze w poniedziałek, bo wózeczek jest w okolicy moich rodziców, wiec po obejrzeniu zdecyduje ...............:tak::cool2::tak:

pozdrawiam WAS serdecznie i życze przyjemnego tygodnia :tak::-D:tak:
Witaj :-)
Widze zakupki dzidzusiowe w planach, super;-). Pozdrawiam gorąco:)
Czekam na wieści po usg:)

Hej babeczki jestem po rozmowie w tej klinice gdzie chce rodzic...
po rozmowie z lekarzem i z anestezjologiem:-)
po badaniu lekarz stwierdził ze mam rozwarcie na 1,5cm:sorry2:
kazał brac tableki fenoterolu ( czyli leku przeciw skórczą) jeszcze tydzien i odstawic.... twierdzi ze pewnie po odstawieniu do tygodnia urodze......:szok:
Mała ma około 2500kg, wiec jak wytrzyma jeszcze dwa tygodnie to moze dobije 3kg.....:confused:
Wiecie co mam takie pytanie bo patrze teraz na majtusie i widze taki brunatny śluz, hm.... cos tak jakby sie miał okres zaczynać no wiecie o co mi chodzi.... tez tak miałyscie???? u mnie jest 36tydzien ciązy....moze to po badaniu???

kiki tulam mocna musi byc dobrze:tak:;-)
bershka synus bedzie zdrowy ja w to wierze:tak:
czarodziejko w koncu pochwaliłas sie ciązą:-):-):-):-):-):-)
pati ten test to faktycznie duzo za wczesnie, musisz jeszcze poczekac;-)
Bershka własnie dzis na rozmowie lekarz mowił mi co mam wziasc na porod i wspominał ze proponuje lewatywe sobie w domu zrobic z dwie godziny przed porodem.... wiec chyba zrobie...
gieo-ska , pattrysia pozdrawiam
brrr a jak nie to mam sie zgłosic 27lipca na ktg, ze mnie zbada i zobaczymy...... wiec narazie czekam do przyszłego czwartku kiedy to odstawie leki a potem do tego 27lipca.....

[QUOTE=Czarodziejka;3906851]
Witajcie Kochane
Przyszedl czas ze juz chyba smialo moge sie Wam pochawalic moim szczesciem:))))
[/QUOTE]

no Kochana GRATULACJE:-)tyle czasu ukrywalas to przed nami nie ladnie:-)super kolejna fasolka:-)za ktorym razem sie udalo??

Czarodziejko gratulacje:tak::-D
Patryśka przecież mówiłam Ci już, że dziewuszka pod serduszkiem mieszka:tak:;-):-)
A ja się piątku nie moge doczekac, wraca mój M z koloni:tak:Wreszcie będzie ład i porządek w domciu:-Dno i przede wszystkim obiadek:tak::-D Tak się za nim stęskniłam, że wzięłam sobie wolne na piątek:tak: W piątek razno ide tez na moje pierwsze badania, czyli krew, grupa, cukier, mocz.. a we wtorek do gina. mam nadzieję, że zobaczy juz cos więcej niż tylko 6 mm pęcherzyk ciążowy;-):tak::-D

Czarodziejko GRATULACJE !!!!!!!!!!!!! O Ty babo, tak ukrywać przed nami :-D;-)

Agnieszko, moze to brunatne zabarwienie jest po badaniu, a malutka moze i dobija do 3kg byłoby super. Moja bratowa urodziła dziewczynkę 2600g i jest zdrowa i pięknie przybiera na wadze :tak::tak::tak:

Jestem po rozmowie z chirurgiem dziecięcym....młody będzie zabrany zaraz po urodzeniu na obserwację i prawd. nie obędzie się od chirurgicznego cięcia, pocieszajace jest to, że mogę z nim cały czas być i najpóźniej wyjdziemy 7 dnia po porodzie :tak::tak::tak: a i powiedział, że to co ma z tym jelitkiem to nawet wadą nie można nazwać :tak::tak: a szpital piękny, bo to Górnośląskie centrum zdrowia dziecka w Katowicach.. nie wygląda na szpital tylko na hotel :-D wszędzie pełno rysunków na ścianach..sciany różowe i niebieskie, piękne duze akwaria, pełno zabawek.....cudo jeżeli można tak powiedzieć o szpitalu :tak:

Junior w wannie wiec póki co zmykam

papa

reklama
Do góry