reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczyny!ja dzi bylam na tej obrzydliwej glukozie..ale to swinstwo ble:-(mialam robione badanie z 50g i takie mam wyniki:
-na czczo 82mg/dl
-po godz 125mg/dl
-po 2godz 104mg/dl

i nie wiem czy to dobry wynik czy mam sie juz martwic??dziewczyny pomozcie i powiedzcie to to znaczuy!!

reklama
Hej Dziewczyny :-)

Czarodziejko wielkie Gratulacje!!! Zdrowej i szczęśliwej ciąży Ci życzę ! :-):-):-)
I podziwiam że wytrzymałas az do 10go tygodnia nic nam nie mówiąc :-D Trzymaj się cieplutko :) A staranka "dziewczynkowe" były czy nie nastawialiście się na płeć?

Bershka widzisz prognozy dla Twojego Synka nie są wcale złe, najwazniejsze że będzie miał super opiekę, taki szpital z prawdziwego zdarzenia i Was koło siebie :tak:

Agnieszko jeszcze troszkę i niedługo będziesz tulić małą :tak: A powiedz jak tam synek - czeka na Siostrzyczkę ? :-)

Gosia ja Ci nie powiem co ten wynik oznacza, ale Ty mi powiedz jak było, czyli dwie godziny czekałaś, a krew 3 razy pobierali??

Paula, Beti, Patrysia, Agniesia, Royanna, Kiki, Kicia, Anufifi i wszystkie Dziewczyny pozdrawiam!

Hej babeczki jestem po rozmowie w tej klinice gdzie chce rodzic...
po rozmowie z lekarzem i z anestezjologiem:-)
po badaniu lekarz stwierdził ze mam rozwarcie na 1,5cm:sorry2:
kazał brac tableki fenoterolu ( czyli leku przeciw skórczą) jeszcze tydzien i odstawic.... twierdzi ze pewnie po odstawieniu do tygodnia urodze......:szok:
Mała ma około 2500kg, wiec jak wytrzyma jeszcze dwa tygodnie to moze dobije 3kg.....:confused:
Wiecie co mam takie pytanie bo patrze teraz na majtusie i widze taki brunatny śluz, hm.... cos tak jakby sie miał okres zaczynać no wiecie o co mi chodzi.... tez tak miałyscie???? u mnie jest 36tydzien ciązy....moze to po badaniu???

kiki tulam mocna musi byc dobrze:tak:;-)
bershka synus bedzie zdrowy ja w to wierze:tak:
czarodziejko w koncu pochwaliłas sie ciązą:-):-):-):-):-):-)
pati ten test to faktycznie duzo za wczesnie, musisz jeszcze poczekac;-)
Bershka własnie dzis na rozmowie lekarz mowił mi co mam wziasc na porod i wspominał ze proponuje lewatywe sobie w domu zrobic z dwie godziny przed porodem.... wiec chyba zrobie...
gieo-ska , pattrysia pozdrawiam brrr a jak nie to mam sie zgłosic 27lipca na ktg, ze mnie zbada i zobaczymy...... wiec narazie czekam do przyszłego czwartku kiedy to odstawie leki a potem do tego 27lipca.....
ciesze sie agnieszka ze wszyszko oki..moze to objawy do porodu ten sluz ..mi sie wydaje ze niedlugo urodzisz corunie i bedziesz ja tulac w swoich ramionach..:tak:;-):-)

witam dziewczyny ja po wizycie u ginekologa nie wazyl malöej to nie wiem ile przybrala..mowil tylko ze glowka jest w dol i nie powinno to sie zmienic do porodu..powiedzial ze to dziewczynka i nic juz sie nie zmieni nie ma szans na wyrosniecia fiutka..

bereshka ciesze sie ze wszystko dobrze ze z malutkim bedzie dobrze super szpital super opieka bedzie dobrze..

u mojego brata bez zmian dalej jest wspiaczce..ale ostatnio jak siostra byla usmiechal sie i mial otwarte oczy a wczoraj reagowal jak mowila do niego bo ruszal palcami..ciesze sie ze jest lepiej..stwierdzili po badaniach ze ma gruzlice rozsienna..ale mam nadzieje ze da sie wyleczyc i bedzie wszystko oki..

No Kochane wybaczcie mi tę tajemnicę....zaraz wpadnę w czarna rozpacz....
Nie mowilam choc nie bylo to łatwe, tym bardziej ze po drodze ze 2 razy ktoras pytala co tam u mnie i jak staranka.....a ja wymijająco pisalam.....nie chcialam zapeszac..choc wiem ze stracic malenstwo mozna na kazdym etapię ciązy. Mam jednak nadzieje ze zadnej z nas to nie spotka.
Czuje sie b. dobrze, miewalam mdlosci ale nie jakies dramatyczne i to tez nie codzienne...takze puki co z samopoczuciem Ok. W pierwszej ciązy wymiotowalam na potege..dlatego mowie ze drugie dzecko mnie oszczedza. O plci dowiemy sie pewnie nie wczesniej niz po wakacjach albo nawet w październiku...ale wiecie same ze choc ciekawosc wielka nie jest to najwaznijesze. Puki co za 2 tygodnie mam usg genetyczne i wznosze rączki zeby bylo dzidzi zdrowe.
Buziaki kobietki
Aha: Gie-osko nie wiem ak tam z wynikami ale moze powiesz ze wariatka ze mnie ale ja choc pilam w pierwszej ciązy glukoze to mnie w ogole nie zmulilo potem a wrecz dobre bylo to slodkie:))))))) Tak czy owak trzymam kciuki za prawidlowe wyniki!

hej dziewczyny!ja dzi bylam na tej obrzydliwej glukozie..ale to swinstwo ble:-(mialam robione badanie z 50g i takie mam wyniki:
-na czczo 82mg/dl
-po godz 125mg/dl
-po 2godz 104mg/dl

i nie wiem czy to dobry wynik czy mam sie juz martwic??dziewczyny pomozcie i powiedzcie to to znaczuy!!

gie-oska ja niestety nie pamietam swoich wynikow ale sadze ze jakby bylo cos nie tak to by Ci powiedzieli.Napewno urodziisz sliczna i slodka dzidzie:tak:;-):-):-D .Jestem po owulce i mnie boli cala czas jajniki.@powinnam dostac 25,wiec jeszcze troche czasu.Dziewczyny przypomniala mi moja przyjaciolka z apteki ze ja na poczatku ciazy z Xavim(mlodszym) ciagle biegalam do apteki po leki przeciwbolowe,tutaj nie ma zbyt duzego wyboru na wszystko paracetamol wiec ja go lykalam na bol wlasnie jajnikow.Dopiero po tygodniu spozniania sie @powiedziala Pati zrob test ciazowy i okazalo sie ze jestem w ciazy a ja bylam przekonana ze mam jakies torbiele na jajnikukurcze nie chce sie nastawiac bo pozniej sie rozczaruje ale mam takie same bole

Hej kobietki!
Ja na chwilke:) a tu takie wiadomosci:)

Czarodziejko! Ty chochliku! Takie wiadomosci ukrywac przed nami:no: ale bardzo sie ciesze i Ci Gratuluje!!!:-D:-D:-D Aby fasoleczka byla zdrowa i ciaza spokojna!!!:tak::tak::tak:
Gosiu-mnie wydaje sie, ze wyniczki masz bardzo dobre!!!
Pati-trzyam kciuki aby te bole na fasolke byly! I czekamy do 25go na testowanko!:tak:
Agnieszka-ciesze sie, ze coreczka zdrowo rosnie! A ten sluz to moim zdaniem na porod:tak:Czytalam kiedys jak bylam w cizy z Maciejkiem, ze jak brunatny, to porod moze byc za kilka-kilkanascie dni, tygodni, a bierze sie wlasnie z rozwarcia(stad u Ciebie). Ale jak jest kritoczerwony to znaczy, ze urodzisz w ciagu 24 godzin:tak::-D. U mnie sie sprawdzilo. Jednego dnia mialam brunatny i nieregularne skurcze, drugie dnia do 15tej tez(i rozwarcie tylko 2cm-nie chcieli mnie zostawic w szpitalu)a po 15tej mialam krwisty sluz, ok 18tej rozwarcie 8cm a o 22:50mialam Maciejka:-D
Kiki-dobrze, ze u Twojego brata poprawa:tak:, to dobre wiesci:-D. Z dnia na dzien powinno byc lepiej:tak:
Bershka-starszy synus na pewno bardzo przezywa chorobe braciszka-zminimalizuj jemu przykre wiadomosci:tak:bo dzieciaczki baaaardzo przezywaja takie rzeczy:-(.

Reszte kobietek goraco pozdrawiam i nie wymieniam aby nie pominac;-)

Pogoda ladna, wczoraj 4godzinki popadalo, dzis parowa. Dzis bedac z malym na spacerze tak strasznie sie poczulam az sie przestraszylam. Stwierdzilam, ze ostre sloneczko mi nie przeszkadza i upaly, tylko bardziej zaduch przedburza...
Milego dnia Kochane! Papapa

reklama

Gosia ja Ci nie powiem co ten wynik oznacza, ale Ty mi powiedz jak było, czyli dwie godziny czekałaś, a krew 3 razy pobierali??

u mnie wygladalao to tak ze pierwsze klucie na czczo potem pilam glukoze(fuuuuuuuuu)nastepne klucie godzine po wypiciu i trzecie klucie 2godz po wypiciu..mialam klucie w palec wiec nie teagedia!

Szkoda ze nie mozecie mi zinterpretowac tych wynikow:-(

Do góry