P
patrysia*
Gość
GIEOSKA to super że wszystko załatwione to teraz czekać na poród;-)
AGNIESIAK no widzisz i problem z głowy:-)
AGNIESIAK no widzisz i problem z głowy:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ożesz TYja sie nie czuje zwyczajna ...
;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)
[/CENTER]
Agniesiak narobiłaś mi smaka na te łazanki i jutro będą u nas na obiad
Anufifi ja w głowie za dużo przepisów to nie mam, w domu mam magiczny zeszycik to bym Ci coś napisała a tak to....przykro mi
Gosiu dobrze że ten poród juz masz załatwionyjeszcze tydzień się oszczędzaj a potem już możesz rodzić ;-)
Royanna tez robię takie pieczywko czosnkowe tylko z bagietkąi lubie też taką bagietkę czosnkową z Biedronki tylko tam jest bez sera ale też pyszna
Wszystkie Anie jakie znam są własnie nadzwyczajnei super kobitki
:-):-):-) i sama zastanawiałam się nad takim imieniem dla ewentualnej córeczki
:-)
GIEOSKA to super że wszystko załatwione to teraz czekać na poród;-)
AGNIESIAK no widzisz i problem z głowy:-)
Aniu cos na szybko ciepłego...hmmm.. szybko się robi taką karkówkę z majonezem, o ile lubisz takie rzeczy
karkówkę dzielisz na plastry, trochę rozbijasz i przyprawiasz sól pieprz, ja daję też przyprawę do karkówki, może być vegeta czy inne zioła
w naczyniu żaroodpornym wykładasz tymi plastrami całe dno
potem kroisz ze 2 cebule w piórka (żeby nie były grube kawałki) i tą posiekaną cebulę rozprowadzasz na karkówce, tak aby przykryła karkówkę dokładnie ale niezbyt szczelnie, cebuli musi być sporo, bo w trakcie pieczenia sporo jej ubędzie
i na to wszystko rozsmarowujesz warstwę majonezu po całości ( gdzies pół słoika niedużego)
to wszystko do piekarnika na około 1,5 h, ja wsadzam na 180 lub 200 stopni, najpierw bez przykrycia, a potem przykrywam folią żeby się nie przypaliło
gdy bedziesz widziała że majonez brązowieje to trzeba przykryć
gotowe!
my z M lubimy tę karkówkę, bo majonez się rozpuści i zrobi taki fajny sosik, pewnie kaloryczne ale szybkie i smaczne. Podawać można do ziemniaków czy surówki.
Aha wazne żeby warstwa mięsa była TYLKO jedna, żeby nie nakładac kawałków na siebie - raz tak zrobiłam bo za dużo mięsa rozmroziłam i potem to co pod spodem się nie dopiekło i wyszło niedobre, także jedna warstwa koniecznie!
Nie wiem czy wypróbujesz, ale Smacznego! :-)
O tych lisciach to duzo dziewczyny pisaly na watku listopadowym. Podobno prawda(...)
Kolezanka w sobotę dała mi torebkę suszonych liści z malin (kupione w sklepie zielarskim) do robienia naparu, że niby to ma pomagać na rozwarcie, tzn powinno się zacząć pić gdzies tak 3 tyg. przed porodem, ale nie wiem czy to działa, słyszałyście cos o tym? I mam jeszcze jakieś homeopatyczne granulki pod język ale to już na wywołanie, np. na dzien przed terminem się bierze...![]()