reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kolezanka w sobotę dała mi torebkę suszonych liści z malin (kupione w sklepie zielarskim) do robienia naparu, że niby to ma pomagać na rozwarcie, tzn powinno się zacząć pić gdzies tak 3 tyg. przed porodem, ale nie wiem czy to działa, słyszałyście cos o tym? I mam jeszcze jakieś homeopatyczne granulki pod język ale to już na wywołanie, np. na dzien przed terminem się bierze...:eek:

ja piłam w pierwszej ciąży ale nie za długo bo jechałam już na patologie leżeć z tydzien a wcześniej tak piłam z 2 tygodnie ale tylko raz dziennie bo w sumie się przymuszałam bo nie jest dobra co radze cukru dodać no chyba że ktoś lubi takie ziołowe herbatki;-)a jaki efekt mi nie pomogło:sorry:może że za krótko piłam i mało w ciągu dnia;-)

Mam pytanie czy zamiast karkówki moze być np.schab:eek:bo mój M lubi rodzaj mięs gdzie jest czyste tzn.nie takie żylaste te żyłki a przepis mi się bradzo spodobał:tak:

reklama
Hmm to może zacznę pić tą malinkę....Musiałam gdzieś to przeoczyć na Listopadzie, zresztą nie daję rady tam wszystkiego czytać więc często się poddaję :sorry: Tylko ten wątek śledzę regularnie :)
Ty wlasciwie za tydzien mozesz juz spokojnie rodzic:tak:
mysle, ze jesli naprawde ten napar dziala, to byloby super! Szybsze rozwarcie, mniej(chodzi o czas) bolu:-)

Ty wlasciwie za tydzien mozesz juz spokojnie rodzic:tak:
mysle, ze jesli naprawde ten napar dziala, to byloby super! Szybsze rozwarcie, mniej(chodzi o czas) bolu:-)

no chyba że chodzi o czas trwania rozwarcia to może wtedy mi pomogło bo jak o 8.00 miałam kroplówke podłączoną to już tak o 13.30 miałam bóle parte:tak:a jak na pierwszy raz i wywołany poród to myśle że nie jest za długo;-)

Listopadowki mowily, ze napar ten powoduje skurcze a one powoduja rozwarcie. Czyli im czesciej skurcze tym bardziej postepuje rozwarcie...chyba nie namieszalam. Sama chcialabym pic aby szybciej poszlo, ale nie przed terminem, wiec chyba nie bede ryzykowac...

Listopadowki mowily, ze napar ten powoduje skurcze a one powoduja rozwarcie. Czyli im czesciej skurcze tym bardziej postepuje rozwarcie...chyba nie namieszalam. Sama chcialabym pic aby szybciej poszlo, ale nie przed terminem, wiec chyba nie bede ryzykowac...

no to wtedy mi nie pomogło:sorry:bo ja pomimo picia tego naparu nie miałam skurczy ani odrobinke co też zostałam wysłana na patologie(bo już po terminie było)i tam leżałam az po tygodniu wzieli mnie na wywołanie:sorry:

Patrysiu może być schab, choć w schabie mięsko jest bardziej "zbite", ale też pewnie wyjdzie dobre, bo ja jak nie miałam karkówki to dawałam mięso z szynki, albo łopatki i było ok :tak:

Royanna no niby tak jeszcze ten tydzień muszę skończyć i już będzie 38 tydzień więc moge rodzić, ale właśnie ta herbatka ma pomóc na rozwarcie, czyli na czas rozwierania, tak jak piszesz, krócej, mniej bólu. To by potwierdzało co Patrysia napisała o swoim porodzie. Więc może warto zacząć pić, ale zaczekam jeszcze do przyszłego tygodnia, żeby już było bezpieczniej :tak:

Patrysiu może być schab, choć w schabie mięsko jest bardziej "zbite", ale też pewnie wyjdzie dobre, bo ja jak nie miałam karkówki to dawałam mięso z szynki, albo łopatki i było ok :tak:

no to super:-)a rybke będe robić w czwartek bądz w piątek ale napewno w jakiś z tych dni zobaczymy jak mi się uda :-p

Patrysiu jak na Twój pierwszy poród to szybciutko poszło! ;-) a rybka na pewno się uda jak zrobisz tak jak w przepisie. Dzastina robiła z mojego przepisu i się udała :)

Idę się zdrzemnąć Dziewczyny :)

Bershka , widzę ze troche opadłas z sił...
wiesz ja myśle ze oni moga cvos dawac dzieciom na oddziale , napewno nie szkodliwego , ale cos zeby były spokojniejsze ...nie martw sie jesli nawet tak było , a ty zareagowałas to juz pewnie Kubusiowi nic nie dadza bo sie beda obawiac ...
a do domku napewno wrócicie do 2 tygodni ...zycze ci sił
..

tak jak piszesz Aniu, bo dzisiaj czuje się już lepiej i nie był ospały....

Z najnowszych wieści....od czwartku będę mogła zamieszkać sobie w szpitalu z Kubusiem na oddziale gastroenterologii :-):tak: Pani profesor była już zobaczyć Kubusia na patologii i chce go zabrać teraz Ona, żeby karmienie szło nam ładnie. Mam nadzieję, że wystarczy to co zje i nie będzie musiał byc żywiony również w domu pozajelitowo :eek::crazy: jako dodatkowe jedzonko oczywiście. Kubuś na mleczku przytył 30dkg ale to i tak sukces dla nas bo to oznacza, ze idzie waga w górę a nie w dół.... ide poprać reszte ciuszków...

Miłego popołudnia

aaaaaaaaaaaa i pupka nie jest już odparzona :tak::-):rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
tak jak piszesz Aniu, bo dzisiaj czuje się już lepiej i nie był ospały....

Z najnowszych wieści....od czwartku będę mogła zamieszkać sobie w szpitalu z Kubusiem na oddziale gastroenterologii :-):tak: Pani profesor była już zobaczyć Kubusia na patologii i chce go zabrać teraz Ona, żeby karmienie szło nam ładnie. Mam nadzieję, że wystarczy to co zje i nie będzie musiał byc żywiony również w domu pozajelitowo :eek::crazy: jako dodatkowe jedzonko oczywiście. Kubuś na mleczku przytył 30dkg ale to i tak sukces dla nas bo to oznacza, ze idzie waga w górę a nie w dół.... ide poprać reszte ciuszków...

Miłego popołudnia

aaaaaaaaaaaa i pupka nie jest już odparzona :tak::-):rofl2:
Same dobre wiadomosci!!! Cieszymy sie razem z Toba!!!

Do góry