reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Honia rzeczywiście trochę za wcześnie aby wypatrywać obiawów ciążowych ale nadzieja jest zawsze. Mocno trzymam kciuki żeby Ci się udało! :tak:

reklama
Dziękuję Paula25 za Twoje wsparcie i zaangażowanie. O wiele lepiej czuję się przez to. Naprawdę zawsze te kilka zdań dodają otuchy lub też sprowadzają na ziemię. To cenne. Największa buźka dla Ciebie! :-)
Pozdrawiam też inne kobitki! :blink:

Honia-witaj:tak::-)
Przepraszam, ze tak pozno:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Mam nadzieje, ze uda Ci sie zafasolkowac:tak: jak najszybciej, ale w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek masz bardzo duza szanse na ciaze mnoga:-). Ja w dniu spodziewanej @ nie mialam zadnych objawow ani na fasolke ani na @, choc te drugie latwiej sobie wmowilam;-), a teraz u mnie juz niedlugo porod:-D

Paula to fajnie że masz wolne do końca tygodnia:) odpoczniesz od pracy. i bedziesz pewnie czesciej tu z nami;) Zycze Ci aby ta infekcja sobie poszła precz szybko.
Honia 3mam kciuki powodzenia! :)
Pyszczek ciesze sie ze dobrze sie czujesz no w sumie ciążowo:) wiadomo. No i fajnie że masz zajecie.

PYSZCZKU to był mój drugi poród więc już mniej więcej wiedziałam jakie to są bóle.:-) Wstałam rano i pobolewał mnie brzuch myslałam że się przejadłam bo poprzedniego dnia raczyliśmy się zapiekankami tak na bardzo pikantnie. Poszłam do łazienki na tzw przeczyszczenie :zawstydzona/y:ale brzuch bolał dalej trochę tak jak na okres ale z przerwami i jak zaczełam pztrzeć na zegarek to były takie regularne skurcze ale jeszcze delikatne. Więc jak zobzczyłam że co 5 minut to dopakowałam torbę, wykąpałam się i pojechałam do szpitala. W samochodzie były już co trzy minuty, a na izbie przyjęć już bardzo silne, ledwo co wypełniłam te wszystkie dokumenty. Ale na szczęście szybko poszło o 11 byłam przyjęta a o 12,40 moja królewna była na świecie. Chciałam znieczulenie ale już na izbie miałam 5 cm rozwarcia i było już za późno. Ale jeżeli Ty masz możliwość znieczulenia to polecam bo dziewczyny na sali poporodowej mówiły że przy tym znieczuleniu nie czuje się tak bardzo tych skurczy rozwierających i mniej się człowiek męczy ma więcej siły na wypieranie maluszka. W każdym razie na pewno będziesz wiedziała że to już czas bo tego się nie da przeoczyć:tak::tak::tak:
DOBRANOC DZIEWCZYNKI

Hej, dzieki kochane !
Sprawdziłam mój stary wykres ciażowy, kiedy to spodziewałam sie synka... w szóstym dniu po zapłodnieniu zaczęły sie typowe objawy... tak więc jak na razie staram się nie robić sobie nadziei. Choc z drugiej strony ZAWSZE MAM NADZIEJĘ! Ech! :wściekła/y:
Pozdrawiam, dobranoc! :tak:

Witam dziewczyny... już po balu.. dodaję fotkę naszej księżniczki tak jak obiecałam... Brzusio zaczyna pobolewać jak na @... więc może w nocy przyjdzie... czekam...

Załączniki

• iza3.jpg
    iza3.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 33
Dziewczyny dziś nie zapowiedzianie a w wielkim stylu przyszła Czerwona Wiedźma... W nocy obudził mnie mocny ból brzucha i już wiedziałam.... boli mnie brzuch i plecy na dole.... dziś 26 dc.. pospieszyła się... Także Kinga zaczynamy staranka od nowa... Paula czekamy na ciebie...
nie załamuję się i brnę dalej...największą głupotą jest poddać się bez walki...

tylko zastanawia mnie dlaczego nie... miałam monitoring, pregnyl Duphaston... i nic. W tym cyklu robimy badania nasienia... może tu tkwi problem a ja się męczę? może to nie moja wina? ciągle się zastanawiam czy aby jajowody mam drożne i takie tam... no ale przecież w poprzednią ciążę zaszłam sama bez wspomagaczy to dla czego teraz miało by być inaczej? Mam stos pytań na które nie znam odpowiedzi...

Dzień dobry :-)
Jak dobrze być w domu i wstać o 8 a nie o 5 :tak: czuję się dobrze tylko ten ból przy załatwianiu się ale i tak już jest mniejszy niż był.
@ narazie nie dostałam....kurcze mogłaby już przyjść żebym mogła zacząć nowy cykl :-pmoże to przez to krwawienie w środku cyklu :confused:
Kacper siedzi ze mną w domu...chce nacieszyć się mamusią ;-):tak: ale jutro już chyba pójdzie do przedszkola, bo i tak dużo opuszcza.
Muszę zrobić jakieś śniadanko....
Na dworze słonecznie ale wietrznie i pewnie zimno!
Pozdrawiam. Buźka!

reklama
W samochodzie były już co trzy minuty, a na izbie przyjęć już bardzo silne, ledwo co wypełniłam te wszystkie dokumenty. Ale na szczęście szybko poszło o 11 byłam przyjęta a o 12,40 moja królewna była na świecie. Chciałam znieczulenie ale już na izbie miałam 5 cm rozwarcia i było już za późno.
ale mialas ekspresowy porod:-)ja tez taki chce...
Witam dziewczyny... już po balu.. dodaję fotkę naszej księżniczki tak jak obiecałam... Brzusio zaczyna pobolewać jak na @... więc może w nocy przyjdzie... czekam...
sliczna dziewczynka:-)
Dziewczyny dziś nie zapowiedzianie a w wielkim stylu przyszła Czerwona Wiedźma... W nocy obudził mnie mocny ból brzucha i już wiedziałam.... boli mnie brzuch i plecy na dole.... dziś 26 dc.. pospieszyła się... Także Kinga zaczynamy staranka od nowa... Paula czekamy na ciebie...
nie załamuję się i brnę dalej...największą głupotą jest poddać się bez walki...
wspolczuje @... no ale licze ze nastepny cykl bedzie owocny dla Ciebie,Kingi i Pauli:-)

witajcie dziewczyny!!ja dzis w nienajlepszym nastroju..nadal brak oznakow zblizajacego sie porodu i to mnie doluje bo juz bym chciala miec malego przy sobie...listopadowki sie rozpakowuja jedna po drugiej a ja z rozwarciem 3cm siedze i czekam:-(czuje ze przenosze...a gdzies na listopadowkach przeczytalam ze lekarze nie chca wystawiac l4 jak juz minie 40tc i leci macierzynskie a mi sie nie usmiecha tracic dni z macierzynskiego przed porodem...sorrki ze Wam tak pomarudzilam...buziaki

Ostatnia edycja:
Do góry