reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam jestem tu nowa! Mam pytanko gdyż zaczełam stosować testy owulacyje od 11dc którye 2 dni pokazywały ciemniejszą kreskę testową a od wczoraj kreska z dnia na dzień bladnieje a nie zauważyłam czy wogóle były 2 krechy ciemne czy by to oznaczało że jest już po owulacji? Bardzo proszę o odp. bo bardzo zalezy mi na córci bo mam już dwuch synków których kocham naj mocniej.

reklama
Acia jak kreska robi sie bledsza to już po owulacji. Jak długie masz cykle?regularne? Ja na córcię starałam się do pierwszej bladziutkiej kreski testowej a potem już nie.Co z tego sie urodzi zobaczymy ;)

hej babeczki
ale mielismy aktywną niedziele:)))) chyba w ogóle weekend:)
pojechalismy wczoraj z chlopcami na grilla do mojej siostry, potem na wielką fontanne
fontanna.gif
i jeszcze przeszlismy sie po starówce....naszamalismy sie goframi:)))))) było fajnie....po powrocie o 21 dzieci padły nam jak kawki!!!!!!

usciski cioteczki

Witam! dzięki za odpowiedź Aneczka jak chodzi o długość cykli to są nieregularne czyli raz 31 a raz 37 a dzisiaj zrobiłam test i kreska testowa była bardziej widoczna niż wczoraj i już sama nie wiem co jest, ostatnie przytulanko było 12dc.
Życzę z całego serca córci.

a ja miałam weekend straszny!wczoraj byliśmy na urodzinkach córki mojej siostry-kończyła roczek!i znów dopadł mnie wielki smutek, zal itd...jak sie napatrzylam na te małą-w sukieneczce, sandałkach, w opasce z kokardą:wściekła/y:
dziewczyny a czy wy stosowałyście odpowiednią dietę tzn. wapń, magnez?i czy stosowałyście jakieś masci, leki na zakwaszenie srodowiska bo jak wiemy zasadowe sprzyja Y!
Beatko - ty robiłas 2 testy na płeć dziecka i na forum wyczytałas ze oba sa mało wiarygodne???bo szczerze bardzo wierzyłam w ich skutecznosc!
Kupilam kapuste czerwona i mam zamiar ja ugotowac a jutro z rana zrobic test (mimo iz jestem w 27tc)-sprawdze :-p
pa

Hej hej
Wczoraj minal termin @:-)
Wiem ,że to za wcześnie ale zrobię sobie suwaczek:-p
Natan rozumiem twój ból i to dobrze:tak: Moja kumpela ma 3 dzieci i 3cia jest dziewczynka.Zazdroszcze jej na każdym kroku i chyba przez nią zdecydowałam sie na 3cie dziecko.
Ja stosowałam dietę z magnezem i wapniem bo normalnie mam skrajnie chłopczykowa diete czyli pomidorki z sola i inne slone dania. Dodatkowo łykałam teraz magnez ,odstawiłam kawkę i łykałam lacidofil i żurawinkę coby zakwasić ph. Jak teraz zobaczyłam 2 kreski to rzuciłam się na pomidorki z solą i pastę z łososia i od paru dni nie jadłam nic słodkiego i serkowego:-D
Acia a który to dzień cyklu teraz? Wiesz przy nieregularnych cyklach to duzo trudniej zaplanować niestety. Musisz dokładnie wsłuchać się w siebie i do tego testy owu przez jakieś 2-3 miesiące ,żeby się zorientować kiedy jest owulacja. Może monitoring cyklu?
Dido a u Ciebie jak teraz idzie? który dzień cyklu masz i kiedy kończycie staranka?
Beatko jak tam samopoczucie?

Hej dziewczyny

Jak dla mnie planowanie plci dziecka jest niemozliwe,kazdy organizm jest inny i tak naprawde nie ma znaczenia kiedy sa przytulanki czy blisko owu czy tez nie i tak co ma byc to bedzie...u mnie ostatnim razem powinna byc coreczka a mam synka :tak: bardzo marzy mi sie dziewuszka i dlatego w niedlugim czasie bedziemy sie starac o nastepna dzidzie ale powiem Wam ze nastawiam sie na kolejnego chlopaczka.Moja siostra ma trzy coreczki a w marcu urodzila synka :-D

Czarodziejko a my sie znamy z Lutowek 2011 :-)

Edyta wiadomo ,że planowanie płci to tylko zwiększanie prawdopodobieństwa. Po pierwsze każdy organizm jest inny tak jak piszesz , po drugie może mąż nie ma wcale plemniczkow żenskich a po trzecie moze sie wszystko przesunac w trakcie planowania ,ze stresu np.
Powiedz a jak u Ciebie wyglądało planowanie córeczki? I jak się sprawdza z tym kalendarzem?(kalendarz oczywiście tylko w ramach zabawy)
Komu ch�opca komu dziewczynk� - SEKS

Ostatnia edycja:
reklama
Aneczko a ten lacidofil to na recepte? i prosze powiedz jeszcze ile czasu wczesniej stosowalas ta diete?

edyta a powiedz na jakiej podstawie twierdzisz ze ostatni synek mial byc dziewczynaka? przytulanki ldaleko od owu? diesta?

tez uwazam ze naprawde malo skuteczne sa te wszystkie metody ale sama tak pragne corci ze wykorzystam wszystkie te sposoby by nie miec potem sobie nic do zarzucenia:tak: a co bedzie to bedzie

Do góry