reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czesc dziewczyny,
od kilku tygodni śledzę wasze poczynania co do planowania płci i jesteście świetne-dajecie mu dużo wiary, którą pod koniec kwietnia straciłam!mam wspaniałego 5,5 letniego syneczka i marzyłam o córci, ale na USG w 20tc okazało się ze to drugi chłopiec!moje rozczarowanie jest ogromne, płakałam, jestem zła na siebie i wszystko do okoła. nikomu nie moge sie pozalic bo uważają że przesadzam!mój mąż też był rozcarowany ale już się pogodził z tą wiadomością! rozglądam się za małymi dziewczynkami i rozpacz mnie ogarnia, zazdroszcze mojej przjaciółce która 2 dni temu urodziła własnie córcię!jest mi bardzo ciężko, ciągle o tym rozmyślam co by było gdyby...ciąża mnie w ogóle nie cieszy- wiem to straszne ale myśli sa silniejsze ode mnie!!

To wspaniałe że kilku z was ostatnio sie udało i wszystko wskazuje na to ze beda córcie!!!trzymam za was kciuki!:-)

reklama
Natan.....spójrz..dziewczyny piszą, że cudownie jest tez mieć dzieci tej samej płci!! A one dalej nie przestały marzyć.....Twoi chłopcy bedą się swietnie rozumieć....a przecież i tobie może sie za 3 podejsciem udac!!
Fajnie, ze się odezwałaś.....kto jak to ...ale mamusie te co maja juz dwoch synków i marzyły o córci to napewno swietnie Cie rozumieją.....i będą Cię wspierać.....Masz prawo tak się czuć.....masz prawo marzyć....Ale to minie jak zobaczysz swojego skarba!!

Edit.....nie minie marzenie ale miną te uczucia które dodatkowo Cie dobijają

Ostatnia edycja:
natan bardzo mi przykro ze tym razem twoje marzenie sie nie spelnilo
kto jak to ale my napewno wiemy co czujesz
i wcale nie zwariowalas i nie przesadzasz
poprostu ta chec coreczki cie przerasta
i jak narazie nie dajesz sobie rady
ale mysle ze jak sie juz maly urodzi to minie ci zlosc

a bedziesz chciala jeszcze 3 dziecko tzn 3 raz sprobowac?
moze zdradzisz nam jak zaszlas w ta ciaze
tzn moze wyciagniemy gdzie blad popelnilas
to bedzie jakas wskazowka dla przyszlych mam lub dla ciebie na przyszlosc

Dziękuję za gratulacje :tak:
U nas przytulanko było 3-4 dni przed owu. Testy mi sie skończyły i była juz obserwacja tylko_Ostatni raz kochaliśmy się 19go( 11dc) w południe jakoś a owu była 22-23go(14-15dc).
No mam nadzieję ,że to będzie córcia bo wyszło napewno duzo przed owu.
Wszystkie kalendarze też mówią o dziewczynce w tym czasie;-):-D

Aneczka a jak u ciebie z tym kalendarzem twojaplodnosc.pl
bo u mnie jakos chlopak wychodzi w te dni co zaszlam
ale teraz juz tego nie sprawdze bo nie mam tego kodu gdzies go stracilam
a stawialam nowy system w kompie wiec wszystkie zapamietane hasla starcilam

i bardzo dobrze
bo jak czytalam wczoraj ten watek od poczatku
to duzo jest dziewczyn ktorym sie to na odwrot sprawdza
dlatego ja w to nie wierze
pozatym na to wychodzi ze ja jestem przykladem :-)

Hej!
Czytam sobie początek wątku i widze ,że 2 dziewczyny cos źle policzyły i ewidentnie jak dla mnie celowały zbyt blisko owu.Obliczyły ,że męskie żyją tylko 24h i działały jak już były 2 grube kreski na teście:sorry2: no i obie mają ślicznych synusiów z tego.

wlasnie wiem tez to czytalam
poczytaj sobie dalej
duzo tego jest
dlatego pytalam czarodziejki ilu sie udalo zaplanowac z jej czasow starankowych

mi gin powiedzial ze teoretycznie meskie zyja 2 dni
bo 24h czekaja plus droga dojscia
wiec czesto dwa dni przed O jest chlopczyk
a damski nawet do 5 dni
ale w praktyce to roznie bywa

reklama
natan123- pamietam ten czas kiedy byłam w drugiej ciązy i poszlam na usg podczas którego ujawnila sie płec dziecka~~~
mimo ze gdzies "z tyłu glowy" czułam ze to chlopczyk- marzenia mnie nie opuszczaly...marzenia i nadziaja!!!!!
i gdy zobaczylam "siuraska" poczulam sie w jednej chwili jakby ktoś strzelił mnie w twarz..czulam jak placz kumuluje sie wewnątrz i ze zaraz wybuchnę....
mysle ze moja ginka zauwazyla to...pocieszała....a mi zamiast to pomóc jeszcze bardziej "dobijało"...
chcialam jak najszybciej wyjsc z tego gabinetu i uciec jak najdalej./// to było bardzo trudne dla mnie..bardzo!!!!
moja kolezanka ktora mieszkala wtedy ze mna drzwi w drzwi tez byla w ciązy (tez miala pierwszego synka w wieku mojego macka) i nosila córke wiec chodzila z nosem wysoko wypytując mnie codziennie czy juz znam płec.
a ja choc wiedzialam mowilam ze jeszcze nie...ale przyszedl dzien ze jej powiedzialam ...i choć to glupie ledwo przeszlo mi to przez gardło.....nigdy nie zapomnę jej "triumfującej" reakcji....widzialam jak ja to ucieszylo!!!!!
poźniej jak urodzila jeszcze robila mi wstrzyki w stylu: ze dziewczynki są grzeczniejsze, łatwiejsze w obsludze itp i przynosila ubranka po synu mowiąc ze przeciez nie zalozy coreczce bluzki z traktorem!!!! ależ mnie to w-k-u-r-w..........no wiecie!!!!!
na szczescie sie przeprowadzilismy...chociaz ona wyzluwowala bo parokrotnie dalam jej do zrozumienie ze gada głupoty!!!!!!
teraz spodziewa sie trzeciego dziecka- tez córki...ale juz nie jest taka pewna siebie bo wie ze bedzie urobiona po pachy przy trójce dzieci....a trzecie bylo wpadką....wiec mysle tak sobie ze zycie wyrownuje rachunki!!!!!!!

głowa do góry natan!!!!! wszystko sie jeszcze może zdarzyc...ja dziś mowie "ze nie planuje" ale byc moze za lat kilka odmieni mi sie..i wtedy tez sprobuje jeszcze raz zaplanowac:)

Do góry