reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dziewczyny ja to was podziwiam...wielokrotnie wam pisalam ze wiecej dzieci nie planuję, po czesci dlatego ze chce czegos innego od zycia niz tylko male dzieci ale tez dlatego zeby zaoszczedzic sobie tych stresów i pieprzonej presji!!!!! chyba bym oszalala czekając teraz na usg!!!!! beatko ty to masz stalowe nerwy....ja sie nie nadaję do tego!!!!!
kazde moje dziecko kochalabym tak samo czy bylby to 3,4 czy 5 piaty chlopczyk....a i corki napewno nie kochalabym mocniej!!!! dziecko sie kocha bo jest....bo jest nasze....dlatego bez względu na to co sie wydarzy....i tak wiem ze juz kochasz to maleństwo!!!!! płeć to tylko cialo.....czymś co jest najwaznijesze to dusza!!!!!! a nigdy nie wiesz kogo Pan Bog ci podaruje!!!!!
Ty Czarodziejko jestes madra kobitka :tak:
Beatko -trzymam &&&&&&&&&& :tak: ja tez marze o corce ale chyba sie nie odwarze.:-(

reklama
wieszasz nad dlonia i jak sie kreci w kolko to dziewczynka a jak wahadlowo to chlopiec
i tak robisz az do monentu az obraczka sie nie bedzie ruszac

Beatko no ale skad mam wiedziec ze obraczka wskazuje jednego chlopca czy dwoch a nawet wiecej? ona najpierw buja sie wahadlowo zatrzymuje sie i znowu to samo? oczywiscie caly czas nie ruszam dlonia?

bo jak czytam na roznych forach to roznie pisza- jedni ze caly czas trzymam nieruchomo reke i koncze wrozbe jak obraczka przestaje sie ruszac , a inni ze to dotyczy tylko jedego dziecka tego przyszlego, planowanego, inni ze to tylko wroba dla ciezarnych, a inni ze ta wrocba wskazuje wszystkie dzieci i te ktore juz sa na swiece...

Ostatnia edycja:
Oj a ja Was tylko podziwiam, Beatko Ciebie w szczegolnosci.. za to ze Ci sie chce sprawdzac, stresowac i szukac kolejnych metod. Kochana juz jestes w 10tc, jeszcze 2-3tyg i na usg dowiesz sie wszystkiego...wyloozuj, ciesz sie ostatnia ciaza i nie szukaj za przeproszeniem kanciastych jaj;) Buziole

kosmopolitan ja robie tak
biore obraczke nad dlon i trzy razy wkladam miedzy kciuk a wskazujacy palec i daje nad dlon
patrze jak sie kreci mi wychodzi wahadlowo
i znow trzy razy miedzy kciuk i znow nad dlon
i tak do monentu az po wlozeniu miedzy kciuk i pozniej nad dlonia bedzie nieruchoma
mozna tez zrobic nad brzuchem ale to jak sie jest w ciazy

Ollena to nie tak latwo nie myslec
a usg mam za 5 tyg bo za 2 tyg plci mi nie powiedza

ale juz sie czuje lepiej
emocje opadly
troche poplakalam i juz dobrze
to tak na zas :-)
teraz juz mnie nie martwi to ze bedzie synke
tylko chodzi mi o tesciow
ze beda mowic ze mieli racje
a to bardziej mnie zdoluje niz maly chopczyk

Ale racje w czym? ze kolejny synek? no i co z tego? odpowiadaj im jakos dobitnie zeby ich zatkac i juz.
A co do usg to juz w 13tc dobre usg rozpozna plec.U Mojej kolezanki w 13 tc rozpoznali plec blizniat, dwoch dziewczynek i nie pomylili sie.

Olena a ja u Ciebie?
testowalas znowu?

mi wlasnie z obraczki wyszlo dwoch chlopcow i trzecia dziewczynka a potem stop, nad brzuchem tez robilam i tez wychodzi ze corcia, ale to tez tylko zabawa, z chinskiego tez corka , z kapusty syn, i tak zawsze wyjdzie 50/50 :-)

ja do moich tesciow nie mam slow
i jeszcze ostatnio mnie moj M wkurza
bo on murem za nimi stoi
bardziej sie liczy z ich zdaniem niz z moim
wczesniej tego nie bylo

reklama
monico kupilam test drogi, umowilam sie do dr bo mialam mdlosci i prawie zemdlalam i zaraz po tym dostalam @. Nie podejrzewalam, ze moj organizm mnie zrobi w konia podczas pierwszego miesiaca staran;)
beatko w nowym Nowym Stylu jest dobry artykul na temat odciecia pepowiny od rodzicow...i dla mezczyzn i dla kobiet, polecam!

Do góry