reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jagienka śliczna ta Twoja dzidzia. Na pewno będzie wszystko dobrze;) Będziemy 3mać kciuki;*
Beatko a ten castagnusem to jakiś antybiotyk? Kurcze właśnie od jakiegoś czasu miałam nieregularne, zwykle 28 a przez kilka dobrych cykli raz 28 raz 30 raz 35, no a teraz myślę, że i tak nie będzie @, No ale na przyszłość bym wiedziała czym wyrównać.

reklama
Royanna najważniejsze że chłopcy się kochają. To faktycznie ciężka macie sytuacją, ale będzie dobrze, trzeba być tej myśli;) życzę powodzenia. U mnie jak się uda to też będzie różnica 3 lat;) Już się nie mogę doczekać tego dnia kiedy w teście wyjdą dwie piękne krechy:D

asiuniak castagnus to taki lek ziolowy na wyrownanie cyklu
w kazdej aptece kupisz bez recepty i kosztuje ok 15zl
dobrze jest tez brac wiesiolek bo ulepsza sluz
ja przed ciaza bralam wiesiolek, castagnus i omega3 bo malo ryb jadlam
a chcialam zeby dieta byla bardziej dziewczynkowa

Dido noo to może jednak się udało;-) trzymam kciuki
Jagienka śliczna ta Twoja maleńka:-)
Asiuniak też Ci życze upragnionych kresek. Ja teraz to mało co testu nie pocałowałam ze szczęścia:-D w porę jednak zorientowałam się ,że to jednak siki:-D
Pamiętam ,że byłam nastawiona na kilka miesięcy prób i w pierwszym miesiącu nie spodziewałam się II tym bardziej ,że owu mi się przesunęła i była dzień później.

Royanna Ty masz jeszcze piękny wiek na dzidzie;) Moja teściowa po 40 rodziła ostatniego syna;) i wszystko było ok. A Ty masz dopiero 33lata tak? Kobieto jeszcze tyle przed Tobą. Mówie tak jakbym sama miała ze 40, hehe.
Aneczkak no to może tak jak Ty mi się uda na pierwsza próbę, chyba bym oszalała ze szczęścia;) ale też mi się wydaje, że owulka mi się przesunęła na jeden dzień do przodu czyli wzrastają szansę na dziewczynkę bo zapł było by jednak na 3 dni przed. Ja tam może nie przykładam wielkich starań bo tylko obserwacje i temp. Ale kto wie;) Zależy mi tylko na tym aby była dzidzia. Dowiem się za dwa tyg;)
Beatka78 a czy te leki można brać w ciąży? Kurcze gdybym wiedziała wcześniej to bym sobie też uregulowała... hehe

asiuniak z castagnusem robi sie 90 dniowa kuracje
czyli bierze sie przez 3 miechy non stop
i po tych trzech miesiacach cykl powinien sie unormowac
nie powinno sie go brac w ciazy
dlatego moj gin kazal mi brac tylko do O
i jesli test wyjdzie negatywny
w nastepnym miesiacu znow tylko do O
i juz po pierwszym cyklu brania
cykl mi sie skrocil z 50 na 28 dni

A ja wstalam dzis z strasznym bolem w okolicy lewego jajnika a dokladnie w pachwinie
nie wiem co to
strasznie mnie rwie jak chodze lub sie prostuje
jak siade lub sie poloze to przestaje
dzwonilam do mojego lekarza ale juz nie ma wolnego miejsca na wizyte
jak mnie nie przestanie bolec to jade do szpitala

Ostatnia edycja:
Spokojnie Beatko,na pewno nic groźnego się nie dzieje.Pamiętam że mnie też często "rwało" w tych okolicach,mój lekarz mówił że to przez rozciąganie się wiązadeł macicy,pobrałam magnez i było lepiej :tak: a może to spojenie łonowe?
Chociaż z jednym masz racje...jeśli dalej będzie Cię to niepokoiło-warto zasięgnąć porady lekarza,nikt Cię nie uspokoi jak on :tak:

Beatko na pewno wszystko będzie dobrze. Nie denerwuj się, tylko staraj się być spokojna. Myślę, że Jagienka ma rację, ze to z powodu rozciągania więzadeł. Ale faktycznie jak Ci nie przejdzie to lepiej to sprawdzić. Nie martw się;)

dzieki dziewczynki
wzielam no spe i przeszlo
wiec nie wiem co to bylo
stresuje sie bo pisze czasami na stycznioweczkach
a tam nam juz 5 dziewczyn odeszlo
wlasnie niedawno odeszla dziewczyna
ktora byla w 8tc na usg i slyszala serduszko i wszystko bylo dobrze
ostatnio poszla znow na usg w 12tc i okazalo sie ze dziecko niezyje juz 3 tygodnie
a ona nie miala zadnych objawow
nawet krwawien
i od tego czasu troche mam stracha
zreszta nie ja tylko wiekszosc z nas na stycznioweczkach

reklama
Aneczko Tobie udalo sie w pierwszym cyklu staran? Bosko! Moze mi tez sie uda;)
Beatko takie biole w pachwinach to normalne w ciazy:) najlepiej zadzwonic do swojego gina i spytac go co sadzi, nawet od razu nie musisz na wizyte sie umawiac, przez tel najpierw warto:)

Do góry