reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko to mnie rozumiesz, tylko że ja swoich mam pod "nosem" wiec od komentarzy się nie opędzę
i u mnie po poronieniu tez stwierdzili że trzeci syn i po co mi..
ach ale to nasze życie i bedzię co ma być

reklama
monico wiesz ze ja mialam taki sam problem jak ty
balam sie powiedziec
tzn mojej rodzinie nie bo oni sie bardzo ciesza
u mojego strony to inna historia
oni caly czas twierdza ze w tych czasach trzecie dziecko itp.....
i naprawde sie nie ciesza
nie oswoili sie z ta mysla
moj tesc to sie nie odzywa
a kij z nim
a moja tesciowa twierdzi ze bedzie 3 syn

wiesz co nie przejmuj się szkoda Twoich nerwów a moze natura bedzie chciała, ze bedzie córa:) kiedy masz usg?? kiedy bedziesz wiedziała??

Beatka a Ty robilas monitoring?? Ile koalas dni przed? Ja myśle ze będziesz mieć córkę... Słyszałam kiedyś ze podczas stosunku powinno się myśleć o dziewczynce hihihi

Słyszałam kiedyś ze podczas stosunku powinno się myśleć o dziewczynce hihihi
jeżeli to miałoby pomagać w planowaniu to jak łatwo by było! :-) hehe
ja też myślałam kiedyś pamietam.... heh

Beatka nie przejmuj się teściami i ich opinią..naprawdę nie powinnaś :no2: ale to smutne... i pewnie Wam przykro to zrozumiałe

To prawda Kinga:-D

A jeszcze było coś z kierunkami ziemi ze stosunek w kierunku północ przyciąga X czy tez odwrotnie:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kurcze ale chciałam jakąś sukieneczkę kupic... ale w sumie jak bedzie wieksza to na bluzeczke tez założy :)

moja Ola ma 2,5 i nosi 92/98.....sukieneczki ma z tamtego roku i teraz sa krotsze i tez dobre.....sukienka jak kupisz na 92/98 to bedzie napewno dobra a jak nie teraz za rok.....straty nie bedzie...

Beatka a Ty robilas monitoring?? Ile koalas dni przed? Ja myśle ze będziesz mieć córkę... Słyszałam kiedyś ze podczas stosunku powinno się myśleć o dziewczynce hihihi

u mnie starania trwaly rok
w tym byl co miesiac (3x w mies) monitoring
testy O, tempka przez rok codziennie
az mi to w nawyk weszlo
badanie szyjki, sluzu
i kupowalam ten kalendarz Selnas na przyciaganie plemnikow (32f mies)
kupe kasy wydalam przez rok na te strania
przez rok nie zblizalismy sie 4 dni do O
aha w miedzy czasie byly tez cykle bezowulacyjne dlugie
az w kwitniu sprobowalam 3 dni do O
6,7,8,10,11dc byl ostatni, a 13dc test O pokazal buzke czyli pozytywny
(ja sie na tych testach paskowych nie znam)
13dc tempka mocno spadla na 36.2
bol O byl 14dc i pelno sluzu kurzego
wiec mysle ze O byla 14 lub 15dc
aha i z kalendarza Selnas bie bylo zadnego przyciagania wtedy
czyli byly dni neutralne
wg wszystkich metod powinna byc dziewczynka
usg mam w piatek ale bedzie to 14tc
a oni nie chca mowic tu w szitalu tak wczesnie
sama cos sprobuje wypatrzec
a w 17 tc ide prywatnie na usg i mysle ze sie wtedy dowiem

pajkaa po ostatnim poronieniu mama powiedziala mi.. po co Ci dodatkowe kłopoty... wiem ze się martwiła ale zrobiło mi się baaardzo przykro i tescia słowa, żebyście przypadkiem tylko więcej dzieci nie planowali :(
jak ktoś chce mieć trzecie dziecko to jest traktowany jakoś inaczej, ale myślą że wpadka i jak przykro mi :(

dido a gdzie w Niemczech mieszkacie? a do Polski dokąd?

Monico....brak mi słow...dzieci to przeciez najpiekniejsze co nam kobietom moze sie przydarzyc- od ciązy, po karmienie , az po wychowanie a nawet wnuki....Nic nie daje tak silnych emocji....takich pięknych momentów.....
Smutni i przykro mi , że tak sie czujesz.....kiedy nosisz taki skarb pod serduszkiem....

Beatka, tak ,tak zzylysmy sie.
Tez mamy taka swoja grupke i jest fajnie:tak:

:tak: i jesteśmy otwarte na "nowe" (weteranki i nie tylko) znajomości ;-)

Jagienko witam i ja z moim Olisiem do grupy:-)

:-):-):-) nawet są w podobnym wieku :happy: A Wasze Olinki też takie misie? ;-)

Beatko to mnie rozumiesz, tylko że ja swoich mam pod "nosem" wiec od komentarzy się nie opędzę
i u mnie po poronieniu tez stwierdzili że trzeci syn i po co mi..
ach ale to nasze życie i bedzię co ma być

Monico współczuję nastawienia rodziny,daggy ma rację,dziecko wnosi tyle miłości i radości w życie całej rodziny że nie powinnać się tak czuć... u mnie też było ciężko,jedynie moja mama trzymała kciuki :happy: ale ja zrobiłam tak jak Pajka Ci pisała,po prostu jak im wszystkim ( mam na myśli rodzinę,znajomi nie wiedzieli długo) mówiłam o ciąży to z takim bananem na twarzy że im mowę odejmowało widząc moje szczęście,nie wiem,może sądzili że zwariowałam :-p ale powstrzymali się od komentarzy na tamtą chwilę :tak:
Teściowa nie omieszkała skomentować "po co Ci to było" ale poczekała na "odpowiedni" moment i "wypluła" mi to z całym typowym dla niej jadem jak wylądowałam w szpitalu z krwawieniem w 7tc,na takich ludzi po prostu rady nie ma,nie umiała ugryźć się w język,przemilczeć,musiała to powiedzieć chociażby po to żeby "skopać leżącego".

Prawdę mówiąc niektórzy do tej pory pukają się w czoło ale mam ich w nosie, ja im do portfela nie zaglądam więc ich też nie powinno interesować moje życie,niestety większość polaków ma taką mentalność że żyją życiem innych...

reklama
wiecie co jak tak czytam o tych Waszych tesciowych to z jednej strony ciesze sie, ze moja swirowała tylko, jak dowiedziala sie, ze bedzie chłopak... ale nie mowila takich rzeczy a ciaze mialam mega problemową...

Do góry